Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
DZIK
Oszukista

Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Post autor: DZIK »

Gratzy Ziemko Bracie
Gratzy Kielon
ehhh
:?
trzeba czekać na Benjamina Aguero Maradonę chyba

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Jacek_Azael pisze:Nie rozumiem uwielbienia niektórych na tym forum dla Niemców, nawet nie chcę zrozumieć.
To tak jakby ryba kibicowała "swoim" na zawodach wędkarskich.
Może po prostu nie mają tych polskich kompleksów.
Dla mnie natomiast niezrozumiała jest ta polska zawiść na każdym kroku.
Gratzy Kielon
Dzięki Dziku. :)
Ostatnio zmieniony 3 lip 2010, o 17:28 przez Kielon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Ja pie**** #-o To co wyprawiała obrona Argentyny to...

Niemcy zagrali zajebiście, naprawdę ten mecz udowodnił klasę tego zespołu. Oby Hiszpania ich zatrzymała, ale będzie to bardzo trudne po tym co dzisiaj zobaczyliśmy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ok pogadać zawsze można, nie ma problemu.
Daj przecinek między Jacek, a Hitler proszę.
Powiem szczerze, że po przegranym meczu z Serbią powiedziałem koledze:
-" Jeden mecz nie wychodzi zawsze i każdemu na turnieju, a oni mają go już za sobą".
Obawiam się, że będą nie do powstrzymania. Co nie zmienia faktu, że jak wygrają mundial to płakać nie będę, aż tak osobiście do tego nie podchodzę.
@Laik-Jakie piwo lubisz?
@Kielon- Nie ma mowy o zawiści, są sympatie i antypatie, a te już chyba rozumiesz?
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

DZIK pisze:Gratzy Ziemko Bracie
Dzieki Dziku.

Jacek jak Ci poopowiadam co nie co to zobaczymy jaka bedzie Twoja reakcja ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Ziemko pisze:Tak Jacek Hitler zrobil wiele zlego to nienawidzmy Niemcow przez nastepne 1000 lat... Ja j...
...
Jestem o tyle tez zdziwiony, ze myslalem, iz z taka techniczna druzyna Niemcy beda mieli problem, a tu taki nice suprise.
Ja nie lubiłem piłkarskiej reprezentacji Niemiec. Z powodów czysto piłkarskich. Ta młoda drużyna gra efektownie i skutecznie – trudno ich nie lubić. No, chyba, że ktoś Krzyżaków czy Oświęcim im wypomni.

Wygląda też, że trener musi umieć coś więcej poza całowaniem i podawaniem piłek, zaś siła drużyny nie jest wypadkową siły graczy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Jacek_Azael pisze:@Kielon- Nie ma mowy o zawiści, są sympatie i antypatie, a te już chyba rozumiesz?
Ależ oczywiście, antypatia w naszym społeczeństwie jest bezwzględna i wszechobecna.
Niezależnie od sportu, dyscypliny, konkurencji, zawodników. Liczy się tylko narodowość.
A jak wiadomo, trzeba walczyć z wrogiem narodowym na każdym możliwym polu.

Pozdro i wszystko oczywiście z przymrużeniem oka. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Szkoda Argentyny :(
Mi ich nie szkoda w żadnym wypadku. Brak jakiejkolwiek kooperacji, darcie pyska z powodu każdej interwencji sędziego na ich niekorzyść, chamstwo i często bramki strzelone z przypadku. Tylko Messiego mi szkoda, bo choć grał naprawdę fajnie, to nikt nie chciał z nim współpracować no i żadnej bramki nie wcisnął.

@Jedy Knight, wejście stopera rzeczywiście było mocne :lol2: Ale ładnie wszedł w tempo, strzelił bramę, optymalnie się zachował w polu karnym :wink:

Mecz ekstra!

Pozdrawiam
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Ziemko pisze:Tak Jacek Hitler zrobil wiele zlego to nienawidzmy Niemcow przez nastepne 1000 lat... J
Ziemko, ja jako osoba z racji korzeni takich a nie innych (no niestety nazwisko mam takie a nie inne) powiniennem kibicować Niemcom, tak jak większa część mojej familii, lecz jestem wyjatkiem od tej reguły. Nie lubie reprezentacji Niemiec w piłce nożnej gdyż jest to jedenastka nabuzowanych pajaców (no może poza Podolskim i Schweinstaigerem) i moja niechęć nie ma podłoża historycznego, lecz wynika z ciągłych kontaktów z tym krajem i obserwacji zachowań ludzi, ktore wcale takie fajne nie są jakby się mogło wydawać. Druga sprawa Niemcy u siiebie się bardzo pilnują, lecz poza granicami pokazują na co ich stać, i wcale nie są mniej zawistni od przecietego przedstwiciela narodu polskiego.
Kielon pisze:Może po prostu nie mają tych polskich kompleksów.

To jeszcze nie widziałeś Niemieckiej zawiści i ich kompleksów, a z każdym rokiem maja ich coraz więcej. Radzę wyjechać na niemiecką wieś aby zobaczyć jacy są naprawdę (jedyny normalny region to Bawaria).

Dzisiejsza drużyna Niemiec, gra dobrze tylko dlatego, że napędzają ją Niemcy kat. B i C...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Cobra zalezy o ktorej czesci Niemiec mowisz. Niestety byly DDR to inne Niemcy niz RFN.
Akurat w opinii wielu Niemcow Bawaria to land debili, ale ile ludzi tyle opinii ;)
Ja mam szczescie obecnie siedziec w Hessen, 30km od Frankfurtu i po roku przebywania tutaj powiem tylko tyle - chcialbym, zeby Polacy w wielu kwestiach zachowywali sie jak Niemcy.

