ERRRATA !!!

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Taaa... To mi umknęło. Debile. Debile. Debile.
Bohaterski elf honorowo schodzi z rydwanu i przyjmuje 5 ataków khornowego exalteda na 3T i 4+ save'a :/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jankiel pisze:Taaa... To mi umknęło. Debile. Debile. Debile.
Bohaterski elf honorowo schodzi z rydwanu i przyjmuje 5 ataków khornowego exalteda na 3T i 4+ save'a :/
bohatersi bsb tzeentcha schodzi z rydwanu i ma save 4+ a kosztuje ponad 200pkt nie liczac rydwanu...

mi nie umnknelo ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

W takich momentach aż się chce Polhammeryzować. Chyba ten kto tę erratę pisał był naćpany, schlany, czy coś tam jeszcze :lol:

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Czy dobrze widzę, że enchanted shield na piechotę daje z bazy 4+ save'a z hand weaponem??
Q. Does a character benefit from the "Fighting with hand weapon and shield (infantry)" rule found on page 56, if armed with mundane hand weapon and a magical shield?
A. Yes . However it wil not if armed with a magical weapon and a mundane or magical shield, because the magical weapon loses the normal rules of hand weapon.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Taaa, szarże "taktyczne" na skirmisze są okej, skirmisze nie mogą maszerować przy wrogu - okej, herdowy skirmisz nie dostaje rank jak wbije się w niego 75mm gościu - okej!
Frenzy daje wszystkim innym armiom +1 A na mountach, tylko nie chaosowi - okej!

Pozostaje pytanie - w jaki jeszcze sposób można skopać krocze tej arcyprzegiętej i ultrapowergamerskiej armii, jaką jest chaos? Hmmm...

A oczywiście lanca dalej się buja 3kami w szeregu. GW - I'm lovin' it!
zapomniales dodac ze besti nie moga masszerowac po wyjsciu z ambusza.

po co nam grywalna amia, spierdolmy w niej co da sie spierdolić :/

A co do tych nieszczesnych korników - zauwazcie ze zapis ze tylko rycerze dostaja 1 atak byla reliktem porzedniej edycji! Zapis jest w stylu "pamietajcie ze wg zasad frezny tylko góra dostaje dodatkowyaatak, a konik nie!". Oczywiscie zapis o frenzy w 7 edycji sie zmienił, ale nieeeeeeee, po co, cytat tyczacy starego rulebooka przenieśmy na siodma edycje, bedzie fainie :/

ogolnie mam wrazenie ze kto inny pisal rulebooka (po pijaku), a kto inny pisal errate (nacpany), bez czytania tegoż rulebooka :/

Awatar użytkownika
blundi
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: blundi »

szafa@poznan pisze:A co do tych nieszczesnych korników - zauwazcie ze zapis ze tylko rycerze dostaja 1 atak byla reliktem porzedniej edycji! Zapis jest w stylu "pamietajcie ze wg zasad frezny tylko góra dostaje dodatkowyaatak, a konik nie!". Oczywiscie zapis o frenzy w 7 edycji sie zmienił, ale nieeeeeeee, po co, cytat tyczacy starego rulebooka przenieśmy na siodma edycje, bedzie fainie :/

ogolnie mam wrazenie ze kto inny pisal rulebooka (po pijaku), a kto inny pisal errate (nacpany), bez czytania tegoż rulebooka :/
Oto odpowiedź dlaczego tyle się pije na turniejach.
Żeby zrozumieć zasady ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze:
Taaa, szarże "taktyczne" na skirmisze są okej, skirmisze nie mogą maszerować przy wrogu - okej, herdowy skirmisz nie dostaje rank jak wbije się w niego 75mm gościu - okej!
Frenzy daje wszystkim innym armiom +1 A na mountach, tylko nie chaosowi - okej!

