takLaik pisze:Czy oddziały skirmish dają "look out sire"(tego na 4+) bohaterowi w 3 calach?
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
Są r&f tyle że poruszają się w specjalnej formacji i troche dodatkowych zasad mają.Lidder pisze:takLaik pisze:Czy oddziały skirmish dają "look out sire"(tego na 4+) bohaterowi w 3 calach?
Fajniejsze.zielonatrawa pisze:jak zasady domku ?
nadal fajne jak w 7ed?
Nie tylko piechota może atakować domek.
Monstery np już też
Tylko zająć ich nie mogą
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
podoba mi sie zasada, ze kawaleria tez moze szarzowac na domek. tylko, ze w czasie szturmu zsiadaja z wierzchowcow (z czym wiaza sie wszystkie konsekwencje, np: gorszy AS). oczywiscie nie moga go zajac.
- strzela sie z dwoch szeregow
- jest opcja by strzelala polowa kolejnych szeregow
- gÓrce
- gorka nie zwieksza liczby szeregow strzelajacych
troche dziwna sprawa jest z tym shieldem. bo mozna go uzywac z hand weaponem, natomiast jak oddzial ma special weapon (czyli wszystko inne poza hw) to formalnie rzecz biorac nie moze uzywac tarczy w CC :/ a jesli nie jesttak jak napisalem to:
czy magic weapon + shield daja 6+ ward save'a?
- tlos sprawdzasz tylko z pierwszego szeregu.Wiewior-lbn pisze:mam pytanie , o co qrwa chodzi w Tlos? , jesli zrobie regiment goblinów z lukami na gurce to moze strzelac nawet 4 szereg, i w koncu co kogo i kiedy zaslania , a kiedy nie.
- strzela sie z dwoch szeregow
- jest opcja by strzelala polowa kolejnych szeregow
- gÓrce
- gorka nie zwieksza liczby szeregow strzelajacych
troche dziwna sprawa jest z tym shieldem. bo mozna go uzywac z hand weaponem, natomiast jak oddzial ma special weapon (czyli wszystko inne poza hw) to formalnie rzecz biorac nie moze uzywac tarczy w CC :/ a jesli nie jesttak jak napisalem to:
czy magic weapon + shield daja 6+ ward save'a?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Nie.Morsereg pisze:czy magic weapon + shield daja 6+ ward save'a?
Tak jak i teraz nie dawał +1 asv.
Tyle że nawet zwykła broń + magiczna tarcza już też nie działa razem i nie dostajesz bonusu.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
dobra, zadam to pytanie wreszcie, bo nikt na PW mi nie chce odpowiedziec:
Potion of Siła
rb8ed. - jeżeli przedmiot z RB ma inny koszt punktowy niż ten w AB używaj kosztu z AB
DE AB:
na początku fazy combatu wypijasz i masz +3 do Siły[30 pts]
RB 8ed
na początku tury wypijasz i masz +3 do Siły [20pts]
moja interpretacja:
Mogę mieć dwa różne Potiony of Siła, gdyż są to dwa itemy o TEJ SAMEJ NAZWIE, RÓŻNYM KOSZCIE I DZIAŁANIU
co wy na to?
Potion of Siła
rb8ed. - jeżeli przedmiot z RB ma inny koszt punktowy niż ten w AB używaj kosztu z AB
DE AB:
na początku fazy combatu wypijasz i masz +3 do Siły[30 pts]
RB 8ed
na początku tury wypijasz i masz +3 do Siły [20pts]
moja interpretacja:
Mogę mieć dwa różne Potiony of Siła, gdyż są to dwa itemy o TEJ SAMEJ NAZWIE, RÓŻNYM KOSZCIE I DZIAŁANIU
co wy na to?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
wg mnie nazwa to nazwa i nie może być tak że to 2 różne itemy o tej samej nazwie mimo, że działanie teoretycznie różne, ale w praktyce prawie takie samo, jakkolwiek bezsensu by to nie było to do erraty DE mają drożej...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
na zagranicznych forach narzekają że nie ma co strzelać zwykłými strzelcami w maszynę i jej obsługę - z jakich nowych zasad to wynika? co się zmieniło? Myślałem że będzie wręcz odwrotnie skoro teraz 6stki zawsze ranią, niezależnie od T...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
a jestes w stanie rozwinąc argumenty. Gdzie jest napisane ze nie moze byc dwu itemków o tej samej nazwie?
a działaja BARDZO różnie
DE jest lepsza, bo decydujesz o jej uzyciu wtedy kiedy już wiesz, że szarża doszła
a działaja BARDZO różnie
DE jest lepsza, bo decydujesz o jej uzyciu wtedy kiedy już wiesz, że szarża doszła
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Wg mnie masz dwa różne przedmioty o tej samej nazwie... Dziwne ale common itemy nie zastępują przedmiotów z AB i na odwrót.
Jest tu i tu?
To masz bonus, że 2 herosów może mieć potion of siła.
To jest czysta dywagacja zaznaczam i do errat tyle mogę powiedzieć...
Jest tu i tu?
To masz bonus, że 2 herosów może mieć potion of siła.
To jest czysta dywagacja zaznaczam i do errat tyle mogę powiedzieć...
Abandoned
Abandoned
Havelock pisze:na zagranicznych forach narzekają że nie ma co strzelać zwykłými strzelcami w maszynę i jej obsługę - z jakich nowych zasad to wynika? co się zmieniło? Myślałem że będzie wręcz odwrotnie skoro teraz 6stki zawsze ranią, niezależnie od T...
Załoganci podczas strzelana mają T = T maszyny.
- Młody Pajak
- Kradziej
Nie każdy będzie przecież grał Hajami z dużym magiem i z książką...
thxtedzio pisze:Załoganci podczas strzelana mają T = T maszyny.Havelock pisze:na zagranicznych forach narzekają że nie ma co strzelać zwykłými strzelcami w maszynę i jej obsługę - z jakich nowych zasad to wynika? co się zmieniło? Myślałem że będzie wręcz odwrotnie skoro teraz 6stki zawsze ranią, niezależnie od T...
swoją drogą już miałem nadzieję że odstawię oklepane RBT na rzecz orzełków, a tu taka niespodzianka
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Stomp i Thunder Stomp to po prostu dodatkowe ataki z zasada ASL.Semi pisze:jka wyglada sprawa stompa/thundre stompa?? Jesli monster jest w chalangu to hity ida do overkilla czy w odzial?