Troche za bardzo OT, wiec EOT, bo nie bedzie chcialo mi sie przenosic do nowego watku, a mod Gokish wyjechal.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Argentynie nie kibicowałem tylko i wyłącznie przez Maradonnę, który dla mnie jest strasznym błaznem jako trener... Szkoda, że Peru zabrakło na tym turnieju a właśnie przez nich.

Ale jeżeli Ja jako ja Cieszę się że Niemcy wygrywają to rzeczywiście muszą grać niezłą piłkę i to w dodatku przeciw Anglii i Argentynie Maradonny :D Jeżeli teraz Hiszpania przejdzie dalej to chyba też się pożegna, Villa wszystkiego sam nie załatwi. Za to Paragwaj ma drużynę, która mogłaby powalczyć z Niemcami, bo nie jest nastawiona na piłki do jednego zawodnika.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

cobra651 pisze:
Kielon pisze:Może po prostu nie mają tych polskich kompleksów.

To jeszcze nie widziałeś Niemieckiej zawiści i ich kompleksów, a z każdym rokiem maja ich coraz więcej. Radzę wyjechać na niemiecką wieś aby zobaczyć jacy są naprawdę (jedyny normalny region to Bawaria).
Widziałem już przejawy antypolskości i uprzedzeń prezentowane przez Niemców, ale świadczy to tylko i wyłącznie o tym, że debile są na całym świecie, po tej i po tamtej stronie Odry.
Dobra EOT, to jest temat piłkarski.
Obrazek

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

No
Ziemko pisze:Cobra zalezy o ktorej czesci Niemiec mowisz. Niestety byly DDR to inne Niemcy niz RFN.
Z tym się zgodze w 100% Mam również krewnych w Berlinie i okolicach i czesto nie idzię się znimi komlpetnie dogadać, mimo tego że mowią po Niemiecku, ale te ich jak to nazwać ego doprowadza mnie do szefskiej pasji.
Ziemko pisze:Ja mam szczescie obecnie siedziec w Hessen, 30km od Frankfurtu i po roku przebywania tutaj powiem tylko tyle - chcialbym, zeby Polacy w wielu kwestiach zachowywali sie jak Niemcy.
To ci się trafił jeden ze spokojniejszych regionów Niemiec (fakt ludzie tam są bardzo gościnni i przyjaźni, no i żarło robią niezłe):lol2: . Ja mówiłem o Nadrenii-Westfalii, bo tam najcześciej przebywałem (i bedę pewnie jeszcze nie raz przebywał) i z roku na rok widzę jak Ci ludzię się cofają ( i wielu moich starszych przyjaciół mieszkających tam od urodzenia twierdzi podobnie), dlatego jak jadę na Bayery czy do RP (nie to nie Polska) to się czuje o wiele lepiej, niż tam, bo ludzie są bardziej prości i nie tak dwulicowii, jak Ci w NRW...
Ziemko pisze:Akurat w opinii wielu Niemcow Bawaria to land debili, ale ile ludzi tyle opinii
To wynika z przyczyn historycznych. Bawaria najdłużej broniła swojej odrębności i jest krajem katolickim, w przeciwieństwie do protestanckiej wiekszości Niemiec, dlatego wiekszośc Niemców z poza tego regionu uważa ich za prymitywnych debili, a z drugiej strony zazdrości im dość umięjętnego gospodarowania swoim landem.

Dobra EOT.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Jacek - Stronga :wink:

na tym meczu to ja całą kratę wygrałem:D

Argentyńczycy to magicy piłki nożnej ale z całym szacunkiem dla Diego - jak go wybrali na selekcjonera to myślałem że to prima aprilis, no i wyszło - talentem indywidualności wygrali proste mecze ale pierwszy test wykazał że to jednak nie drużyna i że taktyki im brakuje. Z drugiej strony Niemcy robią najlepsze wrażenie na mundialu.
Zwróćcie uwagę na konsekwencje Niemieckiej reprezentacji:
2006 - 3
2008 - 2
2010 - ?:D

(no i w 2002 byli 2)

Kiedyś ich nie lubiłem - miałem jakąś taką tradycyjną Polską niechęć do nich ale dorosłem, poznałem osobiście mi przeszło.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

ksch pisze:nie ma Boga poza Maradonną a Ronaldo jest jego prorokiem :mrgreen:
Gott ist tot.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jesli Hiszpania bedzie grala z Niemcami jak przed chwila, to bedzie pogrom jak z Argentyna i Anglia.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Szkoda mi Paragwaju ,naprawdę pokazali klasę...no a Argentyna cóż.. do dupy grają ,do dupy wynik. A Hiszpania dla Niemców (Turków , Polaków ,Ghańczyka itp.) to pikuś ,choć gorąco kibicuję (ale dopiero teraz) Hiszpanii.

Ale wielkie graty dla Deustchland (No i mam nadzieję ,że chociaż Holandia pojedzie po tych plewach :D )

A po Ghanie się jeszcze nie otrząsnąłem :x :cry:
I believe in Honour.!

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

żeby tak obie drużyny w finale grające
mogły sobie pogadać po hiszpańsku...

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Nie, nie , nie :)
Owszem , wolałbym finał Holandia- Słowacja, ale i tak się cieszę - Mniemce grają jak Holandia , Oranje jak Niemcy, więc spotkanie Holandia-Niemcy powinno być przyjemnym dla oka 8) Pozdro i miłego widowiska życzę. :)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Gott Mit Uns będzie ale doppiero w środę.

Natomiast ci niechętni niemcom z przyczyn historycznych a jednocześnie zarzucający multikulturowość i odmienne pochodzenie nieniemieckie niech się zdecydują o co im chodzi bo jedno drugiemu przeczy.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

ODPOWIEDZ