Demony 2500 [8 ed]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: Demony 2500 [8 ed]

Post autor: Barbarossa »

Ojej, na blodzia się rzuca witheringi, soulblighty itd, a potem dobija kuszolami z 2x AP.

Te wszystkie pitki i dwellersi to na Slanna.

Ew. na blodzia można zrobić combo miasma+pitka, ale to wymaga sporej dozy scyzorykowania.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ale czemu tyle nerwów?

poczekajmy na erraty i bez stresów panowie... bo już mam dość że ktoś nie łapie tego czy tamtego bo to jest śmiesznie i nie poważne każdy ma swoje zdanie i tyle

dzisiaj czytałem trochę RB i bardzo nowe zasady są fajne i mobile, dużo armii które nie miały bytu teraz zacznie bardziej działać a inne "PG" stracą swą mobilność

jeszcze raz bez stresów i nerwów proszę :roll:

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

chyba nie do końca ogarniacie...

tych magów jest tyle żeby mieć dodatkowe kości za 6. Te duże klocki turlają Bolt of change z 2-3 kości (+5 do casta). Herald z deathem dorabia kostki wtedy kiedy tylko to możliwe, ten z Metalem zabija 6 czarem.

Zapomniałem, że banner ze stubbornem nie będzie potrzebny, ponieważ miejąc więcej szeregów i tak mamy stubborna. Czyli, mamy 2x40 horrorów z wardem na 4 i rzucających bolt of change, jeśli są w combacie to obszarówkę. Ewentualnie jedynkę, która ładnie składa abomkę, hydrę, czy inne drzewo. Pamiętamy, że żeby mieć punkty to trzeba zabić cały oddział, połowa nic nie daje. Te horrory trzymają (z heraldami) coś około 1300 pkt i nieźle magują. Nowych mistcastów sięraczej nie boją ;-) ani tego, że jeśli nie wyjdzie im czar nie czarują w tej turze, bo magów trochę jest.

pzdr ;)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

ODPOWIEDZ