Chaotyczne malowanki Norba

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Norb
Wałkarz

Chaotyczne malowanki Norba

Post autor: Norb »

Witam,
jako, że tak sobie maluję "do szuflady" to też postanowiłem w końcu pokazać światu kilka prac :)
Z góry dzięki za komentarze i rady.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nice :) ,
Bardzo dobre malowanie, fajny freehand a do tego unikalne modele herosów.
Ogólnie widać że starałeś się dopieścić szczegóły i wyszło to zdecydowanie na duży "+".
Jedynie do czego się można przyczepić to fotki (robiłeś je przy sztucznym świetle, prawda?), wyszły jakieś takie pomarańczowe, przez co nie widać dokładnie odcieni :?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Norb
Wałkarz

Tak jak mówisz. Doświetlałem lampą i odcienie są nieco oszukane.
Jeszcze nie mam doświadczenia z korekcją temperatury. Może następne zdjęcia uda mi się już lepsze zrobić.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Fajni, co to za laska z kosą ??

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Najlepiej żebyś popróbował robić fotki przy świetle dziennym, na parapecie przy jakimś dużym oknie. Wtedy nie trzeba się zbytnio bawić z jakimiś balansami bieli i innymi pierdołami czy to w aparacie czy w photoshopie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

popracuj nad fotkami bo na tych prawie nic nie widac :( bardzo fajny hero na screemerze ale malo tzeenchowy a pewnie za takiego ma robic... reka jest od maga?

Awatar użytkownika
Norb
Wałkarz

Laska jest z konfrontacji, a ręka na bohaterze jest od horrora.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Bardzo fajne malowanie. Najbardziej podoba mi się płaszcz na lasce, ale te paski cenzury mnie dobijają #-o
;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Figurki fajne, bardzo porządna robota - spróbuj je fotografować przy świetle dziennym, to będą dużo lepiej wyglądały.
P.S. Nie wiem, czy może mi się przywidziało, ale chyba wyostrzałeś fotki w jakimś programie - i ok, tylko trochę za bardzo, chwilami widać "ziarnistość".

Awatar użytkownika
Norb
Wałkarz

Paski muszą być, niestety ;)
A czarne bo to taki klasyk sado maso.

Robiłem przy dziennym ale mam drzewa za oknem i cień w mieszkaniu, tak że w południe musiałem doświetlić.
Ale powalczę z tym tematem jeszcze. Nie wyostrzyłem niczego właśnie, po wrzuceniu na photobucket taki efekt się pojawił. Nie mam pojęcia dla czego. Na dysku u siebie nie mam tego.
W każdym razie dziękuję za rady i opinie.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Na prawdę zajebiste malowanie. Bardzo podobają mi się tanie stonowane odcienie =D>

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Latacz szczególnie przypadł mi do gustu, stonowana świetna kolorystyka.Sztandar wyszedł znakomicie ,reszta ekipy słabo widoczna(niestety).

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Cała Twoja armia miażdży system :) Prace fenomenalne czekam aż wrzucisz hellcanon, bo to jest perełka w Twojej armii i IMO najlepiej pomalowany LT jaki widziałem na żywo w życiu :)

pozdro

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Malowanie może być, ale niezbyd dobrze wszystko widac przez tą obróbke w jakimś PS, no chyba ze takie ciemne fotki to tym bardziej :P

pzd

ODPOWIEDZ