Jeżeli tak, to Król i bsb wracają u mnie do łask, bo dają 20 strzelców rozciągniętym w dwuszereg niezłego kopa

Jak stoimy na górce to można strzelać z trzech szeregów?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Na oba pytanie - niestety nieGrichalk pisze:Z tego co słyszałem, to każdy oddział który ma muzyka i zda LD to może zrobić darmowego reforma przed ruchem bez kar do strzelania. Dotyczy to tez naszych strzelców? Mogą oni zrobić reforma i walnąć salwę?
Jeżeli tak, to Król i bsb wracają u mnie do łask, bo dają 20 strzelców rozciągniętym w dwuszereg niezłego kopa
Jak stoimy na górce to można strzelać z trzech szeregów?
jesli masz muzyka i chcesz zrobic reforma przed ruchem to testujesz Ld. jednak za to sa normalne minusy do strzelania (-1 do hita) za ruch. czyli my sobie nie postrzelamy bo wszystko ma zasade move or fire.Grichalk pisze:Z tego co słyszałem, to każdy oddział który ma muzyka i zda LD to może zrobić darmowego reforma przed ruchem bez kar do strzelania. Dotyczy to tez naszych strzelców? Mogą oni zrobić reforma i walnąć salwę?
czemu mieli by zmienic to na jedna? w commonach masz pare rodzajow scrolla (tak mi sie przynajmniej wydaje)Mac pisze: 7. Ograniczenia Rune of Spellbreaking/Spelleater Rune do jednej
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Tak, tyle że każdy z nich jest Unique co oznacza, że możesz wziąć tylko jeden. Raczej nas zrównają do szeregu i nie będziemy armią, która może się pochwalić możliwością wzięcia więcej niż jednego scrolla na rozpiskę.Morsereg pisze:czemu mieli by zmienic to na jedna? w commonach masz pare rodzajow scrolla (tak mi sie przynajmniej wydaje)
przyznam sie, ze moja wypowiedz byla oparta na plotkach. sadzilem wiec, ze te inne scrolle (zamieniajace w zabe czy raniacy taka ilosc razy na ilu kostkach czar byl rzucany) to rowniez dispell scrolle. teraz sie dowiedzialem, ze czar normalnie wchodzi przy uzyciu tych itemow.Mac pisze:Tak, tyle że każdy z nich jest Unique co oznacza, że możesz wziąć tylko jeden. Raczej nas zrównają do szeregu i nie będziemy armią, która może się pochwalić możliwością wzięcia więcej niż jednego scrolla na rozpiskę.Morsereg pisze:czemu mieli by zmienic to na jedna? w commonach masz pare rodzajow scrolla (tak mi sie przynajmniej wydaje)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
poczekaj do piątku wieczór, do erratMac pisze: Pamiętajcie również, że organki to wciąż 2-10 automatycznych trafień z przerzutem na ich ilość,.
Chodzi o to, że raczej jak na razie organki zostaną takie jakie są, aż do nowego AB, jak powiedziałeś - w erratach na ich temat raczej niczego spodziewać się nie trzeba, bo na nową edycję wciąż działają bez żadnych kontrowersji. Czy zmienią im na rzuty na trafienie... cóż, a może organki właśnie zostaną jako takie oryginalne z automatycznymi trafieniami ;pRakso_The_Slayer pisze:poczekaj do piątku wieczór, do errat
przy grape shocie rzuca się na trafienia, przy imperialnej helence też, coś czuję w kościach, że organki czeka ten sam los. Jeśli nie w erratach to w nowym booku.
Bazował na zgadywaniu i już zgadywać nie trzeba. Kładzie się znacznik do 48 cali i się dorzuca. Czy tak będzie się robiło we Flejmie i dodatkowo kładło znacznik? Zobaczymy. Może ze zmianą zasad strzelania, spojrzą bardziej na tą maszynkę i dogłębniej się przyjrzą również innym jej właściwościom. To samo dotyczy żyroska.Rakso_The_Slayer pisze:Poza tym zwykły canon też bazował na zgadywaniu a nadal strzela się na tej samej zasadzie