Grabz: PCV+WIP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Grabz :Gościu z pałką+pare nowości

Post autor: Rakso_The_Slayer »

bem pisze: Niestety jak na skalę to te słoje są za grube.
o ja pier... #-o

moim zdaniem drewno w pyte ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Jak robiłeś te drewniane elementy (chodzi mi o tego kusznika i jego kuszę)?

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Rakso_The_Slayer pisze:o ja pier... moim zdaniem drewno w pyte
Ślicznie dziękuje :D .
tedzio pisze:Jak robiłeś te drewniane elementy (chodzi mi o tego kusznika i jego kuszę)?
Podkład Chaos black;Scorched brawn po całości; Dark flesh prawie po całości;Snakebite leather paski;następnie stopniowo do snejka dodaje Roting flesh+Bleached bone+Skull white;wszystkie warstwy na oko,bardzo rozwodnione.Mam nadzieję że pomogłem.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Porządna robota =D>
Krasnoludy porządnie pomalowane, ale najbardziej podobają mi się modele ludzi walczące z zombie. Wielkie brawa za pomysł i wykonanie. =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

w jaki sposob malujesz drewno? glownie o farby mi chodzi(jesli malujesz farbami innej firmy niz GW, bardzo milo by bylo dowiedziec sie jakie sa mozliwie najblizsze farbkom, ktorych uzywasz, odpowiedniki z palety GW)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

o fuck... masz to dwa posty nad Twoim :P ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

ahh... tak to jest jak sie nie czyta postow tylko oglada zdjecia :P

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ten forest gump z kijami i baseball są genialni....jak robisz takie duże skały, gs czy coś innego :?:

grab
Wałkarz

Post autor: grab »

Brat =D> , obniż poziom bo mi odskakujesz, a wiesz, że muszę być lepszy :evil: (oto teraz będzie trudno).
p.s. oczy wilka jakieś niedorobione...

Grabz
Kretozord

#helion# pisze:ten forest gump z kijami i baseball są genialni....jak robisz takie duże skały, gs czy coś innego :?:
Skały z korka 8) .Pałki z wyprasek + GS.
grab pisze:Brat =D> , obniż poziom bo mi odskakujesz, a wiesz, że muszę być lepszy :evil: (oto teraz będzie trudno).
p.s. oczy wilka jakieś niedorobione...
Trenuj .Pozdro.
Ps.Widać tylko jedno, to ślepe.Jakoś tak wyszło że fotka nie pokazuje tego drugiego, mrocznego i złowieszczego.Model ma szramę przechodzącą przez oko i tak toto wygląda.

Grabz
Kretozord

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia delikatnie mówiąc słabiutkie ale no cóż robione na szybko przez właściciela sprzętem nie do końca odpowiednim.Praca na zlecenie z kategorii reanimacja umarlaka.Model był troszkę spartolony, dwie lewe ręce w tym jedna dużo dłuższa od drugiej.Generalnie rozebrana na części przerobiona i ponownie złożona do kupy, trochę zabawy z nożykiem, dokładka GS i jest :mrgreen: .Może uda się w najbliższym czasie wrzucić cuś mojego (troszku się nazbierało) tyle że muszę najpierw ogarnąć problemy sprzętowe.Pozdro.
ObrazekPróba wrzucenia zdjęcia z komórki 8) .
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2010, o 19:54 przez Grabz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Myślałem że włócznie od saurich sa nie przydatne a tu już wiem z czego moje termosy dostaną clawy :D Ogólniefajnie wygląda z tym ze nie podoba mi się jego poza. Ja bym ta nogę która stoi wyżej ugiął w kolanie żeby tułów był pionowo a nie odgięty w bok ;)

