Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Undead »

Iddqd pisze: Niby ssą, a jednak zabronieni w turniejach. Paradoks :|
Żeby obciachu nie było :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak serio weś podręcznik jeden drugi trzeci i porównaj sobie.Na statach i pkt zobaczysz dlaczego napisałem że ssą płeczkę:D

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

CAR2N pisze:Niektorzy graja tym co im sie podoba , a nie tym czym latwiej wygrac :P
Trudno jednak godzić się na ograniczenie zabawy z gry, bo ktoś inny ma Carsteina. Zasadzka daje fun, lepsze to niż typowa armia na parcie do przodu.
Undead84 pisze:Żeby obciachu nie było :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak serio weś podręcznik jeden drugi trzeci i porównaj sobie. Na statach i pkt zobaczysz dlaczego napisałem że ssą płeczkę:D
[/quote]

Trochę nie kumam, wiem że nie są elitą, ale znajduję dla nich zastosowanie w trybikach armii i o to mi chodzi. Mam przerzut zasadzki, ld na 9, dobry atak z bicza i wystarczy.
Obrazek

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Iddqd pisze:
CAR2N pisze:Niektorzy graja tym co im sie podoba , a nie tym czym latwiej wygrac :P
Trudno jednak godzić się na ograniczenie zabawy z gry, bo ktoś inny ma Carsteina. Zasadzka daje fun, lepsze to niż typowa armia na parcie do przodu.
Mnie by nikt nie zmusil do zbierania figurek , ktorych klimat czy wyglad mi sie nie podoba ;)
Niby lizaki mocne , ale takie paskudztwa ... chaos mocny ,ale tez jakies takie "gluty" ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Rozumiem, że też zbierasz zwierzoludzi bo lubisz te figurki, czy jednak jest sens przechodzić z towarzyskiego grania do turniejowania nimi aby tylko darmo oddawać punkty przeciwnikom.

Kończąc własną myśl mam nadzieję, że osoby odpowiedzialne za tworzenie nowego BP do 8mej edycji bardziej twórczo podejdą do tego tematu i wpierw ktokolwiek z nich spojrzy na balans bohaterów zwierzoludzi zanim napisze ban.
Obrazek

CAR2N
Chuck Norris

Iddqd nie grywam turniejowo bo na wiekszosci jest presja czasu , a jednak wole by gra sprawiala przyjemnosc ,anizeli byla "praca" ,ale tez rozumiem mlodych adeptow WFB , ktorzy glownie dla zwyciestw vel chwalenia sie przed kolegami ,ze sie potrafi wygrywac armia , ktora jest najmocniejsza =D>
Dlatego doceniam graczy chociazby bestii ,ze potrafia wykorzystac ukryty/jawny potencjal armii na turniejach i znalesc sie nieraz na podium :oops: :P
A ogolnie to najbardziej lubie armie imperium,bretonii itp ,chociaz ostatni AB imperium jest wg mnie mizerny , moze 8ed cos poprawi (czekam na ksiazeczke nowa) :twisted:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Morghur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Morghur »

Z tego co kojarzę, to kiedyś ktoś wygrał futrzakami turniej. Nie ma co ukrywać, bestie to niszowa armia, zmora dla PG ale dobra dla klimaciarzy.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Iddqd pisze: Kończąc własną myśl mam nadzieję, że osoby odpowiedzialne za tworzenie nowego BP do 8mej edycji bardziej twórczo podejdą do tego tematu i wpierw ktokolwiek z nich spojrzy na balans bohaterów zwierzoludzi zanim napisze ban.
Jak masz na myśli special herosów to zapomnij że na 95% turniejach nimi zagrasz. Jak masz ochote graj sobie w domu

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Do gry w domu trzeba zaplecza (mieszkanie, stół, makiety) i znajomych z urlopem ugadanych na konkretną datę. Turniej jest zorganizowany, będę miał gotowe zaplecze, ludzi w jednym miejscu i armie których nie spotykam w grze ze znajomymi. Braknie mi tam ciekawej i nie przegiętej taktyki zasadzki, bo z powodu kilku przegiętych bohaterów spoza mojej armii, dostanę praktycznego bana na moją umiejętność armijną. Miodzio :)
Obrazek

