No, ok ale może coś więcej na ten temat. Ja nie śledzę wszystkich wypowiedzi niemieckiej prasy na temat Polski. Ale jak pisałem wcześniej, z moich obserwacji że w ich TV jak jesteśmy już pokazywania, to jako zacofany kraj z III świata, natomiast nie widziałem tam nic o Polsce pozytywnego. Jest jeszcze działalność Jugentratów (czy jak to tam się nazywa) które przy sprawie o opiekę na dzieckiem małżeństwa mieszanego powierzają opiekę niemieckiemu rodzicowi. Dzieci te mają najcześciej ograniczony lub są w ogóle pozbawione możliwości poznawania języka, kultury i Historii Polski. I nie wydumałem sobie tego, jakiś czas temu w Radiowej Jedynce zajmowano się tą sprawą, był wtedy przeprowadzona rozmowa z polakiem który jest adwokatem w Berlinie i zajmuje się takimi sprawami. Mówił o ewidentnej działalności władz niemieckich na szkodę praw polaków tam mieszkających.Ziemko pisze: Jedyny podpunkt w ktorym de facto masz racje
Wiesz, sorki, że Ci to mówię, ale jak masz kompleksy do Niemców z powodu tego, że jesteś Polakiem no to twój prywatny dramat. Ja tam nie widzę niczego czego można by im zazdrościć, nie czuje się w niczym od nich gorszy. Bo czego t mamy im zazdrościć, ujemnego wzrostu PKB? Większej niż nasza dziury budżetowej i deficytu? Czy też topieniu coraz większej państwowej kasy w ich coraz mniej rentownych zakładach, produkujących z coraz niższą jakością? Ostatnie wyniki gospodarcze świadczą same za siebie, a za Odrą dawniej wyśmiewane i pogardzane słowa Polnische Wirtschaft, nabierają nowego lepszego znaczenia.Karczmarz pisze:Polacy to Niemcom do pięt nie dorastają, we wszystkim co dobre
Ok pojedźmy po bandzie, i bądźmy całkiem nie poprawni polityczne. Załóżmy temat o Żydach, to dopiero będzie jazda