Zamierzam zacząć grać

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RotARaven
"Nie jestem powergamerem"

Zamierzam zacząć grać

Post autor: RotARaven »

Witam. Jestem nowy jak widać ;) Chcemy kupić z kumplem podstawkę ( dla podręcznika ) a potem po batalionie. Mój kumpel przymierza się do Krasnali a ja do Bretonni. Czy dam radę z nim wygrać Bretonnią? Czy to dobra armia ogółem? Jeśli moglibyście mi pomóc przy wyborze armii która jest dobra i na małe i na duże rozpiski. W Lotrze wygrywałem turnieje konnicą Rohanu ( stąd pomysł na hordę rycerzyków na koniach ), ale musiałem też mieć bohaterów. Jeśli możecie, to powiedzcie mi czy opłaca się kupować batalion Bretonni i czy ta armia zdaje egzamin na dłuższą metę ( nie chodzi mi o klimat czy wygląd !!! )
- They surrounded us
- That's good, we will fight in every direction
Obrazek
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Lueviel

Post autor: Lueviel »

Przyklejony, na samym szczycie...
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=1014 :roll:
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

jezeli kupisz krasnale i gobosy to tam masz stary podrecznik - tzn aktualny jeszcze na dwa tygodnie wiec sie nei oplaca - jak ma byc tylko dla poda nawet tego nie kupuj

kupcie sobie po batalionie armii ktore was zaciekawia - na tym forum masz dzial na kazda armie i podejrzewam ze w kazdej jest prezentacja danej armii po tym zdecydujecie ktore armie wydaja sie wam najciekawsze
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

The Old Samurai pisze:nie chodzi mi o klimat czy wygląd !!!
To w zasadzie o co Ci chodzi? Do uprawiania powergamerstwa są lepsze armie, na przykład wampiry czy wojownicy chaosu ;)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

The Old Samurai pisze: ( nie chodzi mi o klimat czy wygląd !!! )
Ale jaja... :mrgreen: Dla mnie w Battlu chodzi tylko o to. :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

To lepiej poczekaj na poprawki do armii do 8 edycji, potem jeszcze trzeba troszkę poczekać, aż wyszczególnimy tą najbardziej giętą armię w 8 edycji i masz.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Zmieniłbym nazwę wątku na "Początkujący PG".

Awatar użytkownika
Morghur

Post autor: Morghur »

Drogi kolego, jak chcesz tylko wygrywac, to polecam Ogry lub bestie.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Morghur pisze:Drogi kolego, jak chcesz tylko wygrywac, to polecam Ogry lub bestie.
No póki co te armie trzymają się w top :-({|=

Varinastari
Masakrator

Dodałbym do tego zielonych. Też mocarni.

Awatar użytkownika
Brzuchacz

Post autor: Brzuchacz »

Fakt, za kazdym razem jak masakruje przeciwnika Ogrami słyszę od niego "ty podły pałergejmerze". Co tu kryć Ogry są gięte jak jasna cholera, a w wersji spam bullsów są praktycznie nie do zatrzymania.
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

Varinastari
Masakrator

I te gnoblary. Całkowity no-brainer.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Pod ósmą edycję tylko Wood Elfy.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ale trzymaj sie z dala od Demonów, Wampirów i Mrocznych Elfów bo to plewne armie są :twisted:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Morghur

Lizardy też słabe. Te ich skinki to plewy jakich mało. Zresztą to jest obraźliwe określenie, wystarczy komuś powiedzieć, że to ''kolejny skinek'' a będzie ciekawie :D . Reszta armii lipna, powolne stegadony z To 2(!!) sprawiają, że takie armie jak bestie masakrują ich.
Demony-szkoda gadać. Uciekają od byle kogo, odważni klanbracia potrafią spanikować pół armii.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

A ja myślałem, że Demony już nie uciekają. Słyszałem, że w nowej edycji jak nie zdasz break'a to ginie cały oddział, i ta część twojej armii, która go widzi. :shock:

Tak czy inaczej, trzymaj się z daleka. Ja bym polecał Orki i Gobliny. :)

Varinastari
Masakrator

Pozostają jeszcze Dark Elfy- nędza jakich mało. Słabe przedmioty, za drogie jednostki, absolutny brak synergii. Słabizna.

Awatar użytkownika
Morghur

[-X DE nie są aż tak słabe. Wprawdzie zgodzę się z Varinastarim, ale mają też kilka plusów:
-kociołek, jak jakaś jednostka podejdzie pod niego, to obsługa rzuca sitem w niego krwią, i oślepia go na 2 tury!!!(to jest już przegięcie)
-nienawidzą wysokich elfów, i są skuteczniejsi w walce z nimi.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

i to ma byc niby plus?? to tak jakbys powiedzial, ze przedszkolak masakruje babke z paisku.

trolololo

Teraz na powaznie. Bedziemy mieli 2 potencjalnych graczy. Serio wszyscy chcecie, zebysmy mieli kolejnych 2, ktorym malo kto da rade? Jesli chcecie mocna armie to bierzcie co oni chca, jesli chcecie, zeby sie z was smiali tez juz wiecie co brac. Wybor wasz. Wyniki podziemnych turniejow nie klamia, ale mysle ze niedlugo ŁŚ zbanuje te armie!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Ale pamiętaj, że z kolei Wysokie Elfy mają przerzuty psychologii w walce z Mrocznymi Elfami, co sprawia, że Dark Elfom nawet nienawiść już nie pomoże, bo ta zasada przerzutów udupia je całkowicie, totalnie, kompletnie i nieodwołalnie, czyniąc z niej najbardziej warzywno-owocową armię przeciwko Wysokim Elfom. :|

ODPOWIEDZ