HE na 1500 <8 edycja>
HE na 1500 <8 edycja>
Zainspirowany rozpiskami Andrzeja postanowiłem sam coś wykombinować, lecz na mniejsze ptk.
Założenie tej rozpiski jest takie:
Mocna magia, którą rozkręcamy każdego
Co zostanie po magicznej anihilacji dobijamy z PG/LSG albo z łuczników
Lord:
Archmage (4 lv.) + BoH = 360 (lore of death)
Hero:
Mage (2 lv.) + seer + DS = 185 (lore of high magic) <flames of phenix + Vaul ummaking>
Mage (2 lv.) JotD + sacred incense = 180 (lore of light)
Core:
10 Archers = 110
25 LSG + FCG + Banner of eternal flame <oddział dostaje flaming ataki> = 335
Special:
15 PG + BoS + FCG + <AoL + dragon helm na czempionie> = 330
TOTAL: 1500 ptk.
Dlaczego wybrałem takie lory:
a) arcymag ma najwyższą wartość Ld. dzięki czemu nawet sygnaturka średnio zabija szamana goblinów czy inne ścierwo z małą <niezmodyfikowaną> ld., w dodatku cały ten lore to jakieś snajperki, więc w połączeniu z IF z BoH przeciwnik dość szybko pożegna się z bohaterami <i z monsterami> no i jest purple sun of xereus który jest po prostu boski
b) high magic teraz będzie miało relatywnie mały CV, któy łatwo jest spełnić, więc 2 poziomowy mag w zupełności wystarczy do spamowania Vaul ummaking i flames of phenix. <a potęcjał tych 2 czaró wzrósł strasznie ponieważ mag może castować kiedy podtrzymuje RIP>
c) Tutaj akurat nie ma zbyt wielkiej różnicy, ale jednak zdecydowałem się na ten lore ponieważ świetnie się sprawdza na demony, a w dodatku ma super czary buffujące, a na to wszystko ma takie nieco wredne czary <net of amyntok> które świetnie się sprawdzą jako magia wspomagającą pozostałe dwa lory.
Wiem że tych oddziałów jest mało, lecz teraz to duże oddziały są dużo bezpieczniejsze bo póki nie zabijesz całego oddziału to nie ma za niego ptk.
Założenie tej rozpiski jest takie:
Mocna magia, którą rozkręcamy każdego
Co zostanie po magicznej anihilacji dobijamy z PG/LSG albo z łuczników
Lord:
Archmage (4 lv.) + BoH = 360 (lore of death)
Hero:
Mage (2 lv.) + seer + DS = 185 (lore of high magic) <flames of phenix + Vaul ummaking>
Mage (2 lv.) JotD + sacred incense = 180 (lore of light)
Core:
10 Archers = 110
25 LSG + FCG + Banner of eternal flame <oddział dostaje flaming ataki> = 335
Special:
15 PG + BoS + FCG + <AoL + dragon helm na czempionie> = 330
TOTAL: 1500 ptk.
Dlaczego wybrałem takie lory:
a) arcymag ma najwyższą wartość Ld. dzięki czemu nawet sygnaturka średnio zabija szamana goblinów czy inne ścierwo z małą <niezmodyfikowaną> ld., w dodatku cały ten lore to jakieś snajperki, więc w połączeniu z IF z BoH przeciwnik dość szybko pożegna się z bohaterami <i z monsterami> no i jest purple sun of xereus który jest po prostu boski
b) high magic teraz będzie miało relatywnie mały CV, któy łatwo jest spełnić, więc 2 poziomowy mag w zupełności wystarczy do spamowania Vaul ummaking i flames of phenix. <a potęcjał tych 2 czaró wzrósł strasznie ponieważ mag może castować kiedy podtrzymuje RIP>
c) Tutaj akurat nie ma zbyt wielkiej różnicy, ale jednak zdecydowałem się na ten lore ponieważ świetnie się sprawdza na demony, a w dodatku ma super czary buffujące, a na to wszystko ma takie nieco wredne czary <net of amyntok> które świetnie się sprawdzą jako magia wspomagającą pozostałe dwa lory.