CAR2N
Chuck Norris

Iddqd pisze:Do gry w domu trzeba zaplecza (mieszkanie, stół, makiety) i znajomych z urlopem ugadanych na konkretną datę. Turniej jest zorganizowany, będę miał gotowe zaplecze, ludzi w jednym miejscu i armie których nie spotykam w grze ze znajomymi. Braknie mi tam ciekawej i nie przegiętej taktyki zasadzki, bo z powodu kilku przegiętych bohaterów spoza mojej armii, dostanę praktycznego bana na moją umiejętność armijną. Miodzio :)
Zawsze mozesz isc pograc do jakiegos klubu/sklepu ;) w sumie tak kuknalem sobie w AB-ka ,i taki khazrak za 270pkt jest lekko przegiety w porownaniu do zwyklego chociazby doomka , taurox tez (wychodzi tyle co doombull + przedmioty za 100pkt,ale ma +1T/+1A , nie wspominajac o zbroji oraz toporku).
Dlategotez ja sie nei dziwie ,ze na turniejach tego nei chca , tym bardziej ,ze inne armie miewaja jeszcze bardziej niezbalansowane special herosy :D Na domowki sie fajnie z tym gra , szczegolnie jak % chyca hehe
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Iddqd pisze:Do gry w domu trzeba zaplecza (mieszkanie, stół, makiety) i znajomych z urlopem ugadanych na konkretną datę. Turniej jest zorganizowany, będę miał gotowe zaplecze, ludzi w jednym miejscu i armie których nie spotykam w grze ze znajomymi. Braknie mi tam ciekawej i nie przegiętej taktyki zasadzki, bo z powodu kilku przegiętych bohaterów spoza mojej armii, dostanę praktycznego bana na moją umiejętność armijną. Miodzio :)
Życie chłoszcze :D

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

CAR2N pisze:Zawsze mozesz isc pograc do jakiegos klubu/sklepu ;)
Raczej to pozostaje. Pytałem w poznanym klubie i oni nadal mają zamiar grać bez speciali mimo braku BP do ósemki, a mnie raczej wali zabawa w której się nie pobawię i będę się starał grać tam jedynie towarzysko mimo, że mało komu się chce tak grać.
CAR2N pisze:taurox tez (wychodzi tyle co doombull + przedmioty za 100pkt,ale ma +1T/+1A , nie wspominajac o zbroji oraz toporku).
i śmierć od każdej szóstki, a modele będą zdejmowane z tyłu więc będą duże szanse mu ją wklepać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

może ktoś zapodać linka z nowymi bestiami żeby ab były (pacza)
Bestie mają smoka jakiegoś??

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

nigdy nie miały i nie będą raczej miały

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

odgrzewam, może ma już ktoś AB file do bestii :wink: składanie rozpisek z bookiem jakie jest wiecie sami 8)
i mamy pseudo smoka tylko 1/2 słabszego niż normalny ale mamy :P

CAR2N
Chuck Norris

archeolog pisze:odgrzewam, może ma już ktoś AB file do bestii :wink: składanie rozpisek z bookiem jakie jest wiecie sami 8)
Jest proste i dosyc szybkie jak sie nie ma 10 lat vel problemow z uzyciem kalkulatora ;) hehe
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

CAR2N pisze:
archeolog pisze:odgrzewam, może ma już ktoś AB file do bestii :wink: składanie rozpisek z bookiem jakie jest wiecie sami 8)
Jest proste i dosyc szybkie jak sie nie ma 10 lat vel problemow z uzyciem kalkulatora ;) hehe
zamiast nabijać posty (260 w pare miechów bravo =D> ) staraj sie pomagać a nie śmiecić :wink:

CAR2N
Chuck Norris

archeolog pisze:
CAR2N pisze:
zamiast nabijać posty (260 w pare miechów bravo =D> ) staraj sie pomagać a nie śmiecić :wink:
Daleko mi do nabijania postow ,ale skoro nie ma AB pliku to po co takie zapytanie , tym bardziej ,ze temat tego dotyczacy jest w innym podforum . Jakbym wiedzial jaki jest soft do napisania tego pliku to bym to zrobil , wiec moze znajdz taki sofcik do army buildera ;P
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Drakkainen

Post autor: Drakkainen »

Czy w 8 ed pieski się sprawdzą?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

w sumie nie za bardzo bo nie zajmuje core min... a w corach i tak jest dużo śmiecia których i tak wystawiamy... a nawet te 120 za 4x 5x psów przyda się bardziej w specjalach

Awatar użytkownika
Drakkainen

Post autor: Drakkainen »

Dzięki bo już się szykowałem do kupna psów ale bd miał na kolejnego minosa

ODPOWIEDZ