Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Ingen175
Kradziej

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: Ingen175 »

Ale ten negatywny nie jest tak zdyscyplinowany jak moherki, i kiedy my pojedziemy na wakacje to tu będzie kaczy przewrót. Tego się boje

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Według najnowszego sondażu SMG/KRC dla TVN24 Korwin ma 4 :twisted: miejsce po Napieralskim. Czyli z narodem nie jest jeszcze tak źle :D .
http://www.youtube.com/watch?v=AyGMWaomERQ
Skoro Kaczyński i Komorowski i tak mają wejść do drugiej tury, to po co na nich głosować?. Głos na nich oddany to włśnie głos zmarnowany.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

no to i ja coś dorzucę
otóż po przeprowadzeniu, przyznaje się, niezbyt dogłębnej (głównie z powodu braku czasu i środków) analizie ustroju polskiego państwa doszedłem do wniosku że jest ono hybrydą socjalizmu z kapitalizmem

i nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt że ta hybryda powstała na bazie najgorszych cech obu tych systemów
nad czym niezmiernie ubolewam
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Zwolin pisze:no to i ja coś dorzucę
otóż po przeprowadzeniu, przyznaje się, niezbyt dogłębnej (głównie z powodu braku czasu i środków) analizie ustroju polskiego państwa doszedłem do wniosku że jest ono hybrydą socjalizmu z kapitalizmem
Welcome to Europe.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

yeap? opps? that`s true or it`s sth new?

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

Cytuję:
"każdy chłopiec i dziewczyna,
taką ma taktykę:
W pierwszej turze na Korwina!
W drugiej wygra Mikke!"

tyle w temacie.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dziś o 18:00 w Warszawie na Placu Zamkowym konwencja wyborcza JKM! Ja będę. Ktoś się wybiera? :)

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Kurde, poszedłbym ale mam zajęcia dodatkowe. Fajnie by było jak by się ktoś poświęcił i nagrał to. Potem tylko wrzucić n youtube i byłoby ok.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Zwolin pisze:no to i ja coś dorzucę

i nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt że ta hybryda powstała na bazie najgorszych cech obu tych systemów
nad czym niezmiernie ubolewam
Wiesz ja doszedłem do tego już dawno. System gospodarczy który teraz mamy (nie mylić z ustrojem politycznym) to zwykły Leninowski NEP :? . Socjalizm już mieliśmy ](*,) , teraz mamy hybrydę :cry: , może czas na kapitalizm :D :twisted: ?
Kołata pisze:Dziś o 18:00 w Warszawie na Placu Zamkowym konwencja wyborcza JKM! Ja będę. Ktoś się wybiera?
Ja bym chętnie poszedł, ale niestety obecnie nie mieszkam w Warszawie :( . Jeśli za 1,5 roku UPR będzie robić konwenje wyborczą to powinieniem się pojawić :P .
Ingen175 pisze:Kurde, poszedłbym ale mam zajęcia dodatkowe. Fajnie by było jak by się ktoś poświęcił i nagrał to. Potem tylko wrzucić n youtube i byłoby ok.
Spoko relacja na You Tubie napewno pojawi się tutajUPRTV :wink: .
Ostatnio zmieniony 17 cze 2010, o 18:38 przez Tullaris, łącznie zmieniany 2 razy.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Tullaris pisze:
Zwolin pisze:
Wiesz ja doszedłem do tego już dawno. System gospodarczy który teraz mamy (nie mylić z ustrojem politycznym) to zwykły Leninowski NEP. .
Bardzo ciekawe porównanie, niedługo sie dowiemy że zyjemy w państwie totalitarnym. Szczena opada jak łatwo przychodzą niektóre przykłady.Wiem o co Ci chodziło ale nie nadużywajcie takich pojęć

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Duke pisze:niedługo sie dowiemy że zyjemy w państwie totalitarnym.
A nie żyjemy :wink: , no przynajmniej w takim które zmierza do totalitaryzmu. Dzisiejsze rządy jak niegdyś naziści i komuniści powoli acz nieubłaganie starają się kontrolować każdy skrawek naszego życia i to niestety jest smutne :( . Najgorsze jest to, że za szwabskiej okupacji była większa wolność gospodarcza niż jest teraz :evil: .

