Special Charakters
Moderator: Gremlin
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
I dlaczego w pierwszym linku jest on pod wampirami??
A w kwestii sisterek. Czemu aż tak bardzo psy na nich wieszacie? Ktoś na nich grał? Ja bym nie wystawiał ich na smoku tylko na orle. Możliwość zatrzymania wrogich jednostek jest fajna. Poza tym pamiętajcie że ich rany się leczą jeśli obie nie zginą. Do walki ich oczywiście nie puszczać. Łatają na orełku i strzelają. Jak w nie się strzela to najpierw, hit , potem na 5+, a jeszcze potem rozdziela się na obie. Więc szanse na zabicie obu maleje. A pod koniec fazy strzelania znowu są na czysto.
A przy okazji: jak kładzie się templata przy tym strzale jednej z sióstr? Nad jednym z modeli w pierwszym ranku (wtedy tylko pół templata będzie nad unitem) czy tak jak nam wygodniej nad unitem? Nie potrafiłem tego wykminić a znaczenie ma to duże.
A w kwestii sisterek. Czemu aż tak bardzo psy na nich wieszacie? Ktoś na nich grał? Ja bym nie wystawiał ich na smoku tylko na orle. Możliwość zatrzymania wrogich jednostek jest fajna. Poza tym pamiętajcie że ich rany się leczą jeśli obie nie zginą. Do walki ich oczywiście nie puszczać. Łatają na orełku i strzelają. Jak w nie się strzela to najpierw, hit , potem na 5+, a jeszcze potem rozdziela się na obie. Więc szanse na zabicie obu maleje. A pod koniec fazy strzelania znowu są na czysto.
A przy okazji: jak kładzie się templata przy tym strzale jednej z sióstr? Nad jednym z modeli w pierwszym ranku (wtedy tylko pół templata będzie nad unitem) czy tak jak nam wygodniej nad unitem? Nie potrafiłem tego wykminić a znaczenie ma to duże.
-
- Plewa
Hey, zanim cos napisze chcialem sie przywitac i przedstawic Mieszkam w Cambridge i zbieram warhammera od okolo 2 lat. Mam troche ponad 2 tysiace punktow WE i troche innych jednostek z empire i orcs & gobbos. Chodze do klubu GW w niedziele i czasem soboty, jak skoncze 16 lat to dolacze do veterans club.
Wiec ja sprobowalem siostry przeciwko karl franz i go zabily
Tak samo orion. No ale emperor nie jest taki dobry w walce.
Jesli chodzi o herosow, to uzywam wild rider highborn, great stag, annoyance of netlings, the dawn spear i stone of the crystal mere, to kombo zabija Grimgora
Wiec ja sprobowalem siostry przeciwko karl franz i go zabily
Tak samo orion. No ale emperor nie jest taki dobry w walce.
Jesli chodzi o herosow, to uzywam wild rider highborn, great stag, annoyance of netlings, the dawn spear i stone of the crystal mere, to kombo zabija Grimgora
- Shakin' Dudi
- Masakrator
tia...ale wiesz ze to trafianie na 6+ w chelendzu dziala tylko na kolesia a grimgor moze zrobic sobie na tym twoim jelonku takiego overrkila ze tylko na 2x1 ustoisz? hehe
my tutaj w Polsce jestesmy zatwardziałymi batlowcami i wyciskamy z rozpisek do cna to co najmocniejsze
apropo witam
my tutaj w Polsce jestesmy zatwardziałymi batlowcami i wyciskamy z rozpisek do cna to co najmocniejsze
apropo witam
-
- Plewa
Wiem ze Dziala tylko na kolesia, ale stag ma 3 rany no i w koncu ten 3+ ward, tak poza tym to z Grimgorem walczylem tylko raz i to na hero vs. hero (tylko HB i Grimgor przeciwko sobie). Nikt kogo znam nie uzywa go w prawdziwych bitwach (sam nie mam pojecia czemu).
A no i zauwazylem ze w polsce jakos bardziej myslicie o tych rozpiskach
P.S. Nienawidze jak te bogate angielskie dzieciaki kupuja pelno nowiutkich modeli a pozniej same podstawki lub postacie bez broni, nog, rak etc. uzywaja .
A no i zauwazylem ze w polsce jakos bardziej myslicie o tych rozpiskach
P.S. Nienawidze jak te bogate angielskie dzieciaki kupuja pelno nowiutkich modeli a pozniej same podstawki lub postacie bez broni, nog, rak etc. uzywaja .
bardziej to malo powiedziane...
to jakby powiedziec ze ryba bardziej woli wode
to jakby powiedziec ze ryba bardziej woli wode
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
to oznacza, że Skaw ma flaila?model hit by the flail loses 1 Attack
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
flail daje +2
chodzi tylko o to czy go ma
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Roman Lord of the Druchii pisze:flail daje +2
Nie ma.
The Lash of Claws daje "always strike first" i "any model hit by the flail loses 1 Attack"
Widzisz gdzieś tam "count as flail"??
- Chuck Norris
a co oznacza zwrot "hit by the flail"?
też mi sie wydawało, że go nie ma, ale nie mogłem rozszyfrować zwrotu tego
też mi sie wydawało, że go nie ma, ale nie mogłem rozszyfrować zwrotu tego