PMOtM XXVII Pegazy Jagala

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

PMOtM XXVII Pegazy Jagala

Post autor: Jagal »

Witam :)

Niestety nie skonczone jeszcze, ale wystawiam je teraz bo za 10 min wyjeżdżam do piątku :p
Skończone są same pegazy, ale pewnie jakies poprawki na nich będą.
Na rycerzach do skonczenia:
2 warstwy czerwonego
2 warstwy bialego
wszystkie paski etc
sztandar i chorągiewka do zrobienia
3 warstwy na zbrojach
i coś tam jeszcze ;)

W zdjęciach bonusowych widać, że są na mega mocnych magnesach ;) No i pomimo fikuśności poz mozna ich ustawic w czasie bitwy zeby był ciągły front ;)

Zdjęcia z dupy ale tak czy siak enjoy ;)

EDIT : o jap ale rozjechałem forum.. ale nie mam czasu poprawiać, Ziemko proszę, weź jakieś zdjęcie i je zmniejsz do konkursu [-o<
Wip pegazow mozna zobaczyć w moim temacie w galerii - 'bretka jagala'

pzdr!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Rozjeżdżasz forum!
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Przydałoby się ze 60 cali żeby się nie rozjechało...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Zmniejszę Ci potem te fotki i spróbuję zrobić coś żeby było cokolwiek widać... miłego wyjazdu :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dziekuj Skaveblight, bo ja za jaja chce Cie powiesic za te zdjecia...
Nic nie widac i to z zrobily z forum to maniana jest ;)
Oj wykorzystujesz nasza znajomosc, bo kazdemu innemu w tym momencie bym te foty wykasowal...

Temat zamykam do czasu, az Skavenblight nie zrobi czegos z tymi fotami.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Jagal! Nie wiem jak, nie wiem gdzie, ale wisisz mi piwo :P

Nie wiem, czemu 9 obrazek uparcie przekręca się na bok, wszystkie inne bez problemu przestawiłam, u mnie w każdym programie widać normalnie. No ale mam nadzieję że 1 obrazek przy 16 to niewielka szkoda ;)

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

O jaaa... Jeśli o mnie chodzi i moje skromne zdanie to podstawki pierwsza klasa, bardzo oryginalne. Malowanie tez świetne, szkoda tylko, że zdjęcie robione w niedogodnym oświetleniu. Większość to niestety rzucający przez słońce cień.
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wiesz co ty mi mowisz, ze ja robie slabe foty? To moje przeswietlone, "blyszczace" foty lepiej wygladaja niz Twoje w cieniu ;)
Wydaja sie byc spoko, ale nic nie widze, bo ciemno.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

=D> Jagal, świetna robota, duży + za stare modele :)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

malowanie jak najbardziej fajne, podstawki rewelka, przyczepie się tylko (oprócz słabych zdjęć) do metalików (chyba brak wycieniowania) i dziwnego połączenia skrzydeł z kadłubkiem...tak jakby wnikały w korpus :?
chciałbym zagrać przeciw takim pegazom 8)
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

#helion# pisze:malowanie jak najbardziej fajne, podstawki rewelka, przyczepie się tylko (oprócz słabych zdjęć) do metalików (chyba brak wycieniowania) i dziwnego połączenia skrzydeł z kadłubkiem...tak jakby wnikały w korpus :?
Czytaj co autor prac napisal w pierwszym poscie, co jest jeszcze niedokonczone, a potem komentuj.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

To teraz powiem, że jak dla mnie świetne. Szkoda, że nie skończyłeś ich na czas, byłyby jeszcze lepsze :)

Co do zdjęć, to robienie ich na słońcu to koszmar. Trzeba było je zrobić w cieniu - wtedy byłyby bardziej równomiernie oświetlone, a tak pół figurki jest w swoim własnym cieniu - i to jeszcze to pół, które mamy oglądać.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Ziemko pisze:
#helion# pisze:malowanie jak najbardziej fajne, podstawki rewelka, przyczepie się tylko (oprócz słabych zdjęć) do metalików (chyba brak wycieniowania) i dziwnego połączenia skrzydeł z kadłubkiem...tak jakby wnikały w korpus :?
Czytaj co autor prac napisal w pierwszym poscie, co jest jeszcze niedokonczone, a potem komentuj.
Ziemko, bez flame'a, czytałem i patrzę na Pegazy, a dokładniej na głowach Pegazów metalowe elementy opancerzenia, autor napisał, że pegazy są skończone choć wymagają jakichś poprawek
Jagal pisze:Skończone są same pegazy, ale pewnie jakies poprawki na nich będą.
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Szkoda że nieukończone prace, do tego jeszcze słabe foty :? .To co ukończone i uda się, mimo wszystko dojrzeć, wygląda znakomicie :) .Oczywiście podstawy doskonałe, te dodatki - miodzio, do tego jeszcze stare porządne metalowe modele jeźdźców.

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

bardzo fajne szczegolnie ze to stare paskudne konie :) a podstawki faktycznie fantastyczne, mimo tego ze nie lubie "dioramek" naprawde mi sie podobaja...

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Witam ;)

To teraz od początku :P

1) Bóg zapłać Skavenblight za zmniejszenie fotek, gdybym je jeszcze poprawiał moja kobieta by mnie chyba wykastrowała czerstwą bułką :mrgreen: btw ciekawe ile kosztuje wysłanie browara pocztą/kurierem :P?

2) Bóg zapłać Ziemko za niewywalenie zdjęć :mrgreen:

3) Sorki bardzo za te foty, ale tak mega się spieszyłem ze udało mi się zrobić je w ok 4 minuty :P

4) Podstawki to przerobione Flying bases z microartu, wykosztowałem się, ale są super :D

5) Wszystkie skrzydła, ogony i kopytko do podstawki mają piny. B. wytrzymałe na wstrząsy są pegazy me ;)

6) Co do dziwnego połączenia skrzydeł z korpusem to wzorowałem się na 7ed pegazach, tez takie mają.

7) Na tych zdjęciach nie widać, że metaliki na pegazach mają 3 wartswy i wash po drodze ;/ Ale coż, na draconie będą do obejrzenia na żywo ;)

8) Co do paskudnych koni, to tworzę bretkę 5ed i starszą i właśnie chciałbym, żeby moje pegazy takie były. Strasznie z tym pieprzenia, ale efekt jest ok. Te są z : 5ed Realmowy hero(ten z morgenszternem), sztandarowy questów, muzyk questów i hero questów (odo się zwie). Kolejne tak zrobione pegazy będą z 5ed grali ;).

9) W tym temacie : http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 45&start=0 Jest wip moich pegazów jak również inny skonczony oddział w tej tonacji kolorystycznej.

10) dzieki za komentarze, niedługo skoncze te pegaziątka to wrzuce fotki na forum ;)

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

ODPOWIEDZ