Zamierzam zacząć grać
Zamierzam zacząć grać
Witam. Jestem nowy jak widać
Chcemy kupić z kumplem podstawkę ( dla podręcznika ) a potem po batalionie. Mój kumpel przymierza się do Krasnali a ja do Bretonni. Czy dam radę z nim wygrać Bretonnią? Czy to dobra armia ogółem? Jeśli moglibyście mi pomóc przy wyborze armii która jest dobra i na małe i na duże rozpiski. W Lotrze wygrywałem turnieje konnicą Rohanu ( stąd pomysł na hordę rycerzyków na koniach ), ale musiałem też mieć bohaterów. Jeśli możecie, to powiedzcie mi czy opłaca się kupować batalion Bretonni i czy ta armia zdaje egzamin na dłuższą metę ( nie chodzi mi o klimat czy wygląd !!! )

WFB: Ogre Kingdoms
jezeli kupisz krasnale i gobosy to tam masz stary podrecznik - tzn aktualny jeszcze na dwa tygodnie wiec sie nei oplaca - jak ma byc tylko dla poda nawet tego nie kupuj
kupcie sobie po batalionie armii ktore was zaciekawia - na tym forum masz dzial na kazda armie i podejrzewam ze w kazdej jest prezentacja danej armii po tym zdecydujecie ktore armie wydaja sie wam najciekawsze
kupcie sobie po batalionie armii ktore was zaciekawia - na tym forum masz dzial na kazda armie i podejrzewam ze w kazdej jest prezentacja danej armii po tym zdecydujecie ktore armie wydaja sie wam najciekawsze
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ale jaja...The Old Samurai pisze: ( nie chodzi mi o klimat czy wygląd !!! )

Fakt, za kazdym razem jak masakruje przeciwnika Ogrami słyszę od niego "ty podły pałergejmerze". Co tu kryć Ogry są gięte jak jasna cholera, a w wersji spam bullsów są praktycznie nie do zatrzymania.
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ale trzymaj sie z dala od Demonów, Wampirów i Mrocznych Elfów bo to plewne armie są 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Lizardy też słabe. Te ich skinki to plewy jakich mało. Zresztą to jest obraźliwe określenie, wystarczy komuś powiedzieć, że to ''kolejny skinek'' a będzie ciekawie
. Reszta armii lipna, powolne stegadony z To 2(!!) sprawiają, że takie armie jak bestie masakrują ich.
Demony-szkoda gadać. Uciekają od byle kogo, odważni klanbracia potrafią spanikować pół armii.

Demony-szkoda gadać. Uciekają od byle kogo, odważni klanbracia potrafią spanikować pół armii.
- Naviedzony
A ja myślałem, że Demony już nie uciekają. Słyszałem, że w nowej edycji jak nie zdasz break'a to ginie cały oddział, i ta część twojej armii, która go widzi. 
Tak czy inaczej, trzymaj się z daleka. Ja bym polecał Orki i Gobliny.

Tak czy inaczej, trzymaj się z daleka. Ja bym polecał Orki i Gobliny.

-
- Masakrator
Pozostają jeszcze Dark Elfy- nędza jakich mało. Słabe przedmioty, za drogie jednostki, absolutny brak synergii. Słabizna.

-kociołek, jak jakaś jednostka podejdzie pod niego, to obsługa rzuca sitem w niego krwią, i oślepia go na 2 tury!!!(to jest już przegięcie)
-nienawidzą wysokich elfów, i są skuteczniejsi w walce z nimi.
i to ma byc niby plus?? to tak jakbys powiedzial, ze przedszkolak masakruje babke z paisku.
trolololo
Teraz na powaznie. Bedziemy mieli 2 potencjalnych graczy. Serio wszyscy chcecie, zebysmy mieli kolejnych 2, ktorym malo kto da rade? Jesli chcecie mocna armie to bierzcie co oni chca, jesli chcecie, zeby sie z was smiali tez juz wiecie co brac. Wybor wasz. Wyniki podziemnych turniejow nie klamia, ale mysle ze niedlugo ŁŚ zbanuje te armie!
trolololo
Teraz na powaznie. Bedziemy mieli 2 potencjalnych graczy. Serio wszyscy chcecie, zebysmy mieli kolejnych 2, ktorym malo kto da rade? Jesli chcecie mocna armie to bierzcie co oni chca, jesli chcecie, zeby sie z was smiali tez juz wiecie co brac. Wybor wasz. Wyniki podziemnych turniejow nie klamia, ale mysle ze niedlugo ŁŚ zbanuje te armie!
- Naviedzony
Ale pamiętaj, że z kolei Wysokie Elfy mają przerzuty psychologii w walce z Mrocznymi Elfami, co sprawia, że Dark Elfom nawet nienawiść już nie pomoże, bo ta zasada przerzutów udupia je całkowicie, totalnie, kompletnie i nieodwołalnie, czyniąc z niej najbardziej warzywno-owocową armię przeciwko Wysokim Elfom.