Założenie tej rozpiski jest takie:
Mocna magia, którą rozkręcamy każdego
Co zostanie po magicznej anihilacji dobijamy z PG/LSG albo z łuczników
Lord:
Archmage (4 lv.) + BoH = 360 (lore of death)
Hero:
Mage (2 lv.) + seer + DS = 185 (lore of high magic) <flames of phenix + Vaul ummaking>
Mage (2 lv.) JotD + sacred incense = 180 (lore of light)
Core:
10 Archers = 110
25 LSG + FCG + Banner of eternal flame <oddział dostaje flaming ataki> = 335
Special:
15 PG + BoS + FCG + <AoL + dragon helm na czempionie> = 330
TOTAL: 1500 ptk.
Dlaczego wybrałem takie lory:
a) arcymag ma najwyższą wartość Ld. dzięki czemu nawet sygnaturka średnio zabija szamana goblinów czy inne ścierwo z małą <niezmodyfikowaną> ld., w dodatku cały ten lore to jakieś snajperki, więc w połączeniu z IF z BoH przeciwnik dość szybko pożegna się z bohaterami <i z monsterami> no i jest purple sun of xereus który jest po prostu boski

b) high magic teraz będzie miało relatywnie mały CV, któy łatwo jest spełnić, więc 2 poziomowy mag w zupełności wystarczy do spamowania Vaul ummaking i flames of phenix. <a potęcjał tych 2 czaró wzrósł strasznie ponieważ mag może castować kiedy podtrzymuje RIP>
c) Tutaj akurat nie ma zbyt wielkiej różnicy, ale jednak zdecydowałem się na ten lore ponieważ świetnie się sprawdza na demony, a w dodatku ma super czary buffujące, a na to wszystko ma takie nieco wredne czary <net of amyntok> które świetnie się sprawdzą jako magia wspomagającą pozostałe dwa lory.
Wiem że tych oddziałów jest mało, lecz teraz to duże oddziały są dużo bezpieczniejsze bo póki nie zabijesz całego oddziału to nie ma za niego ptk.