2 x 1003 OK + HoC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

2 x 1003 OK + HoC

Post autor: thurion »

jak funowy turniej, to i funowe rozpiski :P

1 Bruiser @ 187 Pts
General; Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour
Wyrdstone Necklace [20]
Longstrider [25]

1 Butcher @ 180 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

3 Ironguts @ 214 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour; Standard;
Musician
Ragbanner [35]

3 Ogre Bulls @ 115 Pts
Ogre Club; Musician

2 Leadbelchers @ 110 Pts
Light Armour

2 Leadbelchers @ 110 Pts
Light Armour

1 Cannon @ 85 Pts

Total Army Cost: 1001

1 * Exalted Chaos Champion @ 254 Pts
Mark of Tzeentch; General; Lore of Tzeentch; Flail; Chaos Armour; Shield
Gaze of the Gods [30]

1 Daemonic Mount @ [50] Pts

1 Aspiring Chaos Champion @ 345 Pts
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch; Chaos Armour; Battle Standard
Golden Eye of Tzeentch [30]

1 Chaos Chariot of Tzeentch @ [140] Pts
Mark of Tzeentch

5 Chaos Knights @ 210 Pts
Mark of Chaos Undivided; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard
War Banner [25]

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Furies @ 75 Pts

1 Cannon @ 85 Pts

Total Army Cost: 999

pzdr !! :) (widzicie, umiemy sie bawic :P )
Ostatnio zmieniony 21 gru 2006, o 18:05 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Taaa, dla funu !! dla funu !! Tylko to też jest cholernie mocne:P Magia super, obrona magiczna też spoko, pełno scoring unitów... Kurde musze się tak nauczyć przeginać rozpy:P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Bez przesady.Nie ma Gorgera,Gnoblarów,jest londstrider chaos na rydwanach.
Ja tu widze dużo funu.27 to dzien po 3 dniowym obżerstwie wiec w klimat ogrów sie wpasujemy bardzo dobrze :)

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

olałbym RagBanner... albo war banner w ironach albo zwykła szmatka... i jak chcecie przegiąć magię to jeszcze bangstick by się przydał... jeden scroll przy pięciu dd starczy

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Pająk pisze:olałbym RagBanner... albo war banner w ironach albo zwykła szmatka... i jak chcecie przegiąć magię to jeszcze bangstick by się przydał... jeden scroll przy pięciu dd starczy
pierwotnie byl bangstick, ale ja wnosilem scroll, teraz nie wnosze, a 2 scrolle raczej musza byc

za to butcher maguje sobie z 5 kosci, czyli 2 na panike, 2 na hity, z jednej jakis stubborn, a moi 2x missile, a w walce jakies przerzuty czy cos...

5 czarow, ktore raczje wszsytkie wchodza styka, banstick by byl fajny, ale 2 DS musza byc

ragbanner-a nie bedziemy olewac, bowiem nie chcialbym zeby unit warto 700pkt uciekl od paniki... moglbym dac jade liona (griffona, nie wime jak to sie nazywa...) ale wtedy koles nie mialby M7, ktory jest w tej rozpie bardzo wazny

a tak pozatym war banner juz jest na rycerzach

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

no no... im więcej czarów rzucanych na 2 kościach tym większe prawdopodobieństwo miscasta :P a one są ciekawe w ograch :P

unit za 700pkt.? butcher wbrew pozorom nie musi być non-stop w ironach... tak samo bruiser... zwykle jedna tura wystarczy... przynajmniej mi tak się dobrze gra na małe pkt.

tamten przedmiot to jade lion... też nie jest tak do końca świetny, bo jak już raz uciekniesz, to jest bezużyteczny...

brakuje mi gorgera, ale w sumie w waszym sojuszu niezbędny nie jest...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Pająk pisze:no no... im więcej czarów rzucanych na 2 kościach tym większe prawdopodobieństwo miscasta :P a one są ciekawe w ograch :P

unit za 700pkt.? butcher wbrew pozorom nie musi być non-stop w ironach... tak samo bruiser... zwykle jedna tura wystarczy... przynajmniej mi tak się dobrze gra na małe pkt.

