Tfurczość BEM - Damselka 29.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Re: Tfurczość BEM - Goblin Shaman 8.06

Post autor: ^Karpiu^ »

Calkiem ladnie choc futro wilka troche plaskie. Przydaloby sie mu jakies głębsze cieniowanie.
Gobos ma fajna szachownice na czapie :)

Oby tak dalej !

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

A więc co do tej szachownicy to dla mnie za bardzo się rzuca w oczy, a to za sprawą tego, że jest bardzo czysto pomalowana w odróżnieniu od reszty figurki. Wg. mnie szachy do przybrudzenia, zacerowania - whatever. Futro - już pisali poprzednicy więc nie będę wnikał.
Co do uwagi Rakso - nie zgodzę się co do tych szczelin. Te modele niestety są tak zrobione, że element trochę wystaje na kształt łopatki na plecach. Ja to większość rączek u swoich spiłowałem i zrobiłem gs-em całkowicie nowe wypełnienie, a same rączki w zupełnie innych pozach wg. mojego zamysłui planu podstawek (niebawem zapodam fotki). Jeżeli zostawić rączki w standardzie to będą wystawały i nie będzie szczelin. Po washu to co widać jakby szczeliny to po prostu podkreślenie łopatki.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

z przodu to też łopatka? :roll: widziałem trochę ghuli i u części jakoś się to tak nie rzucało w oczy i wiem, że niektórzy jednak poprawiają co nieco GSem.

Ale skoro TT to ok. Jak pisałem, to jest coś co mnie osobiście razi w figurkach pomalowanych. Niektórych może nie rusza ale ja wole zalepiać takie szczeliny.
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Drobne poprawki:
Obrazek
Obrazek
ARBAL pisze:Malowanieśrednei ale konwersja fajna, możesz powiedzieć z czego zrobiona?
Nie mam ZIELONEGO pojęcia ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

strasznie ostre przejscia na tym futrze

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Rakso_The_Slayer pisze:z przodu to też łopatka? :roll: widziałem trochę ghuli i u części jakoś się to tak nie rzucało w oczy i wiem, że niektórzy jednak poprawiają co nieco GSem.

Ale skoro TT to ok. Jak pisałem, to jest coś co mnie osobiście razi w figurkach pomalowanych. Niektórych może nie rusza ale ja wole zalepiać takie szczeliny.
Fakt... zależy też na jaką wypraskę się trafi. Mi w ogóle te ręce się nie podobały więc jak pisałem wcześniej w całości spiłowałem i na piny zrobiłem w zupełnie innych pozach. Grunt żeby wszystkie nadlewki opiłowywać a przy tak szczegółowych figsach stanowi nie lada problem - przynajmniej dla mnie. Jak maluję podkład czy pierwszą warstwę koloru to wtedy widzę te wszystkie nadlewki których wcześniej nie widziałem i się mega irytuję.

Bem - co do poprawek to dla mnie jest ok - TT mam rozumieć?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

ARBAL pisze:Malowanieśrednei ale konwersja fajna, możesz powiedzieć z czego zrobiona?
Korpus to Fanatyk z poprzedniej edycji, drągal to włócznia z wolf rajdersów, księżyc to sztandar NG z poprzedniej edycji, nogi od wolf rajdersa poprawione gs, wilk wiadomo, sakiewki albo lepione albo z jakiejś wypraski czasem są no i nożyk nie wiem skąd bo nie widzę całego.

Co do samego malowania bardzo przyjemne dla oka, fajne oczy i szachownica. Popracowałbym nad księżycem może nieco i futrem wilka. Niemniej jednak =D>

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Wilk już znacznie lepszy, zwłaszcza na tym pierwszym zdjęciu.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Trochę w najjaśniejszych miejscach futro farbą zalałaś i proponowałbym to zwashować na czarno i będzie git ;)
Poza tym praca schludna tylko jakos nie jestem przekonany do robienia gobosom tak ciemnej skóry.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dla mnie bardzo ok.
Najgorzej wyszedł wilczek jednak ;/ Ładna szachownica.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Goblin Nr 2:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wymyśliłam sobie bloga malarskiego: http://bemowe-cudawianki.blogspot.com/
Dlaczego? Żeby było ładniej i żebym mogła sobie więcej spamować, a czasem i z czystym sumieniem wrzucić jakiś rysunek (przeszłam egzamin na studia!) :) Tak więc teraz raczej będę aktualizować jego niż ten temat. Zapraszam :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Fajna szachownica na czapie i księżyc :) Ogólnie sympatyczny ten drugi goblinek, pasują do siebie oba :)
bem pisze: Wymyśliłam sobie bloga malarskiego: http://bemowe-cudawianki.blogspot.com/
=D> :twisted:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ze względu na ucieszoną japę bardziej mi się podoba poprzedni szaman :D
Ale ten nowy poziomem nie odstaje, ot kolejna fajnie pomalowana figsa :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Obaj sa fajni pod wzgledem poziomu, tylko nie podoba mi sie , ze obaj maja takie same rozdzki - duzo jest fajnych bitsow, imho fajniej wygladali z roznymi ;)

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Figurki fajne. A co do bloga to chyba jedyną rzeczą jaką bym na nim zmienił był by język polski na angielski żeby różni ludzie ze świata mogli sie wypowiadać:)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

MAĆKO pisze:A co do bloga to chyba jedyną rzeczą jaką bym na nim zmienił był by język polski na angielski żeby różni ludzie ze świata mogli sie wypowiadać:)
E tam. Nie trzeba zaraz na siłę wszędzie angielskiego wciskać. U mnie na blogu pojawiają się regularnie goście (i komentatorzy) z różnych miejsc na świecie - komentują wprawdzie tylko fotki, a nie treść, no ale o to chodzi w przypadku tego hobby. Ostatnio nawet myśleliśmy nad angielską wersją ale stwierdziliśmy, że póki blogspot nie wprowadzi jakiegoś dodatku który umożliwiałby "przełączanie" wersji językowych jednym przyciskiem (nie mam na myśli tłumacza google oczywiście ;) ), to nie ma większego sensu.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Czapa świetna :) .Całość spoko.Gratuluje zdanego egzaminu.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

grabz pisze:Gratuluje zdanego egzaminu.
Dziękować :)

Cieszę się, że się podoba, tym bardziej, że do pierwszego szamana odnieśliście się dosyć sceptycznie ;)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

ładny szaman...bardzo ładny...:D
i bloga masz śmiechowego :D
byle tak dalej

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Obrazek

Oraz więcej TUTAJ i TUTAJ :)

ODPOWIEDZ