![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Ż.
Priam pisze: Osobną kwestią są drobniejsze modyfikacje i przede wszystkim uściślenia rzeczy nieregulowanych, które są konieczne z pragmatycznych, turniejowych potrzeb standaryzacji, i które popieram.
Panie złoty, to ja mam pytanie: czym Ty gracz, że poziom frustracji u Ciebie tak bije po oczach?Szczurza Jucha pisze:zembol, jak masz znajomych, którzy dlatego, że wprowadzono BP rzucili warhammera, to gratuluję znajomych. Może jakąś meliskę im zapodaj, albo coś? Bo chyba się łatwo frustrują.
Co do idei nie ingerowania w zasady, jest ona dziwna i bezsensowna. Zembol, tak z ciekawości, jaką armią grasz turniejowo? Bo jeżeli bestiami, orkami albo OK to się zdziwię. Granie na 7mo edycyjnych zasadach bestiami to dopiero fajna rozrywka. Te emocje - czy uda ci się ugrać remis?
Gracz, który idzie pierwszy i wystawia scoutów/jednostki w vanguardzie nie może tymi jednostkami szarżować w pierwszej turze.tomekjar pisze:Bo pierwszoturowe szarże scoutów
Kod: Zaznacz cały
(...) What's more, Warhammer calls on a lot from you, the player. Your job isn't just to follow the rules, it's also to add your own ideas and sense of fun to the game. (...)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Bo przecież w tej edycji jej tak brakujeamadeus pisze:mi takze jak najbardziej pasuje rzut na zaczynanie po wystawieniu - taki kolejny element losowosci
W 7ed RB też był taki zapisek.Morsereg pisze:jak widac ludzie w GW sa swiadmi tego, ze nowa edycja ma jakies bledy ale nie chce im sie ich sprawdac/naprawiac wiec stworzyli taka furtke dla graczy.
eliah91 pisze: Bo przecież w tej edycji jej tak brakuje![]()
W 7ed RB też był taki zapisek.
Sorry, to prawda odkąd niektórzy napierają siedem postów dziennie trochę się ciasno zrobiło no ofens.amadeus pisze:moze miec cel poza marnowaniem przestrzeni forum
przeczytaj tego posta i zastanow sie kto pisze bzdury...ilosc moich postow udowadnia tylko ze mam wiecej do powiedzenia jak osoby ktore tylko jednym zdaniem chca podwazyc pelna wypowiedz, w domu to graj sobie jak chcesz nawet na 7 edycje jak boisz sie ze jestes zbyt ograniczony by wymyslic alternatywe na gre gdy ktorys z rzutow jednak bedzie mniejszy niz sie spodziewales bo tutaj rodzi sie prawdziwa sztuka taktyki a nie wyklepane na pamiec zasiegi i walki ktore zostaly Ci z dawnych lateliah91 pisze: Sorry, to prawda odkąd niektórzy napierają siedem postów dziennie trochę się ciasno zrobiło no ofens.
IMO piszesz bzdury, po co jeszcze większa losowość?
Spoko mogę zagrać sobie w domu na RandomHammera przy piwku i muzyce ale nie na turnieju.
Tam chcę zobaczy od kogo jestem leprzy/gorszy, jak mi skill skoczył.
Przecież to nie oznacza ciśnienia, bitwa też będzie fajna.
Jeżeli tak wam się podoba losowość to zacznijcie zbierać orki.
Animozja w najważniejszej turze na pewno was rozbawi.
Jak cię w sobotę kołek rozstrzelał w 3 tury do zera to nie byłeś tak entuzjastycznie nastawiony do tej zabawyamadeus pisze:przeczytaj tego posta i zastanow sie kto pisze bzdury...ilosc moich postow udowadnia tylko ze mam wiecej do powiedzenia jak osoby ktore tylko jednym zdaniem chca podwazyc pelna wypowiedz, w domu to graj sobie jak chcesz nawet na 7 edycje jak boisz sie ze jestes zbyt ograniczony by wymyslic alternatywe na gre gdy ktorys z rzutow jednak bedzie mniejszy niz sie spodziewales bo tutaj rodzi sie prawdziwa sztuka taktyki a nie wyklepane na pamiec zasiegi i walki ktore zostaly Ci z dawnych lateliah91 pisze: Sorry, to prawda odkąd niektórzy napierają siedem postów dziennie trochę się ciasno zrobiło no ofens.
IMO piszesz bzdury, po co jeszcze większa losowość?
Spoko mogę zagrać sobie w domu na RandomHammera przy piwku i muzyce ale nie na turnieju.
Tam chcę zobaczy od kogo jestem leprzy/gorszy, jak mi skill skoczył.
Przecież to nie oznacza ciśnienia, bitwa też będzie fajna.
Jeżeli tak wam się podoba losowość to zacznijcie zbierać orki.
Animozja w najważniejszej turze na pewno was rozbawi.
jak tak strasznie chcesz zobaczyc jak Ci skill skoczyl to sobie zrob test mensy na IQa jezeli naprawde uznajesz sie za dobrego gracza w WFB to nie pierdziel glupot tylko przyzwyczajaj sie do zmian ktore sa w kazdej edycji bo tutaj wykazuje sie prawdziwy skill a nie tylko biadoleniem w starej edycji moje VC mogly wiecej
losowosc tej edycji daje szanse kazdej armii nawet moim WE na zwyciestwa nawet nad najbardziej przegietymi armiami a Tobie to nie pasuje bo zbytnio sie przyzwyczailes do pojscia na latwizne
a jezeli Ty tak bardzo losowosci nie chcesz to graj sobie dwarfami albo imperium a nastepnym razem to co mozesz spokojnie powiedziec w jednym poscie napisz w jednym a nie prowokuj do spamu
Nie, wydaje ci sięPriam pisze:zwłaszcza że dochodzi do wycieczek personalnych już.
Kolejna perełka do podpisu(szkoda że nie mam już miejsca).amadeus pisze:ilość moich postów udowadnia tylko ze mam więcej do powiedzenia
Pocisk godny mistrzaamadeus pisze:jak tak strasznie chcesz zobaczyc jak Ci skill skoczyl to sobie zrob test mensy na IQ![]()
Daje ci jedynie pole do popisu.amadeus pisze:a nie prowokuj do spamu