Wiem że tych oddziałów jest mało, lecz teraz to duże oddziały są dużo bezpieczniejsze bo póki nie zabijesz całego oddziału to nie ma za niego ptk.
Paskudny uśmiech power gamera
No tak, ale kazdy IF sprzedaje Ci jednoczesnie miscasta wiec rownie szybko bys sie pozegnal ze swoim magiem- moze daj dwom mniejszym lorde of life- to IMO znakomity lore bo za kazdy udany czar mozna swoich magow leczyc wiec powstaje swietne combo ktoremu miscasty nie sa tak strasznewięc w połączeniu z IF z BoH przeciwnik dość szybko pożegna się z bohaterami <i z monsterami>
Chyba, że w erracie do BoH tak będzie, na razie miscast jest na 2x6.Crane pisze:No tak, ale kazdy IF sprzedaje Ci jednoczesnie miscasta
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
To bez znaczenia, zwróć uwagę że dawniej tez IF byla na dwoch 6, BoH gwarantowal IFkę na kazdym dublecie i teraz tez gwarantuje a skoro jest IFka to jest i miscast.
Ale to tylko taka moja interpretacja.
Ale to tylko taka moja interpretacja.
Wiem, ale zwróć uwagę na zapis Power Scrolla i BoH. W BoH brakuje jednego ważnego zapisku w nawiasie
I love this game...
I love this game...
Hehe,
Poczekamy na erraty.
Oki, kończymy OT, bo to temat o rozpie
Poczekamy na erraty.
Oki, kończymy OT, bo to temat o rozpie
I love this game...
I love this game...
Crane pisze:Brakuje to fakt, ale mysle ze wykladnia celowosciowa powinna byc taka ze BoH powoduje IF i Miscasta
Byloby to zgodne z zasadami wspolzycia spolecznego
Po pierwsze od kiedy się przejmujemy zasadami wspolzycia spolecznego? Jakoś top armie nie miały z tym problemów. A po drugie na szczęście nie ma twojej wykładni "celowościowej" ponieważ w RB jest jasno napisane że przedmioty dające IF nie koniecznie dają misscasta tak samo itemy dające misscasta nie dają IF.
Zapraszam do tematu
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=24238
I zacząć ogarniać co się dzieje albo wysłać PMkę do Morghur `a aby wysłał Ci link z RB i poczytaj
Nie spinaj sie Jab; na stronie 34 jest napisane ze niektore przedmioty AUTOMATYCZNIE generujace miscasta nie powoduja ze czar zagrywany jest z IF i na odwrót, ja sie moge teraz zaczac spierac co to za przedmioty- bo - z calym szacunkiem ale BoH AUTOMATYCZNIE IF nie generuje a tylko na kazdym dublecie, to nie jest z automatu- nawet ring of hotek nie generauje miscastow z automatu- a tylko pod pewnym warunkiem- ze rzuci sie dubleta. Imo jesli cos jest obarczone jakims warunkiem to nie dzieje sie od razuPo pierwsze od kiedy się przejmujemy zasadami wspolzycia spolecznego? Jakoś top armie nie miały z tym problemów. A po drugie na szczęście nie ma twojej wykładni "celowościowej" ponieważ w RB jest jasno napisane że przedmioty dające IF nie koniecznie dają misscasta tak samo itemy dające misscasta nie dają IF.
Mozemy sie tak spierac, ale niedlugo wyjdzie errata wiec to nie ma sensu
No możemy się spierać to prawda
Jednak na poparcie mojej tezy postawie 3 akapit, który mówi że:
Przedmiot, który automatycznie generuje IF nie musi rzucać na Misscasta.
BoH generuje swoją właściwość na dubletach i spelle automatycznie stają się IF bez potrzeby rzutu na misscasta
Jednak na poparcie mojej tezy postawie 3 akapit, który mówi że:
Przedmiot, który automatycznie generuje IF nie musi rzucać na Misscasta.
BoH generuje swoją właściwość na dubletach i spelle automatycznie stają się IF bez potrzeby rzutu na misscasta