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

No proste że liberalizm był za szwabów. Oświadczenia że pracujesz często decydowało o uniknięciu komory 8)
Nie tylko rzad zmierza do kontrolowania,koncerty,media jako oddzielna kategoria. Tylko ze to nie jest totalitaryzm a kolejny etap kapitalizmu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Też głosuję na JKM'a :)
Obrazek

PAPIRA PAM PARARIRA
LAP PARA PAM PARARIRA
PAM PARA PAMPARARIRA
LAP PARA PAM PARARIRA
LAP PIBI PAM PARARIRA...

http://www.youtube.com/watch?v=Tq3VBN4IzQs

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Duke pisze:No proste że liberalizm był za szwabów. Oświadczenia że pracujesz często decydowało o uniknięciu komory 8)
Tak, ale jak chciałeś założyć byle jakąś działalność to nie miałeś z tym większego problemu .W przeciwieństwie do czasów obecnych.
Duke pisze:Nie tylko rząd zmierza do kontrolowania,koncerty,media jako oddzielna kategoria. Tylko ze to nie jest totalitaryzm a kolejny etap kapitalizmu.
Tak i wszystko to wina złych kapitalistów :lol2: . Tyle, że u nas kapitalizmu nie ma, a póki co to rząd a nie koncerny nakazuje nam co mamy robić, a co nie i co wolno mówić, a co nie i co wolno kupić, a co nie.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Tak, ale jak chciałeś założyć byle jakąś działalność to nie miałeś z tym większego problemu .W przeciwieństwie do czasów obecnych.
a co jest obecnie takiego problematycznego ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Jasiuuu pisze:a co jest obecnie takiego problematycznego ?
Przedarcie się przez państwową biurokracje, uzyskanie pozwoleń (w zależności od działalności) latanie po urzedach od Kajfasza do Annasza.

W sondażu dotyczącym wyborów prezydenckich na stronach rmf24.pl p. Janusz Korwin-Mikke jest na trzecim miejscu z poparciem na poziomie 19%! Do tej pory w sondażu oddano prawie 29 tys. głosów.

Z kolei w sondażu wyborczym na stronach niezależnego serwisu finansowego stooq.pl p. Korwin-Mikke uzyskuje 25% głosów i drugą pozycję!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Przedarcie się przez państwową biurokracje, uzyskanie pozwoleń (w zależności od działalności) latanie po urzedach od Kajfasza do Annasza.
nie jest tak źle w porównaniu do innych krajów np USA i podatki ulgi też są wporządku , gadasz frazesami men : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

ale mogloby byc lepiej - np. skarbowka moglaby miec mniejsze uprawnienia, bo chwilami mozna sie zastanawiac, czy w Polsce wciaz obowiazuje domniemanie niewinnosci ;).

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Tullaris pisze:W sondażu dotyczącym wyborów prezydenckich na stronach rmf24.pl p. Janusz Korwin-Mikke jest na trzecim miejscu z poparciem na poziomie 19%! Do tej pory w sondażu oddano prawie 29 tys. głosów.

Z kolei w sondażu wyborczym na stronach niezależnego serwisu finansowego stooq.pl p. Korwin-Mikke uzyskuje 25% głosów i drugą pozycję!
Niesamowite...zaraz wyjdzie na to, że będzie w drugiej turze.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Jasiuuu pisze:nie jest tak źle w porównaniu do innych krajów np USA i podatki ulgi też są wporządku , gadasz frazesami men : ]
To, że jest lepiej w porównaniu do pogrążonych po uszy w długach USA, mnie jakoś nie pociesza. A w takich niby komunistycznych Chinach łatwiej jest założyć firmę niż u nas. Idźmy za tymi co idą do przodu, a nie co stoją w miejscu.
Grand Admiral Thrawn pisze: Niesamowite...zaraz wyjdzie na to, że będzie w drugiej turze.
Żebyś się nie zdziwił :twisted: .

ODPOWIEDZ