Gratzy Kielon
ehhh

trzeba czekać na Benjamina Aguero Maradonę chyba
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Może po prostu nie mają tych polskich kompleksów.Jacek_Azael pisze:Nie rozumiem uwielbienia niektórych na tym forum dla Niemców, nawet nie chcę zrozumieć.
To tak jakby ryba kibicowała "swoim" na zawodach wędkarskich.
Dzięki Dziku.Gratzy Kielon
Dzieki Dziku.DZIK pisze:Gratzy Ziemko Bracie
Ja nie lubiłem piłkarskiej reprezentacji Niemiec. Z powodów czysto piłkarskich. Ta młoda drużyna gra efektownie i skutecznie – trudno ich nie lubić. No, chyba, że ktoś Krzyżaków czy Oświęcim im wypomni.Ziemko pisze:Tak Jacek Hitler zrobil wiele zlego to nienawidzmy Niemcow przez nastepne 1000 lat... Ja j...
...
Jestem o tyle tez zdziwiony, ze myslalem, iz z taka techniczna druzyna Niemcy beda mieli problem, a tu taki nice suprise.
Ależ oczywiście, antypatia w naszym społeczeństwie jest bezwzględna i wszechobecna.Jacek_Azael pisze:@Kielon- Nie ma mowy o zawiści, są sympatie i antypatie, a te już chyba rozumiesz?
Mi ich nie szkoda w żadnym wypadku. Brak jakiejkolwiek kooperacji, darcie pyska z powodu każdej interwencji sędziego na ich niekorzyść, chamstwo i często bramki strzelone z przypadku. Tylko Messiego mi szkoda, bo choć grał naprawdę fajnie, to nikt nie chciał z nim współpracować no i żadnej bramki nie wcisnął.Szkoda Argentyny![]()
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza"mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalarymają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.
Ziemko, ja jako osoba z racji korzeni takich a nie innych (no niestety nazwisko mam takie a nie inne) powiniennem kibicować Niemcom, tak jak większa część mojej familii, lecz jestem wyjatkiem od tej reguły. Nie lubie reprezentacji Niemiec w piłce nożnej gdyż jest to jedenastka nabuzowanych pajaców (no może poza Podolskim i Schweinstaigerem) i moja niechęć nie ma podłoża historycznego, lecz wynika z ciągłych kontaktów z tym krajem i obserwacji zachowań ludzi, ktore wcale takie fajne nie są jakby się mogło wydawać. Druga sprawa Niemcy u siiebie się bardzo pilnują, lecz poza granicami pokazują na co ich stać, i wcale nie są mniej zawistni od przecietego przedstwiciela narodu polskiego.Ziemko pisze:Tak Jacek Hitler zrobil wiele zlego to nienawidzmy Niemcow przez nastepne 1000 lat... J
Kielon pisze:Może po prostu nie mają tych polskich kompleksów.
Dla mnie natomiast niezrozumiała jest ta polska zawiść na każdym kroku.
Widziałem już przejawy antypolskości i uprzedzeń prezentowane przez Niemców, ale świadczy to tylko i wyłącznie o tym, że debile są na całym świecie, po tej i po tamtej stronie Odry.cobra651 pisze:Kielon pisze:Może po prostu nie mają tych polskich kompleksów.
Dla mnie natomiast niezrozumiała jest ta polska zawiść na każdym kroku.
To jeszcze nie widziałeś Niemieckiej zawiści i ich kompleksów, a z każdym rokiem maja ich coraz więcej. Radzę wyjechać na niemiecką wieś aby zobaczyć jacy są naprawdę (jedyny normalny region to Bawaria).
Z tym się zgodze w 100% Mam również krewnych w Berlinie i okolicach i czesto nie idzię się znimi komlpetnie dogadać, mimo tego że mowią po Niemiecku, ale te ich jak to nazwać ego doprowadza mnie do szefskiej pasji.Ziemko pisze:Cobra zalezy o ktorej czesci Niemiec mowisz. Niestety byly DDR to inne Niemcy niz RFN.
To ci się trafił jeden ze spokojniejszych regionów Niemiec (fakt ludzie tam są bardzo gościnni i przyjaźni, no i żarło robią niezłe):lol2: . Ja mówiłem o Nadrenii-Westfalii, bo tam najcześciej przebywałem (i bedę pewnie jeszcze nie raz przebywał) i z roku na rok widzę jak Ci ludzię się cofają ( i wielu moich starszych przyjaciół mieszkających tam od urodzenia twierdzi podobnie), dlatego jak jadę na Bayery czy do RP (nie to nie Polska) to się czuje o wiele lepiej, niż tam, bo ludzie są bardziej prości i nie tak dwulicowii, jak Ci w NRW...Ziemko pisze:Ja mam szczescie obecnie siedziec w Hessen, 30km od Frankfurtu i po roku przebywania tutaj powiem tylko tyle - chcialbym, zeby Polacy w wielu kwestiach zachowywali sie jak Niemcy.
To wynika z przyczyn historycznych. Bawaria najdłużej broniła swojej odrębności i jest krajem katolickim, w przeciwieństwie do protestanckiej wiekszości Niemiec, dlatego wiekszośc Niemców z poza tego regionu uważa ich za prymitywnych debili, a z drugiej strony zazdrości im dość umięjętnego gospodarowania swoim landem.Ziemko pisze:Akurat w opinii wielu Niemcow Bawaria to land debili, ale ile ludzi tyle opinii
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.