Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
W bardzie są narzędzia army painter,dokładnie chodzi mi o ich pędzle bo tańsze od gw.ktoś miał z nimi do czynienia?
Lepiej chyba kupić pędzle Kozłowskiego... dobra jakość za niezłą cenę, moim zdaniem.
http://www.pedzle.com.pl/
http://www.pedzle.com.pl/
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
Witam,
Mam Dwarficką katapultę z zeszłej edycji i chce ją skonwertować tak, aby ramie miała uniesione, jak po wystrzale. Kamienia się już pozbyłem, nie wiem tylko jak zrobić linę, aby wytrzymała transportowanie w teczce. Widziałem już takie konwersje więc mam nadzieje, że niektórzy dobrze wiedzą co z tym zrobić.
Mam Dwarficką katapultę z zeszłej edycji i chce ją skonwertować tak, aby ramie miała uniesione, jak po wystrzale. Kamienia się już pozbyłem, nie wiem tylko jak zrobić linę, aby wytrzymała transportowanie w teczce. Widziałem już takie konwersje więc mam nadzieje, że niektórzy dobrze wiedzą co z tym zrobić.
Skręcasz 2 druty cienkie ze sobą i masz piękną i wytrzymałą linę
A trzeba było się zgłosić do mnie... Moja żona pracuje w hurtowni papieru i akurat styroduru maja na pęczki...Arbiter Elegancji pisze:Ja kupiłem na Allegro. Wcześniej szukałem w wawce w Obi na Kabatach i w LM w Arkadii, ale tylko czas straciłem. Możesz rozejrzeć się za jakąś firmą robiącą szyldy reklamowe i tam popytać, ale jeśli ci się nie pali to chyba lepiej na necie poszperać.Ergofob pisze:Tak przy okazji - styrodur bywa w marketach typu Obi/LeroyM, czy kupujecie go tylko w sieci?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Gdybym wiedział wcześniej to bym się zgłosił. Ale jak w przyległości będę potrzebował to się odezwę, dzięki
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Trzy kwestie/pytanka.
Sklepy modelarskie w Warszawie z szerokim asortymentem różnego rodzaju drewnianych listewek, deseczek itd.
Tania linia farb akrylowych z przeznaczeniem na makiety. Kto cos używał i może polecić?
Czy można gdzieś zaopatrzyć się w drewniane mieszadełka do kawy w inny sposób niż pójście do kawiarni?
Sklepy modelarskie w Warszawie z szerokim asortymentem różnego rodzaju drewnianych listewek, deseczek itd.
Tania linia farb akrylowych z przeznaczeniem na makiety. Kto cos używał i może polecić?
Czy można gdzieś zaopatrzyć się w drewniane mieszadełka do kawy w inny sposób niż pójście do kawiarni?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Gdy potrzebowałem farb na makiety poszedłem do sklepu dla plastyków i poprosiłem o w miarę tani 12sto kolorowy zestaw farb akrylowych. Dostałem zestaw firmy Reeves 12x12ml zapłaciłem coś kolo 20zl. Do makiet sprawdza się doskonale, spokojnie mogę polecićBestialski_Brokuł pisze:Tania linia farb akrylowych z przeznaczeniem na makiety. Kto coś używał i może polecić?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Mam problem i nie wiem zbytnio jak najlepiej go rozwiązać....
Kupiłem sobie figurkę slaana i po wyjęciu z pudła okazało się że dolna część stołka(taka jakby baza, to na czym slann rzeczywiście siedzi) żaby jest odlana jakby z 2 części z tym że jedna część jest przesunięta w stosunku do drugiej (horyzontalnie)o jakieś 2 mm. W normalnym przypadku nie było by problemu, spiłowałbym i tyle...ale żabi stołek ma kupę dość płytkich rowków rzeźbień, kilka jaszczurek i tego tupu pierdół. szkoda to zeszlifowywać całe:( Poradzi ktoś coś. Wiem że mogę spiłować i podłubać w GS-ie jednak uznaję to za absolutną ostateczność.
Kupiłem sobie figurkę slaana i po wyjęciu z pudła okazało się że dolna część stołka(taka jakby baza, to na czym slann rzeczywiście siedzi) żaby jest odlana jakby z 2 części z tym że jedna część jest przesunięta w stosunku do drugiej (horyzontalnie)o jakieś 2 mm. W normalnym przypadku nie było by problemu, spiłowałbym i tyle...ale żabi stołek ma kupę dość płytkich rowków rzeźbień, kilka jaszczurek i tego tupu pierdół. szkoda to zeszlifowywać całe:( Poradzi ktoś coś. Wiem że mogę spiłować i podłubać w GS-ie jednak uznaję to za absolutną ostateczność.
- Tiger Brown
- Kradziej
Sklep modelarski na Bitwy Warszawskiej 6, jakieś 200-300 m na zachód od Grójeckiej.Bestialski_Brokuł pisze:Trzy kwestie/pytanka.
Ha, zależy co komu "tania"... Ja u plastyków kupuję Amsterdamy Talensa w tubach 120 ml, nie pamiętam po ile, ale w relacji cena/ilość dla mnie - tanio.Tania linia farb akrylowych z przeznaczeniem na makiety. Kto cos używał i może polecić?
Pewnie można, ale nie wiem gdzie. A do czego one mają służyć?Czy można gdzieś zaopatrzyć się w drewniane mieszadełka do kawy w inny sposób niż pójście do kawiarni?
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
O kurde! to trzeba być trepem żeby krzywo odlać monolit I to jest taki schodek tylko z jednej strony? To ja nie mam innego pomysłu jak przeciąć to na pół i dopasować, ale można wtedy zniszczyć ten palankin. Dlatego chyba nie pozostaje nic innego jak GS, albo po prostu olać.Sebollus pisze:nie nie , to nie jest do sklejenia, to monolit, 1 część:( to tak jest po prostu odlane:/
Tak, ale pewnie forma jest trafiona. Chociaż zawsze można zareklamować, żeby wymienili figurkę jeśli zdarzyło się tylko tu. Możesz nawet zadzwonić do działu obsługi klienta i zapytać czy jest to wada która się powtarza, czy tylko twój jest trafiony. Nawet GW nie ucieknie przed kapitalizmem.
Grolshek pisze:A trzeba było się zgłosić do mnie... Moja żona pracuje w hurtowni papieru i akurat styroduru maja na pęczki...Arbiter Elegancji pisze:Ja kupiłem na Allegro. Wcześniej szukałem w wawce w Obi na Kabatach i w LM w Arkadii, ale tylko czas straciłem. Możesz rozejrzeć się za jakąś firmą robiącą szyldy reklamowe i tam popytać, ale jeśli ci się nie pali to chyba lepiej na necie poszperać.Ergofob pisze:Tak przy okazji - styrodur bywa w marketach typu Obi/LeroyM, czy kupujecie go tylko w sieci?
A więc ja się zgłaszam ponieważ potrzebuję
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart