Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Bercik »

LoC tylko na dwóch szóstkach. Jeśli wierzyć temu filmikowi http://www.youtube.com/watch?v=PEseO-612t0 to każdy mag bedzie miał + do casting i dispel result tyle ile ma magic levels

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Każdy mówi co innego :) Jutro przejdę się do barda, podobno mają booka do wglądu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

a na 2x 1 co sie dzieje...? w 8ed juz nie ma czegos takiego? poprostu liczy sie jak kazdy inny dublet?

to looknij jeszcze jak strzelaja canony ;)

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Poczytajcie tematy w "Dyskusji Ogólnej", większość kwestii jest tam już wyjaśnionych. Cannon (każdy) S10 D6 Wo wytraca siłę jak bolec. Save normalnie modyfikowany przez siłę. Na misfire 1 i 2 go wysadza

Awatar użytkownika
Lugburc
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lugburc »

Ja na Dniach Fantastyki we Wrocku brałem udział w pokazie nowego WFB. Czary rzucalismy następująco: suma rzutów z kostek plus poziom maga. Jeśli suma była równa bądź większa, czar wchodził. Ustalenie PD i DD wygląda następująco. Gracz, którego jest tura, rzuca 2k6. Suma 2k6 to jego PD, zaś wyższa kostka, z tego rzutu, to DD. Dodatkowo za każdego maga rzucasz k6. Wynik 6 daje dodatkową kostkę PD.
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8

Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc

Rabsp
Masakrator

a czesto mieliscie LoC :D? i ciekawie wygladaly w praktyce te efekty z tabelki ;)?
dobrze ze canony sa tylko w dwarfach i emp... to teraz i canon i g. canon beda mialy takie same staty -.-? ekstra
a jak z nich sie mierzy zasięg? poprostu strzelasz jak z bolca? masz np. max 60" zasiegu i walisz po BSie? czy jak?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Cannon zwykły nie ma d6 ran.
Deklarujesz gdzie kula upada. Tam ona spada i 2 dorzuty jak teraz.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Cannon zwykły w przyszłej edycji będzie działał tak jak duży tylko że inny maksymalny zasięg...

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Tak oba zadają d6 ran, ciekawe tylko co krasnoludzki inżynier będzie dawał działom ;)

Mnie zastanawia tylko uściślenia. Ponieważ mamy takich PG którzy mają 4+ warda do tego dajemy im banner of arcane protection i mamy 2+ warda na magię.
Pytanie brzmi:
Czy ten ward działa na hity z misscastów, bo przecież są one pochodzenia magicznego. Jak tak to mamy naprawdę spoko i bezpieczną magię.
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Ale nie ma nic o tym że są magiczne... Tak jak wszystkie inny czary.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

BB wróci teraz do DP imo lub do dużych jednostek kawy (SH??), bo na piechotę to ja go nie widzę.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Jeśli SH wrócą do corów to będą imo opłacalni w takich 10, po 5 w jednym rzędzie ale i tak nie zastąpią BB siedzącego w DP.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Młody Pajak pisze:Ale nie ma nic o tym że są magiczne... Tak jak wszystkie inny czary.
Ciężko stwierdzić... będę musiał się znów przejechać do F&F i ogarnąć to MR(?) bo coś mi się wydaje że jest jak mówię... ale zawsze mogę się mylić prawda? :wink:

BB nie będzie się opłacał... praktycznie każda armia będzie miała więcej rang od nas. Więc co za różnica czy wygramy o 1 czy o 8 skoro na stabbornie to zdają...

Jedyne miejsce na BB są LSG wystawiani w dużym klocku, aby zdejmować stabborna. <opcjonalnie włócznicy>

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jab pisze:Ale nie ma nic o tym że są magiczne... Tak jak wszystkie inny czary.
Przecież mr daje warda od magii, a nie od magicznych ataków. Tak to miałbyś warda od flamerów :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Szmyt pisze:
KayolPixel pisze:Nie było nic o przewadze outnumber.
nic o tym nie bylo bo parametr Unit Strength został wycofany ;)
Właśnie został – dlatego nie będzie też Fear Outnumber:D
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Jab pisze:BB nie będzie się opłacał... praktycznie każda armia będzie miała więcej rang od nas. Więc co za różnica czy wygramy o 1 czy o 8 skoro na stabbornie to zdają...
Zdają ale do czasu ;) poza tym może zmienią działanie BB. Ogólnie gadanie jak to będzie jest z pupy. Zmienią się zapewne koszty jednostek, działanie przedmiotów.

Rabsp
Masakrator

co do tych 25% na lordów, to z 2350 25 % to równe 587,5 pkt wiec moge uzyc tylko 587 czy np. moze pakowac w lordów az AB nie pokaze mi 26%(bo nawet przy 590pkt pokazuje 25%)?

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Ukalez pisze:
Jab pisze:BB nie będzie się opłacał... praktycznie każda armia będzie miała więcej rang od nas. Więc co za różnica czy wygramy o 1 czy o 8 skoro na stabbornie to zdają...
Zdają ale do czasu ;) poza tym może zmienią działanie BB. Ogólnie gadanie jak to będzie jest z pupy. Zmienią się zapewne koszty jednostek, działanie przedmiotów.
Prawda. Jednak Ty też wesoło zakładasz że zmienią koszty jednostek co raczej nie dojdzie do skutku :wink:
Rabsp pisze:co do tych 25% na lordów, to z 2350 25 % to równe 587,5 pkt wiec moge uzyc tylko 587 czy np. moze pakowac w lordów az AB nie pokaze mi 26%(bo nawet przy 590pkt pokazuje 25%)?
Opcja pierwsza :wink:

Rabsp
Masakrator

wrrr to niedobrze :D bo nie wchodzi w pełni taki lord na SD jakiego sobie wymarzyłem :D o pare pkt za duzo... :evil:
Prince @ 595 Pkt
- SD
- Lance, DA
- VoD
- ES

daje rade tylko bez rerola Sv...
Prince @ 585 Pkt
- SD
- Lance, DA
- Ward 4+
- ES

ma ktos lepszy pomysł :D?

mozna wcisnąć Moon Dragona i miec cale 100pkt na itemy np. Ogre Blade, ES, VoD... ale to juz nie ma zabawy :D najlepszy smok w wfb musi latac po stołach! :twisted:

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Jab pisze:Prawda. Jednak Ty też wesoło zakładasz że zmienią koszty jednostek co raczej nie dojdzie do skutku :wink:
A czemu niby koszty nie miałyby się zmienić?? Co edycję się zmieniają, więc raczej odstępstw nie będzie. Może już w erratach zobaczymy nowe ceny :wink:

ODPOWIEDZ