Pozostaje pytanie - w jaki jeszcze sposób można skopać krocze tej arcyprzegiętej i ultrapowergamerskiej armii, jaką jest chaos? Hmmm...

A oczywiście lanca dalej się buja 3kami w szeregu. GW - I'm lovin' it!
zapomniales dodac ze besti nie moga masszerowac po wyjsciu z ambusza.

po co nam grywalna amia, spierdolmy w niej co da sie spierdolić :/

A co do tych nieszczesnych korników - zauwazcie ze zapis ze tylko rycerze dostaja 1 atak byla reliktem porzedniej edycji! Zapis jest w stylu "pamietajcie ze wg zasad frezny tylko góra dostaje dodatkowyaatak, a konik nie!". Oczywiscie zapis o frenzy w 7 edycji sie zmienił, ale nieeeeeeee, po co, cytat tyczacy starego rulebooka przenieśmy na siodma edycje, bedzie fainie :/

wierze Szafa w Ciebie i twoja chryzme na LS :wink: , frenzy powinno byc jedno, to ze powaly z GW sa powalone nie powinno miec az takiego wplywu na zasady...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

thurion pisze:wierze Szafa w Ciebie i twoja chryzme na LS :wink: , frenzy powinno byc jedno, to ze powaly z GW sa powalone nie powinno miec az takiego wplywu na zasady...
Łół.
Może bez przesady. To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni :roll:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Tomash pisze:
thurion pisze:wierze Szafa w Ciebie i twoja chryzme na LS :wink: , frenzy powinno byc jedno, to ze powaly z GW sa powalone nie powinno miec az takiego wplywu na zasady...
Łół.
Może bez przesady. To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni :roll:
no wiem :P ale sprobowac nie wadzi :P

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

to i pomyslcie o szeregach i maszerowaniu po wyjsciu beast herdow... :wink: joke

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Kometa! Nie zapomnijcie o komecie! :lol:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni
Ja jestem za napisaniem cześci zasad od nowa. Ale nam jacyś ortodoksi nie pozwalają...

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:
Ja jestem za napisaniem cześci zasad od nowa. Ale nam jacyś ortodoksi nie pozwalają...

Jeszcze trochę, a były Towarzysz będzie o "ściśle określonych kręgach" pomrukiwał... :P

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ta plutokratyczmi burżuazyjni przeciwnicy woli ludu i rewolucji

a ta zasada ze hw+enchated shield to jakis nonsens toz to daje realne +3 sv.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Debile. Debile. Debile.
O LS słyszałem to samo :wink:
Autora erraty popierdoliło i to zdrowo -> ciekawe kiedy stworzą errate do erraty :lol: GW poprostu samo nie ogarnia zasad tej gry. Na bieżąco improwizują i im nie wychodzi za cholere .
Jestem za kazdą wariacją polhammera w wydaniu masońskiej listy , byle rozsądniejszą od tego bełkotu . :roll:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ta Errata zupełnie mnie przekonała, że niektóre kretyńskie zasady trzeba spolhammeryzować. Nawet szarże na maszyny. To nie żadaen rpzypadek czy błąd, ale po prostu brak pomyślunku.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Jankiel pisze:
To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni
Ja tak samo.

Tyle ze juz widze że sie dopiero by zaczęło..."GW daje nam spójną i sensowną erratę <hle hle hle> a jakiś samozwańcze głupki z LS zmieniają to sobie na własne widzimisię..."

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

ściśle określonych kręgach
Jacek Jedynak i Zbigniew Łobocki na LS oraz Marcin Galoch to osoby przeszkadzające mnie i Szafie tworzyć grywalnego polhammera.
I wszystko jasne :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

w sumie to jestesmy w polsce, powinnismy grac w polhammera a nie w warhammera.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ech mimo ze z natury jestem przeciwny polhameryzowaniu to erraty daja mi do zrozumienia ze to zło konieczne....

Jankielu.
Czyzby "układ" jakiś?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

ODPOWIEDZ