![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co do reszty, to chyba się zgadzamy w jednej kwestii:
WoCh w ósmej edycji zapowiada się dobrze.
Moderator: JarekK
moim zdaniem w polaczeniu z lorami z rb daja fajne mozliwosci (nie tylko 5 nurgla ale i 6 slaneesha), ale to jest moje zdanieVarinastari pisze:Na siłę można w kluczowym momencie użyć tego scrolla za 35pkt, dającego Ifkę i Mistcast na dubletach. Aczkolwiek nasze armijne Lory w porównaniu z RB'owskimi nieco posysają.
teraz bedzie problem bo nie schowasz tak dobrze kolesia na koniku w piechocie, ktorej bedziesz mial sporooo.Skaven pisze:Ja chciałbym tylko zapytać jak wy teraz chowacie swoje oddziały skoro w booku do 7 ed też jest true los?
ee pandemonium spoko opcja, pisalem tylko o czarach ktore beda mialy niezly dopal z nowymi loramiPandemonium posysa ? : D
co to są za przedmioty?Varinastari pisze: -Mieczyk z +2S
-Enchanted Item za 15pkt.(?), wymuszający przerzuty udanych Savów w styku z Lordem.
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
wycial tylko to do czego sie dostawil, bloodthirsterowi z 11 atakami wyciecie zwyklego oddzialu zajmowalo kilka tur...W 2 ed 40k szarżowało się jakimś pakerem w rozciągnięty oddział i paker wszystko wycinał.
Teraz jak jakiś hiro zaszarżuje oddział do walki wręcz to oberwie od wszystkich i nie ma szans. Battle idzie w podobnym kierunku co mnie cieszy. Ok, wpadnie taki szef na smoku, wytnie 7 halabardników, ale dostanie zwrotkę 10 ataków.
Jak wpadnie w srefzowanych marauderów/warriorów chaosu to dostanie: 16A S5/ 24A S6 zwrotki to się postłada (podobno dwuraki mają atakować z dwóch ranków z pełnych ataków).
dokładnie, za cholerę nie wiem ocbnie wiem czym wy się przejmujecie w nowej ed
To ktoś będzie grał na Kawie?strzelaniem na kawie nie robi większego wrażenia szczegulnie że bije z SV pojawią się za to więcej bolców ( bo piechotę każdy będzie miał ) a w tym wypadku macie MoN...
Oczywiście, iż mamy. Poczynają od klocka 40tu maruderów.nie macie gdzie chować herosów? zacznijcie grać na 3 dyskowcach z wardem na 3+ ( a dwóch z SV na 2 a jeden na 1 ) do tego i po co ich chować(?)
Oraz powszechnie dla nas dostępny Lore of Death- który jest w sumie zajebisty.koszt loru tzeencha zachęca do takich akcji ( szczegulnie że min. S 2 ranicie wszystko na 6 ), wrota na 3 kostkach 2lvl magie wystarczy...
Dokładnie.ktoś ma turbo magię w końcu rzuci "lost control" a wy wyciągniecie pappeta z kieszenie i zrobicie bubu... a hele mogą dopomóc
Z rarów tylko Heleny. Absolutnie tylko.potworki jakie warto wystawiać gigant z S7, walnie stompa z 3 / 4 auto hitami i po rozmowie... albo MoN żeby było trudniej go ściągnąć
Po co? Za 35pkt. jest item ze Stubbornem.banner of the god's... i tak i tak trzeba wystawić ileś tam pkt. w core to warrioży są do tego genialni i nie pakować w klocek 30 osobowy, tylko 2x 15 do tego kawa i rydwana a gdzieś tam ziom z ów bannerem by nie było tak tragicznie
Dobre pytanie.eh... gdzie wy widzicie te problemy nie wiem![]()