Przymiarki pod Draconis(2250)

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Przymiarki pod Draconis(2250)

Post autor: Pająk »

Męczę się czym zagrać na Draconisie... po raz pierwszy nie wystawię na Masterze Karniego... no cóż... taki los, na 7 ed kompletnie nie idzie mi nim gra... a testuję obecnie coś takiego:
Sacred host of Quetzl

Slann
2 Generacja, Totem of Prophecy, Diadem, 2+ward, dodatkowy czar

Biegacz
SoM, Sotek, la, E.shield

Skink Priest
2 poziom, 2xscroll

6x10 Skinków
javelin&shield

6 Kawalerii FCG
Huanchi

4 terki

3 terki

5 Kameleonów

Stegadon

z góry mówię, że nie mam kroxów, nie mam skąd skombinować, poza tym nie lubię na nich grać... wiem, jestem dziwny, ale 7Ld zawsze okazywało się dla mnie za mało...

btw. co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

A gdzie Salki ?? Moim zdaniem przy Slaanie lepsze niż Stedzio.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Za malo walki - jedna kawa , ktora spada od 2d6 s4 i stegadon nie sa w stanie porzadnie zabezpieczyc slanna...

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

@Ziemko

wiem, że mało, myślę nad jeszcze jedną kawą... ale wtedy chyba 2x5 z muzykami... a do zabezpieczenia slanna jest jeszcze biegacz...

@Scimi

do zabezpieczenia slanna wolę stedzia. jest twardszy, ma terror, nie panikuje, może powalczyć w hth lepiej niż salki.

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Jak Slann stoi sam to mozna oszczędzić trochę pkt i dać mu War Banner zamiast Totem of Prophercy.

Co do zabezpieczania Slanna to bez TG najważniejsze i tak, żeby miał dobrą kryjówkę. Czy kawa czy stedzik w jego obronie aż tak dużo nie pomogą.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Wolę Totem... bezpieczniejszy jest wtedy... żadne głupie zombie czy coś nie zrobią mu outnumbera...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Najwieksze zagrozenie dla niego - smok i tak mu robi... Totem jest imho totalnie bezsensu na wolnostojacym slannie... War baner duzo lepszy i tanszy.... No , ale oczywiscie moge sie mylic...

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Ziemko... ja myślę w ten sposób... zaszarżują na mnie jakieś zombie czy coś... mam war bannera... przegram o 1... a jak oni mają fear outnumber to i tak stoję tylko na dwóch jedynkach... na smoka nie robi czy mam war bannera czy coś innego... i tak raczej przegram kombaty... a te 50 pkt. jak stracę slanna nie robi... wolę mieć totem i mieć szansę, że jakieś fasty nie zaszarżują, że zombie nie zrobią mi auto-breake'a, że wild ridersi też mi tego nie zrobią etc... a ze smokiem i tak jest przerąbane... chyba że ma się mega-farta...

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Dobra... dwa testy mam za sobą... oba z WE...

Smok, dwóch caddych, treeman, 5x8 driad, 3x10 łuczników, 2x5 wildów

ta bitwa była fajna do czwartej tury kiedy biegacz odbił się od wildów nie zadając żadnej rany(a walczył z jednym)... dużo, za dużo pogonili i wbili się w swojej turze w slanna... mój błąd... trzymał się do ostatniej tury, dopiero Treeman go przepędził(ale też nie od razu- dwie jedynki czynią cuda...) poza tym wszystko pod kontrolą i gdyby nie strata slanna, to pewnie byłoby z 18:2, a tak skromnie 12:8 dla mnie...

druga bitwa z podobną rozpiską, ale zamiast jednych łuczników war dancerzy... tu już było trudniej, w kluczowym momencie okazało się, że stegadonowi zabrakło dwóch dziesiątych cala do przerzutów i Ld generała... a przegrał o 1:-/ no cóż... zdarza się... ostatecznie remis 10:10, slann przeżył tą bitwę, a wynik gorszy... dziwne:P

myślę poważnie nad wywaleniem jednych terek i kameleonów i zmieszczeniem za to 5 coldów z muzykiem... ich jedynym zadaniem byłoby pilnowanie slanna... co myślicie o tym?

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Do pilnowania Slanna można dać 10 TG za 180 pkt i walnac ich w las i wyjdzie lepiej niz CoK.

Jesli chcesz brac kawe to raczej nie do ochrony a do ofensywy.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Nie w las, nie 10 TG... CoK służą do pilnowania i do kontry w takim przypadku...

ODPOWIEDZ