![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
PS. Czemu TK takie przegięte ?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Właściwie to Ty szukasz dziury. Doczepiłeś się jednej rzeczy i na dwóch forach próbujesz przeforsować tą kwestię, chociaż mamy ewidentnie zapisane skąd brać (dokładnie z jakiej strony AB możemy brać) ekwipunek. Tylko runy. Kropka.Paulus pisze:May carry, nie must carry. Armybook mamy bardzo stary, ale nie pisze "may not carry other magic weapons".
Ponadto czesto runic weapon jest zamiennie uzywane wraz z magic weapon.
Szukacie dziury w calym
Bo jeśli itemy z AB i RB Ci się powtarzają, to kosztów używasz tych z AB, ale działania tych przedmiotów używasz z RB.theudulf pisze:Wybaczcie, zostałem przez znajomego wprowadzony w błąd że skaveni nie mają commonów w army booku i tym się również zasugerowałem. Tylko pytanie teraz dla kogo one w ogóle są tzn po co władali tam jakie itemy jak enchated shield skoro wszystkie armie poza demoinami i krasnoludami mają je w abkach? Nie wiem jak besatmeni, może ktoś mnie oświeci.
Nie we wszystkich armiach, które mają możliwość pobrania common magic itemy są wszystkie itemy do pobrania. Np. Bohaterowie Ogre Kingdoms nie mają w swoim AB Enchanted Shield - używają wtedy kosztów z RB.theudulf pisze:Ja to rozumiem ale po co tam są koszty? jeśli wszystkie armie mają w swoich RB ceny to raczej to nie ma sensu, chyba że dopiero kolejne booki nie będą ich już miały.
Głupie to jest po prostu, GW jak zwykle nie mogło napisać wprost poza krasnoludami i demonami tylko musiało wpisać to cholerne all races. Pogratulować partactwa jak z tym przykładem limitu HE.Mac pisze:Nie we wszystkich armiach, które mają możliwość pobrania common magic itemy są wszystkie itemy do pobrania. Np. Bohaterowie Ogre Kingdoms nie mają w swoim AB Enchanted Shield - używają wtedy kosztów z RB.theudulf pisze:Ja to rozumiem ale po co tam są koszty? jeśli wszystkie armie mają w swoich RB ceny to raczej to nie ma sensu, chyba że dopiero kolejne booki nie będą ich już miały.
w sumie to tylko przyklad, ze gracz HE wzial 2 takie same jednostki. powinni dopisac "but he doesnt give a fu**" wtedy przyklad mialby sens i wnosilby wiele zycia i tresci.theudulf pisze:Note that this limit appplies to the basic troop type and isn't depend on the size of unit or optional wargear. if a high elf player takes one unit of silver helms with shields, and one unit with of 10 with shields, or one unit of 20 without shields, then he has still taken two units of silver helms
Chyba jednak nie mam takiej praktyki w jęczeniu i żebraniu o zmiany jak Ty Kacper w końcu to Orki dostały bonusy z BP... nie?swieta_barbara pisze:Myslalem raczej o banie calosciowym na Empire. Wiesz, glupio jest od razu wprowadzac jakies chamskie ograniczenia na poszczegolne oddzialy. Zaraz Pasiak zazada jakichs boostow do WE i zaraz na poczatku edycji pojawi sie BP. Po co to komu? Ban na imperium i uwazam, ze bedzie okManfred pisze:@ Kacper 0-1 uważam że będzie ok