A na ilu turniejach gra się na np specjalnych charakterów?amadeus pisze:m LS samo mowilo ze zasad zmieniac nie bedzie a tylko je uscislac wiec scenariusze wchodza w zycie z dniem 10 lipca

A na ilu turniejach gra się na np specjalnych charakterów?amadeus pisze:m LS samo mowilo ze zasad zmieniac nie bedzie a tylko je uscislac wiec scenariusze wchodza w zycie z dniem 10 lipca
eliah91 pisze:A na ilu turniejach gra się na np specjalnych charakterów?amadeus pisze:m LS samo mowilo ze zasad zmieniac nie bedzie a tylko je uscislac wiec scenariusze wchodza w zycie z dniem 10 lipca
Chyba w Suchej Beskidzkiej.amadeus pisze:eliah91 pisze:A na ilu turniejach gra się na np specjalnych charakterów?amadeus pisze:m LS samo mowilo ze zasad zmieniac nie bedzie a tylko je uscislac wiec scenariusze wchodza w zycie z dniem 10 lipca
coraz wiekszej ilosci
swieta_barbara pisze: Chyba w Suchej Beskidzkiej.
A co to ma do rzeczy?eliah91 pisze:A na ilu turniejach gra się na np specjalnych charakterów?amadeus pisze:m LS samo mowilo ze zasad zmieniac nie bedzie a tylko je uscislac wiec scenariusze wchodza w zycie z dniem 10 lipca
Varden pisze:Z tego co pamiętam to to forum powstało jako forum sceny turniejowej. Jak chcecie pograć towarzysko z kolegami przy piwku to wasza sprawa, ale nie musicie się uzewnętrzniać na arenie ogólnopolskiej.
Co do scenariuszy to też uważam, że niczego nie balansują tylko promują poszczególne armie.
Nigdy nie zapomnę scenariusza chyba z jakiejś WI gdzie mój BSB na pegazie zdobył w drugiej turze 1000 punktów wylatując za krawędź przeciwnika imperialisty (Gilotyny) i zamiast przegranej wygrałem tą bitwę z dużo lepszym przeciwnikiem. Ot super balans.
Z tego co pamiętam to to forum powstało jako forum sceny turniejowej. Jak chcecie pograć towarzysko z kolegami przy piwku to wasza sprawa, ale nie musicie się uzewnętrzniać na arenie ogólnopolskiej.
Co do scenariuszy to też uważam, że niczego nie balansują tylko promują poszczególne armie.
Nigdy nie zapomnę scenariusza chyba z jakiejś WI gdzie mój BSB na pegazie zdobył w drugiej turze 1000 punktów wylatując za krawędź przeciwnika imperialisty (Gilotyny) i zamiast przegranej wygrałem tą bitwę z dużo lepszym przeciwnikiem. Ot super balans.
Proszę Cię... nie obrażaj wspaniałej gry jaką są szachy przyrównując ją do tak głupiej gry jaką jest WFB (bo uważam, że jest z wielu powodów strasznie głupi, luki w zasadach albo zasady z du..py wyjęte np. FO czy to, że oddział nie widzi przeciwnika stojącego cal od niego z boku... na szczęście szykuje się troche zmianBłażej pisze:szachy to uproszczony model Warhammera z idealnym balansem ras i zasadami nie wymagającymi FAQ-wNic nie stoi na przeszkodzie wprowadzenia scenariuszy.
No naprawdę mnie ubawiłeś tymi wyliczeniami. Szkoda, że zapomniałeś dodać, że gracz DE jest idiotą. Mająć 18 gwardzistów, ustawia ich w dwa ranki 2x9 (bo jak się domyślam z liczb które przedstawiłeś, skaveny są ustawieni po 8 z frontu). Daje to razem 27 ataków z siłą 4 (pamiętaj, że można dać im też jakiś fajoski sztandar np. banner of mourderLoremaster pisze: 18 Black Guards vs 40 Clanratów z włóczniami
Black Guardzi mają 19A, trafiają 12A + hate czyli razem jakieś 16A trafia, 11 wounduje, 2xsave, czyli gininie jakieś 9-10clanratów
Clanraty oddają z trzech rank 25A, 13 trafia, 6 wounduje, 4 BG kinie.
Szczury mają Break Test na generalskiej Ld z stubbornem.
w 7e BG zajechali by Skavenów nie tracą ani jednego modelu, teraz może być problem nawet i w drugiej turze.
Już widzę jak ktoś wystawi tak duży klocek piechoty elitarnej HE, DE aby zdołał on mieć w 6 turze US15 przy objectivie.
WE - był zrobiony wyjątek dla WE w scenariuszu z objectivem
Imperium na nowe zasady ma dużo bardzo dobrej śmiesznie, taniej piechoty.
Uwierz mi, że wiem co mówię.W jaki sposób elitarna piechota będzie wygrywała w 8ed chyba inne zasady czytamy.
Szachy to jest dopiero głupia i nudna gra a białe są przegięte bo zawsze zaczynają.WFB to można co najwyżej do upośledzonego chińczyka (gry, żeby nie było) porównac, a nie do wspaniałej gry jaką są szachy. Szacunku trochę.
Fisch pisze:Szkoda, że zapomniałeś dodać, że gracz DE jest idiotą.
Szachy to jest dopiero głupia i nudna gra a białe są przegięte bo zawsze zaczynają.
obrazanie statystycznie 7%naszej spolecznosci udowadnia zupelny braK oglady w zyciu spolecznym - szkoda mi Cie
a szachy glupie sa zazwyczaj dla ludzi ktorzy zawsze w niej przegrywali - natomiast najinte;ligentniejsi ludzie swiata zawsze uznawali to za najlepszy rodzaj rozrywki
LOL udowodniłeś chłopie swój bardzo mały wiek co podejrzewałem.amadeus pisze:Fisch pisze:Szkoda, że zapomniałeś dodać, że gracz DE jest idiotą.
Szachy to jest dopiero głupia i nudna gra a białe są przegięte bo zawsze zaczynają.
LOL udowodniles chlopie swoj bardzo maly wiek co podejrzewalem
obrazanie statystycznie 7%naszej spolecznosci udowadnia zupelny braK oglady w zyciu spolecznym - szkoda mi Cie
a szachy glupie sa zazwyczaj dla ludzi ktorzy zawsze w niej przegrywali - natomiast najinte;ligentniejsi ludzie swiata zawsze uznawali to za najlepszy rodzaj rozrywki
oby tak dalej - udowadniasz ze ewolucja moze sie cofac
Nie zgodzę się. Z prostej przyczyny.Kopyt pisze:Na turniejach nie grałem jedynie domowe zacisze ale grałem w lotra Wh40 i wfb i nie powiem dla mnie najlepsze były scenariusze w lotr potem wh40k a na końcu wfb może dla tego ze tutaj strasznie trudno dobrać scenariusze które by nie promowały jakiejś armii. Każda armia ma swój styl gry i każda gra się inaczej, bo co to będzie za gra gdy krasie będą bronic budynku, ćwiartki a 2 krasie maja ja zdobyć ? Dla tego scenariusze powinny być dobierane pod amie żeby nie było absurdu lub dodawane ptk za realizacje scenariusza.
Chodzą plotki (niestety RB w rękach nie miałem - ach ta sesja), że Dwarfy maja mieć cepelin!Mhroczny Rycerz pisze: Poczekajcie na te erraty bo niewiadomo co one zmienią. Może dwarfy dostaną jakiś rydwanik? Albo kuźwa helicopter transportowy na pare. Nawet jak będzie objectiv do zajęcia w deploymencie przeciwnika to mają minersów. Ale lepiej drzeć morde zamiast pokminić![]()
w takim razie taki wykwalifikowany polonista powinien wiedziec ze jezeli podaje przyklad bez wliczania ogolu spolecznosci to powinien zaznaczyc to slowkiem TEN (dany gracz DE), a nie tlumaczyc co mial na mysli w kolejnym poscie - kazdy kto to przeczyta odczyta ze po prostu brak Ci kulturyFisch pisze: nie umiesz czytać ze zrozumieniem (pisałem o "idiocie", który by ustawił gwardię w formacji z 6 z przodu dzieciak) i w ogóle to piszesz ze strasznymi błędami ortograficznymi a Chelsea śmierdzi8)