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

świetne szpony. ogólnie jest piękny
=D> =D>
]arrrr

Grabz
Kretozord

Skaven pisze:nie podoba mi się jego poza
No cóż, przed pinowaniem do podstawy wyglądał lepiej, użyłem innego drutu niż zwykle, bardzo sztywnego który nie pozostawił miejsca na błędy.Po doklejeniu zwyczajnie się odgiął :roll: .Jak uda mi się dostać go na chwilę z powrotem na pewno to poprawię.
Edit:
Obrazek
Obrazek
Cukierkowe wielkie CUŚ, stara figura, maźnięta dla czystego fanu, tylko na półeczkę.
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia mocno słabe, robione telefonem z lampą, tym razem przeze mnie, mam nadzieję że cokolwiek widać [-o< .Komenty, porady itp - mile widziane.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, o 13:36 przez Grabz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Ork mistrz ale w tej drugiej figurce jakoś tak hmm... słabo wycieniowane może za słabe kontrasty albo przez jakość zdjęcia trochę poprawek by trzeba było zrobić ew. nowe zdjęcie :P - najbardziej chyba efekt psują oczy :(

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

piękna, porządnie pomalowane figurka orka
=D>
]arrrr

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Hmm... na pierwszy rzut oka zdjęcia robione z flash-em odstraszają i ciężko to ocenić. Wrzuć zdjęcia bez flasha z oświetlonym obiektem przez lampkę z biurka lub coś w tym stylu ;)
Z tego co widać to skórka tak mocno na skorpion green pojechana lecz szkoda, że widać tylko dwie barwy na tej skórze w dodatku kiepsko wycieniowane ale to możliwe, że kwestia już wspomnianego flash-a.
Ale zaprawdę powiadam, że niebieskie zbroje to fajny pomysł i tylko pozostaje wprawy złapać w rozjaśnianiu takiej zbroi co nie jest proste jak używamy metalików :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Grabz
Kretozord

puszkin pisze:słabo wycieniowane może za słabe kontrasty albo przez jakość zdjęcia trochę poprawek by trzeba było zrobić ew. nowe zdjęcie - najbardziej chyba efekt psują oczy
Lampa pieruńska spartoliła skórę, oczy model ma paskudne (dwie malutkie kuleczki osadzone głęboko w oczodołach) zdjęcie też niestety nie pomaga (oczodoły są czerwone a nie niebieskie :shock: )
Daw pisze: skórka tak mocno na skorpion green pojechana lecz szkoda, że widać tylko dwie barwy na tej skórze w dodatku kiepsko wycieniowane
Bardzo surowa ocena, skorpion greena niestety nie posiadam, użyte zostały chaos black(podkład)>emerald green>snot green>goblin green>golden yellow>bleached bone.Co do warstw widocznych to zakładałem że przejścia mają być bardzo płynne, ogólnie pomysł na skórę wziąłem z arbuza.Przyjrzałem się dokładnie kulistemu owocowi i wpadłem na pomysł przełożenia wyglądu powłoki zewnętrznej na figurę.Szkoda że model nie broni się sam :( .
Obrazek
Po wielu próbach uzyskania lepszego zdjęcia :? .
Obrazek
Na koniec obsługa świńskiego rydwanu, dalej wipek :mrgreen: .
Komentarze, sugestie, porady chętnie przyjmę.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Bez Flash-a widać fajnie wycieniowaną i rozjaśnioną skórę pomimo tego, że zdjęcie ciemne także gratki =D>
Lepiej bez flasha robić zdjęcie i za aparatem skierować strumień światła z lampki nabiurkowej czy innej o podobnym świetle także luz :)
Kiepskie zdjęcia wypaczają wygląd figurek niestety... szczególnie kiedy używa się kilku kolorów i różnice są duże ale przy użyciu cienkiej warstwy farby. Miałem to samo z Ghoulami... teraz wiem, że Flash to -10 do obiektywnej oceny figurki.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

to zdjęcie tych goblinów jest ok, natomiast orka za ciemne i możnaby je troche bardziej wyostrzyć, ściągnij sobie IrfanView i tam się pobaw, bo można w łatwy i szybki sposób rozjaśnić/przyciemnić zdjęcie

ODPOWIEDZ