Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Jak sprawdzają się orki z dwiema broniami? Save trochę gorszy, ale ww lepsza
Dzięki z góry za odpowiedź
Dzięki z góry za odpowiedź
Mam taką sytuację :
W rundzie 1 OnG regiment NG podchodzi na 8" do regimentu DE i wypuszcza fanatyka, który leci do przodu na 7". W rundzie DE regiment elfów nic nie robi.
W rundzie 2 OnG animozja daje efekt 6 i ruch do przodu o 4". Czy mogę zadeklarować szarżę na regiment DE który znajduje się przede mną i zaszarżować na niego pomimo iż pomiędzy nami znajduje się fanatyk?
I na odwrót czy w 1 rundzie DE mógłby zaszarżować na NG przez fanatyka?
W rundzie 1 OnG regiment NG podchodzi na 8" do regimentu DE i wypuszcza fanatyka, który leci do przodu na 7". W rundzie DE regiment elfów nic nie robi.
W rundzie 2 OnG animozja daje efekt 6 i ruch do przodu o 4". Czy mogę zadeklarować szarżę na regiment DE który znajduje się przede mną i zaszarżować na niego pomimo iż pomiędzy nami znajduje się fanatyk?
I na odwrót czy w 1 rundzie DE mógłby zaszarżować na NG przez fanatyka?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- swieta_barbara
- habydysz
Oczywiscie, ze mozesz - w deksie O&G znajduje sie opis fanatyka. Jest tam jasno napisane, ze mozesz przez niego szarzowac.
No właśnie nie ma tam nic takiego, jest tam tylko że szarżujący musi dokończyć szarżę w rundzie wypuszczenia fanatyków. A w rundach następnych można się przez niego ruszać i uciekać. Stąd było moje pytanie bo nie jest jasno powiedziane ni o szarżowaniu.swieta_barbara pisze:Oczywiscie, ze mozesz - w deksie O&G znajduje sie opis fanatyka. Jest tam jasno napisane, ze mozesz przez niego szarzowac.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Szarża to ruch. Ale nie polecam takich manewrów
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Szmatę wtedy trzyma w zębach sorry za offtop ale nie mogłem się powstrzymaćSzemkel pisze:Tak może. Tak samo może używać dwóch chop. Zasada Armed to Da Teeth mówi, ze traci tą zdolność tylko jeśli weźmie magiczną broń.
- Król Goblinów
- Wodzirej
@Guter mozesz uzasadnić? model jest ciągle rydwanem, i pod taką kategorię podstawki podpada ( jedynie WYSWIG-owo jest różnica)
- Król Goblinów
- Wodzirej
mhm.. tego Q&A nie kojarzę niemniej jednak - model powinien mieć taką podstawkę jaką ma w pudełku , a wilka traktować jako upgrade ( jak obsługanta zresztą) . nie wydaje mi się zeby jakikolwiek inny rydwan miał takie rozszerzenie, więc sytuacja jest.. unikalna ( a i tak wszystko wzieło się od tego nieszczęsnego modelu Groma)
btw. a propos podstawk to od razu się zapytam -
-gigson - 50x50 czy ta większa
- wywern- smocza czy 50x50
- Pump wagonem - rydwanowa czy 50x50 ?
pzdr.KG
btw. a propos podstawk to od razu się zapytam -
-gigson - 50x50 czy ta większa
- wywern- smocza czy 50x50
- Pump wagonem - rydwanowa czy 50x50 ?
pzdr.KG
Gigsonem 50x50 chyba można normalnie bo tak grałem. Ale widuję też 75x50
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
-gigson: powoli zmierza ku 50x75.
-wyvern:nie ma zadnej niejasnosci. 50x50. przynajmniej do wyjscia AB
-pumpa: wg zasad rydwanowa. (z wyj.starych modeli gdzie byla na 50x50 nic nie przemawia nad tym rozmiarem. niestety :/ ). no ale oczywiscie z racji udziwnionego ruchu do tej pory kwadracik ulatwial gre.
argument "jaki box taka podstawka" nie ma racji bytu. swego czasu orly/skorpy byly na podstawkach 40x40. i co z tego?
-wyvern:nie ma zadnej niejasnosci. 50x50. przynajmniej do wyjscia AB
-pumpa: wg zasad rydwanowa. (z wyj.starych modeli gdzie byla na 50x50 nic nie przemawia nad tym rozmiarem. niestety :/ ). no ale oczywiscie z racji udziwnionego ruchu do tej pory kwadracik ulatwial gre.
argument "jaki box taka podstawka" nie ma racji bytu. swego czasu orly/skorpy byly na podstawkach 40x40. i co z tego?