tamten przedmiot to jade lion... też nie jest tak do końca świetny, bo jak już raz uciekniesz, to jest bezużyteczny...

gorgera nie mam sklejonego niestety

butcher w ironach bedzie caly czas, bruiser fakt, nie planujemy jego pobytu dluzszego niz 1 tura w ironach... ale to i tak masa pktow

a miscasty na 2 kosciach... bez przesady, nie jestesmy dziecmi nieszczescia ;) ja nigdy jeszcze w zyciu chyba miscasta na 2 kosicah nie rzucilem... po prostu trzeba rzucac dlugie rzuty z podkreceniem.. kazdy wie ze im dluzej kostka sie turla tym wieksza szansa na wiekszy wynik, dlatego ld testy bez wymachu :P a reszta z wymachem :P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Thurion rozpy mocne i fajne , ale ja o czym innym twoj wyklad o rzucaniu kostkami mnie rozwalil :lol: :lol: :lol: :lol: Spadlem z krzesla i nie moge sie podniesc , pozwolilem sobie dodac go do podpisu :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Ziemko pisze:Thurion rozpy mocne i fajne , ale ja o czym innym twoj wyklad o rzucaniu kostkami mnie rozwalil :lol: :lol: :lol: :lol: Spadlem z krzesla i nie moge sie podniesc , pozwolilem sobie dodac go do podpisu :D
kiedys ogladalem program naukowy na temat rzutow kostkami i tak naprawde jest, nie wiem na czym polega ta magia, ale dlugosc rzutu (a dokladnie ilosc obrotow kostki) wplywa pozytywnie na wiekszy wynik na kostce (co prawda ten wplyw to jakies tysieczne procenta, ale zawsze ;) )

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

trzeba bedzie zrobic ograniczniki teraz na krancach stolow, bo jak wszyscy zaczna daleko kulac to sie na podlodze gra skonczy;]

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

A ja myśle że to własność kostek Łukasza a nie techniki rzutu ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Młody pisze:A ja myśle że to własność kostek Łukasza a nie techniki rzutu ;)
taaa :) albo te kostki zostały tak przez Thuriona zrobione, że nabyły tą własność ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

thurion pisze:
Pająk pisze:no no... im więcej czarów rzucanych na 2 kościach tym większe prawdopodobieństwo miscasta :P a one są ciekawe w ograch :P

gorgera nie mam sklejonego niestety

butcher w ironach bedzie caly czas, bruiser fakt, nie planujemy jego pobytu dluzszego niz 1 tura w ironach... ale to i tak masa pktow

a miscasty na 2 kosciach... bez przesady, nie jestesmy dziecmi nieszczescia ;) ja nigdy jeszcze w zyciu chyba miscasta na 2 kosicah nie rzucilem... po prostu trzeba rzucac dlugie rzuty z podkreceniem.. kazdy wie ze im dluzej kostka sie turla tym wieksza szansa na wiekszy wynik, dlatego ld testy bez wymachu :P a reszta z wymachem :P
mi się kilka miscastów Butcherem zdarzyło... ale prawie zawsze miał frenzy, a nie zginął jeszcze nigdy :wink: chyba, mogę nie pamiętać :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

prawdopodnie dojda 2 dziala DoW, skoro Rzymek moze sobie wystawic swoj maly czolg to dziala musza byc...

w chaosie zamiast tuskgora, w ograch zamiast leadow + 20 gnoblarow

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

pałergejmerzy :wink:

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

thurion pisze: za to butcher maguje sobie z 5 kosci, czyli 2 na panike, 2 na hity, z jednej jakis stubborn, a moi 2x missile, a w walce jakies przerzuty czy cos...

5 czarow, ktore raczje wszsytkie wchodza styka, banstick by byl fajny, ale 2 DS musza byc
Popraw mnie jeśli sie mylę:

Butcher może czarowac tylko z 4 kości - 2 armijne i 2 jego.
Zakupię do Krasnoludów:

- Króla Alrika na Tarczy
- Minersów - 14 sztuk z FCG, modele metalowe, 5/6 ed.

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

a tzeencz nie daje do ogólbej?? :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kozisyn pisze:a tzeencz nie daje do ogólbej?? :wink:
daje :)

edit: