ERRRATA !!!
bohatersi bsb tzeentcha schodzi z rydwanu i ma save 4+ a kosztuje ponad 200pkt nie liczac rydwanu...Jankiel pisze:Taaa... To mi umknęło. Debile. Debile. Debile.
Bohaterski elf honorowo schodzi z rydwanu i przyjmuje 5 ataków khornowego exalteda na 3T i 4+ save'a :/
mi nie umnknelo

Czy dobrze widzę, że enchanted shield na piechotę daje z bazy 4+ save'a z hand weaponem??
Q. Does a character benefit from the "Fighting with hand weapon and shield (infantry)" rule found on page 56, if armed with mundane hand weapon and a magical shield?
A. Yes . However it wil not if armed with a magical weapon and a mundane or magical shield, because the magical weapon loses the normal rules of hand weapon.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
zapomniales dodac ze besti nie moga masszerowac po wyjsciu z ambusza.Taaa, szarże "taktyczne" na skirmisze są okej, skirmisze nie mogą maszerować przy wrogu - okej, herdowy skirmisz nie dostaje rank jak wbije się w niego 75mm gościu - okej!
Frenzy daje wszystkim innym armiom +1 A na mountach, tylko nie chaosowi - okej!
Pozostaje pytanie - w jaki jeszcze sposób można skopać krocze tej arcyprzegiętej i ultrapowergamerskiej armii, jaką jest chaos? Hmmm...
A oczywiście lanca dalej się buja 3kami w szeregu. GW - I'm lovin' it!
po co nam grywalna amia, spierdolmy w niej co da sie spierdolić :/
A co do tych nieszczesnych korników - zauwazcie ze zapis ze tylko rycerze dostaja 1 atak byla reliktem porzedniej edycji! Zapis jest w stylu "pamietajcie ze wg zasad frezny tylko góra dostaje dodatkowyaatak, a konik nie!". Oczywiscie zapis o frenzy w 7 edycji sie zmienił, ale nieeeeeeee, po co, cytat tyczacy starego rulebooka przenieśmy na siodma edycje, bedzie fainie :/
ogolnie mam wrazenie ze kto inny pisal rulebooka (po pijaku), a kto inny pisal errate (nacpany), bez czytania tegoż rulebooka :/
Oto odpowiedź dlaczego tyle się pije na turniejach.szafa@poznan pisze:A co do tych nieszczesnych korników - zauwazcie ze zapis ze tylko rycerze dostaja 1 atak byla reliktem porzedniej edycji! Zapis jest w stylu "pamietajcie ze wg zasad frezny tylko góra dostaje dodatkowyaatak, a konik nie!". Oczywiscie zapis o frenzy w 7 edycji sie zmienił, ale nieeeeeeee, po co, cytat tyczacy starego rulebooka przenieśmy na siodma edycje, bedzie fainie :/
ogolnie mam wrazenie ze kto inny pisal rulebooka (po pijaku), a kto inny pisal errate (nacpany), bez czytania tegoż rulebooka :/
Żeby zrozumieć zasady

wierze Szafa w Ciebie i twoja chryzme na LSszafa@poznan pisze:zapomniales dodac ze besti nie moga masszerowac po wyjsciu z ambusza.Taaa, szarże "taktyczne" na skirmisze są okej, skirmisze nie mogą maszerować przy wrogu - okej, herdowy skirmisz nie dostaje rank jak wbije się w niego 75mm gościu - okej!
Frenzy daje wszystkim innym armiom +1 A na mountach, tylko nie chaosowi - okej!
Pozostaje pytanie - w jaki jeszcze sposób można skopać krocze tej arcyprzegiętej i ultrapowergamerskiej armii, jaką jest chaos? Hmmm...
A oczywiście lanca dalej się buja 3kami w szeregu. GW - I'm lovin' it!
po co nam grywalna amia, spierdolmy w niej co da sie spierdolić :/
A co do tych nieszczesnych korników - zauwazcie ze zapis ze tylko rycerze dostaja 1 atak byla reliktem porzedniej edycji! Zapis jest w stylu "pamietajcie ze wg zasad frezny tylko góra dostaje dodatkowyaatak, a konik nie!". Oczywiscie zapis o frenzy w 7 edycji sie zmienił, ale nieeeeeeee, po co, cytat tyczacy starego rulebooka przenieśmy na siodma edycje, bedzie fainie :/

Łół.thurion pisze:wierze Szafa w Ciebie i twoja chryzme na LS, frenzy powinno byc jedno, to ze powaly z GW sa powalone nie powinno miec az takiego wplywu na zasady...
Może bez przesady. To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
no wiemTomash pisze:Łół.thurion pisze:wierze Szafa w Ciebie i twoja chryzme na LS, frenzy powinno byc jedno, to ze powaly z GW sa powalone nie powinno miec az takiego wplywu na zasady...
Może bez przesady. To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni

Ja jestem za napisaniem cześci zasad od nowa. Ale nam jacyś ortodoksi nie pozwalają...To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jankiel pisze:Ja jestem za napisaniem cześci zasad od nowa. Ale nam jacyś ortodoksi nie pozwalają...
Jeszcze trochę, a były Towarzysz będzie o "ściśle określonych kręgach" pomrukiwał...

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ta plutokratyczmi burżuazyjni przeciwnicy woli ludu i rewolucji
a ta zasada ze hw+enchated shield to jakis nonsens toz to daje realne +3 sv.
a ta zasada ze hw+enchated shield to jakis nonsens toz to daje realne +3 sv.
O LS słyszałem to samoDebile. Debile. Debile.

Autora erraty popierdoliło i to zdrowo -> ciekawe kiedy stworzą errate do erraty

Jestem za kazdą wariacją polhammera w wydaniu masońskiej listy , byle rozsądniejszą od tego bełkotu .

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Ja tak samo.Jankiel pisze:Ja jestem za napisaniem cześci zasad od nowa. Ale nam jacyś ortodoksi nie pozwalają...To, że nie podobają się komuś oficjalne zasady wydane przez GW, to nie znaczy od razu, że musi/powinien/może je odgórnie w Polsce zmieniać o 180 stopni
Tyle ze juz widze że sie dopiero by zaczęło..."GW daje nam spójną i sensowną erratę <hle hle hle> a jakiś samozwańcze głupki z LS zmieniają to sobie na własne widzimisię..."
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
w sumie to jestesmy w polsce, powinnismy grac w polhammera a nie w warhammera.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ech mimo ze z natury jestem przeciwny polhameryzowaniu to erraty daja mi do zrozumienia ze to zło konieczne....
Jankielu.
Czyzby "układ" jakiś?
Jankielu.
Czyzby "układ" jakiś?