![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
a wracając do elfów... może nowa edycja we coś zmieni tylko kiedy to będzie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderator: Gremlin
co do 9 siły katapulty, to jest to tylko pod dziurą, więc przy odrobinie pecha zejdzie jeden cały treekin. Do przeżycia chyba... A przy mega pechu zejdą wszystkie treekiny z oddziału.bigpasiak pisze:grzech76 pisze:Ten tego... na to strzelanie katapult to mogą narzekać wszyscy. Czemu elfy mają być tym tak pokrzywdzone, skoro inni cierpią na to samo.
Katapulty które nas interesują to te krasnoludzkie i Tk.
Obie magiczne i ogniste co sprawia, że treekinów po prostu nie ma.
Magia i reszta maszyn mówi:
" O jaki fajny klocek za wpip pkt...zabijmy to jak najszybciej z daleka bo po co ryzykować?"
No i to miałem na myśli, prawda? rozumiem, że wg Ciebie wszystkie inne armie składają się z samych katapult a tylko leśne elfy mają same klocki w które wystarczy trafiać, bo zawsze wypadnie HIT...
ta, i zapewne też będę go brał. Co nie stoi na przeszkodzie, by zablokować taki oddział czymś czemu to nie przeszkadza. Pozatym - ognisty nie znaczy, że daje magiczne ataki, co przy T5 lub 6 i wardzie daje spore szanse na przeżycie.Gwarantuje Tobie, że najlepszy sztandar z corowych itemów prawie każdy będzie miał bo ogniste ataki to bajera na KAŻDĄ regenerkę która obecnie króluje na stołach [ VC, Skaven, DE itp ] za marne 10 pkt.
a do tej pory nie były losowe? i tak wszyscy gracze WE używali praktycznie driad i szybkiej kawalerii.Ataki są strasznie losowe i niestety nie można na nich nic oprzeć bo możesz się solidnie zawieść gdy powinieneś być z nich zadowolony [ np taka szarża na slejwów i przegonienie czyściutkich driad bo coś nie poszło... ].
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ale co Ty odemnie kcesz?Mac pisze:Nie sądzę by dzieci z Angoli miały jakąkolwiek szansę zagrać w WFB...bigpasiak pisze:angolskie dzieci
Zaznaczyłem ze ogniste?grzech76 pisze:co do 9 siły katapulty, to jest to tylko pod dziurą, więc przy odrobinie pecha zejdzie jeden cały treekin. Do przeżycia chyba... A przy mega pechu zejdą wszystkie treekiny z oddziału.
Trafianie z maszyn u doświadczonego gracza i tak było bardzo zbliżone do tego co jest obecnie w edycji. Teraz niestety trzeba się przygotować do tego jak walczyć nie mogąc się schować.
No baa, masz jeszcze asv 4+ ale jakoś mi to szału nie robi... nie wiem czemu, ale w WE nie bazuję na pancerzu a na niedostawaniu rangrzech76 pisze:ta, i zapewne też będę go brał. Co nie stoi na przeszkodzie, by zablokować taki oddział czymś czemu to nie przeszkadza. Pozatym - ognisty nie znaczy, że daje magiczne ataki, co przy T5 lub 6 i wardzie daje spore szanse na przeżycie.
Tylko teraz jest taka tyci, tyciuni, malutka różnica...grzech76 pisze:a do tej pory nie były losowe? i tak wszyscy gracze WE używali praktycznie driad i szybkiej kawalerii.
choć tak - zgadza się - teraz żeby kogoś złamać niestety trzeba będzie mieć oddzial z rankami chociażby po to by zdjąć ranki przeciwnikowi.
Łatwiej nie, to jest konieczność by nie dostać za bardzo inaczej to będzie Pyrusowe zwycięstwo...runepriest pisze:myślę że w wood elfach łatwiej jest go po prostu zabić, tak wiesz na śmierć używając ataków
Nie, wystarczy zabić te ludki które biją, czyli najczęsciej 2 rzędybigpasiak pisze: Jak odpowiednio dużo zabiłem to nic mi nie atakowało moich cennych jednostek w odpowiedzi a teraz mogę się w dupę pocałować bo zawsze ktoś odda, chyba, że wytłukę cały kloc od razu... Miodzio nie?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?