Nowy standard
Re: Nowy standard
Raczej 2400 

- Barbarossa
- Mniejsze zło
Standard zazwyczaj wykształca się samoistnie - po prostu ludziom się komfortowo gra na jakąś ilość punktów, bo się rozpiski ładnie składają.
2000 jest po prostu ciasssne jak na grę na 8-edycyjną. Unity w 8 ed. naprawdę muszą być większe, inaczej szybko się kończą. Typuję, że 2400 będzie nowym standardem - 2250 jest zbyt niezgrabne jeśli chodzi o % i jednak mimo wszystko zbyt mało wchodzi.
2000 jest po prostu ciasssne jak na grę na 8-edycyjną. Unity w 8 ed. naprawdę muszą być większe, inaczej szybko się kończą. Typuję, że 2400 będzie nowym standardem - 2250 jest zbyt niezgrabne jeśli chodzi o % i jednak mimo wszystko zbyt mało wchodzi.
Jankiel pisze:dwie hydry i dwie abomki wchodzą lightowo
sorki zle popatrzylem na perspektywe gry bo tylko od WE a w przypadku tej armii akurat abomka co gram na skaveny to jeszcznie nie zdarzyla do mnie dojsc
na de nie mialem okazji zagrac bitwy jeden na jednego choc wiesz mi 2 treemany tez wchodza choc nie traktuje go jako jakies super przegiecie wlasnie z tankiem jakos zawsze mialem problem a przegiete monstery mialem na mysli te herosowe wlasnie jak w chaosie gdzie dajesz warda na missle 3+ jeszcze MR i nie wiem co oni tam maja i taki smoczek sobie lata i straszy
ogolnie patrzac to akurat mnie rypka czy beda dwa czolgi czy jeden bo ilosc punktow dziala na korzysc obydwu armii zazwyczaj
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
Hmm tyle, że w formacie na 3000+ jest większa opcja powtarzania jednostek ze special (max. 6) i rare (max. 4) choice. Czy ujęcie tego formatu, by właśnie umożliwić tą opcję większej powtarzalności, wejdzie w życie - to będzie ciekawe, jak się ustali. Sądzę jednak, że większość będzie chciała uniknąć takiego stanu rzeczy - poza długością bitew, ilość potworków, machin i mocarnych jednostek znacznie by wzrosła...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
masz tyle samo oddzialow, CC jest 2x szybszy, strzelanie 2x mocniejsze, brak mierzenia czyli koniec kombinowania i poprawiania 10 razy jednej jednostki, jak ktos gra na magii to gra bedzie jeszcze szybsza, reform i ogolnie ruch jednostek lepszy... czas bedzie sie tylko tracic na testy marszu czy free reforma. Grales juz cos na takie punkty w tej edycji?tedzio pisze:tia gogol. I dwie bitwy na dzien na turnieju master
Patrząc ogólnie przez zasady najprzyjemniejsze bitwy byłyby raczej w przedziale 2600-2999... Czyste 2000 imho pozbawia możliwości wystawiania smoków, a te modele miło ogląda się na stole.
No i przy większej ilości pkt. raczej będzie więcej różnorodności w rozpiskach
No i przy większej ilości pkt. raczej będzie więcej różnorodności w rozpiskach
Tadzik obecnie armia na 2500 miała by 100000000 małych oddziałów które w 8 nie są raczej uber. Więc armią na 2500 wcale by się nie grało dłużej gdyż liczba oddziałów była by najpewniej niższa niż na 2250 teraztedzio pisze:tia gogol. I dwie bitwy na dzien na turnieju master
Czym?Marcins pisze:2500-optymalnie, to co trzeba się mieści ,już grałem na te punkty i niczego mi nie brakowało

Nie bardzo. Wtedy jak wygrywałeś o 8 to były paniki, pursuit into fresh enemy i jak się dobrze ustawiłeś, to nowa tura walki. A teraz wygrywasz o 10, a po drugiej stronie stubborn na 9 z przerzutem. I tak trzy tury hth.masz tyle samo oddzialow, CC jest 2x szybszy
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ale wyplacasz 2x wiecej atakow. jakbys w 7. szarzowal na duzy kloc to z zalozenia byl on nie do ruszenia przez jakas dzika szarze. beda smieciowe oddzialy to je tak samo posprzatasz jak w 7. jak beda duze to juz nie utkniesz do konca gry.