Nowy standard

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Nowy standard

Post autor: Nijlor »

Raczej 2400 :)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Standard zazwyczaj wykształca się samoistnie - po prostu ludziom się komfortowo gra na jakąś ilość punktów, bo się rozpiski ładnie składają.

2000 jest po prostu ciasssne jak na grę na 8-edycyjną. Unity w 8 ed. naprawdę muszą być większe, inaczej szybko się kończą. Typuję, że 2400 będzie nowym standardem - 2250 jest zbyt niezgrabne jeśli chodzi o % i jednak mimo wszystko zbyt mało wchodzi.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

ktoś zaraz napisze że na 2399 żeby nie weszły 2 tanki :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

Jankiel pisze:dwie hydry i dwie abomki wchodzą lightowo

sorki zle popatrzylem na perspektywe gry bo tylko od WE a w przypadku tej armii akurat abomka co gram na skaveny to jeszcznie nie zdarzyla do mnie dojsc
na de nie mialem okazji zagrac bitwy jeden na jednego choc wiesz mi 2 treemany tez wchodza choc nie traktuje go jako jakies super przegiecie wlasnie z tankiem jakos zawsze mialem problem a przegiete monstery mialem na mysli te herosowe wlasnie jak w chaosie gdzie dajesz warda na missle 3+ jeszcze MR i nie wiem co oni tam maja i taki smoczek sobie lata i straszy
ogolnie patrzac to akurat mnie rypka czy beda dwa czolgi czy jeden bo ilosc punktow dziala na korzysc obydwu armii zazwyczaj
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

mi się wydaje że w tej edycji najlepszym formatem będzie 2500-3000.
Wchodzi wtedy sporo różnorodnych jednostek

Ale zobaczymy w praniu.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

tia gogol. I dwie bitwy na dzien na turnieju master

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

imo 2000 : ] 500pkt na lordów 500pkt na herosów i ani pkt więcej ; ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Mam wrazenie ze optymalne rozpy robi sie na 2500. Na mniejsze punkty jest po prostu za ciasno.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Hmm tyle, że w formacie na 3000+ jest większa opcja powtarzania jednostek ze special (max. 6) i rare (max. 4) choice. Czy ujęcie tego formatu, by właśnie umożliwić tą opcję większej powtarzalności, wejdzie w życie - to będzie ciekawe, jak się ustali. Sądzę jednak, że większość będzie chciała uniknąć takiego stanu rzeczy - poza długością bitew, ilość potworków, machin i mocarnych jednostek znacznie by wzrosła...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

tedzio pisze:tia gogol. I dwie bitwy na dzien na turnieju master
masz tyle samo oddzialow, CC jest 2x szybszy, strzelanie 2x mocniejsze, brak mierzenia czyli koniec kombinowania i poprawiania 10 razy jednej jednostki, jak ktos gra na magii to gra bedzie jeszcze szybsza, reform i ogolnie ruch jednostek lepszy... czas bedzie sie tylko tracic na testy marszu czy free reforma. Grales juz cos na takie punkty w tej edycji?

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Patrząc ogólnie przez zasady najprzyjemniejsze bitwy byłyby raczej w przedziale 2600-2999... Czyste 2000 imho pozbawia możliwości wystawiania smoków, a te modele miło ogląda się na stole.

No i przy większej ilości pkt. raczej będzie więcej różnorodności w rozpiskach

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

tedzio pisze:tia gogol. I dwie bitwy na dzien na turnieju master
Tadzik obecnie armia na 2500 miała by 100000000 małych oddziałów które w 8 nie są raczej uber. Więc armią na 2500 wcale by się nie grało dłużej gdyż liczba oddziałów była by najpewniej niższa niż na 2250 teraz

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

wszystko się rozbija o to czy ktoś chce smoki czy nie, bo zdania są podzielone.
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

2999 bo 3000 to przegiecie pały jest:) Krasnale na 3000 maja tyle maszyn....

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

no i co tymi maszynami zrobią vs nawałowi nieblokowalnych w marszu klocków piechoty ?
Dwarfy teraz to będą 3-4 maszyny (na monstery i wrogie maszyny) i reszta w oddziały wpakowane i hero.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

2500-optymalnie, to co trzeba się mieści ,już grałem na te punkty i niczego mi nie brakowało 8)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Marcins pisze:2500-optymalnie, to co trzeba się mieści ,już grałem na te punkty i niczego mi nie brakowało 8)
Czym? :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

masz tyle samo oddzialow, CC jest 2x szybszy
Nie bardzo. Wtedy jak wygrywałeś o 8 to były paniki, pursuit into fresh enemy i jak się dobrze ustawiłeś, to nowa tura walki. A teraz wygrywasz o 10, a po drugiej stronie stubborn na 9 z przerzutem. I tak trzy tury hth.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

ale wyplacasz 2x wiecej atakow. jakbys w 7. szarzowal na duzy kloc to z zalozenia byl on nie do ruszenia przez jakas dzika szarze. beda smieciowe oddzialy to je tak samo posprzatasz jak w 7. jak beda duze to juz nie utkniesz do konca gry.

ODPOWIEDZ