Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
LoC tylko na dwóch szóstkach. Jeśli wierzyć temu filmikowi http://www.youtube.com/watch?v=PEseO-612t0 to każdy mag bedzie miał + do casting i dispel result tyle ile ma magic levels
Każdy mówi co innego Jutro przejdę się do barda, podobno mają booka do wglądu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ja na Dniach Fantastyki we Wrocku brałem udział w pokazie nowego WFB. Czary rzucalismy następująco: suma rzutów z kostek plus poziom maga. Jeśli suma była równa bądź większa, czar wchodził. Ustalenie PD i DD wygląda następująco. Gracz, którego jest tura, rzuca 2k6. Suma 2k6 to jego PD, zaś wyższa kostka, z tego rzutu, to DD. Dodatkowo za każdego maga rzucasz k6. Wynik 6 daje dodatkową kostkę PD.
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
a czesto mieliscie LoC ? i ciekawie wygladaly w praktyce te efekty z tabelki ?
dobrze ze canony sa tylko w dwarfach i emp... to teraz i canon i g. canon beda mialy takie same staty -.-? ekstra
a jak z nich sie mierzy zasięg? poprostu strzelasz jak z bolca? masz np. max 60" zasiegu i walisz po BSie? czy jak?
dobrze ze canony sa tylko w dwarfach i emp... to teraz i canon i g. canon beda mialy takie same staty -.-? ekstra
a jak z nich sie mierzy zasięg? poprostu strzelasz jak z bolca? masz np. max 60" zasiegu i walisz po BSie? czy jak?
- Młody Pajak
- Kradziej
Cannon zwykły w przyszłej edycji będzie działał tak jak duży tylko że inny maksymalny zasięg...
Tak oba zadają d6 ran, ciekawe tylko co krasnoludzki inżynier będzie dawał działom
Mnie zastanawia tylko uściślenia. Ponieważ mamy takich PG którzy mają 4+ warda do tego dajemy im banner of arcane protection i mamy 2+ warda na magię.
Pytanie brzmi:
Czy ten ward działa na hity z misscastów, bo przecież są one pochodzenia magicznego. Jak tak to mamy naprawdę spoko i bezpieczną magię.
Mnie zastanawia tylko uściślenia. Ponieważ mamy takich PG którzy mają 4+ warda do tego dajemy im banner of arcane protection i mamy 2+ warda na magię.
Pytanie brzmi:
Czy ten ward działa na hity z misscastów, bo przecież są one pochodzenia magicznego. Jak tak to mamy naprawdę spoko i bezpieczną magię.
Paskudny uśmiech power gamera
- Młody Pajak
- Kradziej
Ale nie ma nic o tym że są magiczne... Tak jak wszystkie inny czary.
BB wróci teraz do DP imo lub do dużych jednostek kawy (SH??), bo na piechotę to ja go nie widzę.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
- Młody Pajak
- Kradziej
Jeśli SH wrócą do corów to będą imo opłacalni w takich 10, po 5 w jednym rzędzie ale i tak nie zastąpią BB siedzącego w DP.
Ciężko stwierdzić... będę musiał się znów przejechać do F&F i ogarnąć to MR(?) bo coś mi się wydaje że jest jak mówię... ale zawsze mogę się mylić prawda?Młody Pajak pisze:Ale nie ma nic o tym że są magiczne... Tak jak wszystkie inny czary.
BB nie będzie się opłacał... praktycznie każda armia będzie miała więcej rang od nas. Więc co za różnica czy wygramy o 1 czy o 8 skoro na stabbornie to zdają...
Jedyne miejsce na BB są LSG wystawiani w dużym klocku, aby zdejmować stabborna. <opcjonalnie włócznicy>
Przecież mr daje warda od magii, a nie od magicznych ataków. Tak to miałbyś warda od flamerówJab pisze:Ale nie ma nic o tym że są magiczne... Tak jak wszystkie inny czary.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Właśnie został – dlatego nie będzie też Fear Outnumber:DSzmyt pisze:nic o tym nie bylo bo parametr Unit Strength został wycofanyKayolPixel pisze:Nie było nic o przewadze outnumber.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Zdają ale do czasu poza tym może zmienią działanie BB. Ogólnie gadanie jak to będzie jest z pupy. Zmienią się zapewne koszty jednostek, działanie przedmiotów.Jab pisze:BB nie będzie się opłacał... praktycznie każda armia będzie miała więcej rang od nas. Więc co za różnica czy wygramy o 1 czy o 8 skoro na stabbornie to zdają...
I love this game...
I love this game...
Prawda. Jednak Ty też wesoło zakładasz że zmienią koszty jednostek co raczej nie dojdzie do skutkuUkalez pisze:Zdają ale do czasu poza tym może zmienią działanie BB. Ogólnie gadanie jak to będzie jest z pupy. Zmienią się zapewne koszty jednostek, działanie przedmiotów.Jab pisze:BB nie będzie się opłacał... praktycznie każda armia będzie miała więcej rang od nas. Więc co za różnica czy wygramy o 1 czy o 8 skoro na stabbornie to zdają...
Opcja pierwszaRabsp pisze:co do tych 25% na lordów, to z 2350 25 % to równe 587,5 pkt wiec moge uzyc tylko 587 czy np. moze pakowac w lordów az AB nie pokaze mi 26%(bo nawet przy 590pkt pokazuje 25%)?
wrrr to niedobrze bo nie wchodzi w pełni taki lord na SD jakiego sobie wymarzyłem o pare pkt za duzo...
Prince @ 595 Pkt
- SD
- Lance, DA
- VoD
- ES
daje rade tylko bez rerola Sv...
Prince @ 585 Pkt
- SD
- Lance, DA
- Ward 4+
- ES
ma ktos lepszy pomysł ?
mozna wcisnąć Moon Dragona i miec cale 100pkt na itemy np. Ogre Blade, ES, VoD... ale to juz nie ma zabawy najlepszy smok w wfb musi latac po stołach!
Prince @ 595 Pkt
- SD
- Lance, DA
- VoD
- ES
daje rade tylko bez rerola Sv...
Prince @ 585 Pkt
- SD
- Lance, DA
- Ward 4+
- ES
ma ktos lepszy pomysł ?
mozna wcisnąć Moon Dragona i miec cale 100pkt na itemy np. Ogre Blade, ES, VoD... ale to juz nie ma zabawy najlepszy smok w wfb musi latac po stołach!
A czemu niby koszty nie miałyby się zmienić?? Co edycję się zmieniają, więc raczej odstępstw nie będzie. Może już w erratach zobaczymy nowe cenyJab pisze:Prawda. Jednak Ty też wesoło zakładasz że zmienią koszty jednostek co raczej nie dojdzie do skutku
I love this game...
I love this game...