Jeśli tak to bardzo bedę wdzięczny za link

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Impacty wypłacasz zanim zaatakuje ktokolwiek, przed chelengami.Pocisk pisze:Mam takie pytanko: w rulebooku nie znalazłem nic na temat kiedy rydewany wypłacają impacty, mógłby ktoś mnie uświadomić czy coś się w tej kwestii zmieniło?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Nie masz dispela, więc zamiast niego możesz sobie odpalić scrolla.Nie, masz w nich zapisek "use it instead of dispelling a spell". Przy IF nie masz dispela wiec nie mozesz ich uzyc.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Takznaczy ze rzucamy za obojętnie który oddział, woundujemy ale czekamy ze zdejowaniem modeli przeciwnika do czasu aż druga jednostka rozpatrzy swoje ataki?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Lepiej szóstki.amadeus pisze:Chodzi mi o możliwość wybierania zawsze jedynki.
na tej samej stronie rowniez wisi ze czary z ab na ktore mozna wymienic dowolny czar (tzw jedynki) z ab'ekowego lora mozna powtarzacLidder pisze:Nie, kazdy lore ma zaznaczony signature spell. Nie mozna po prostu zamienic na "1".debelial pisze:Czy w lorach innych niż rulebookowe jako Signature spell uznajemy to, na które można sobie zamienić (czyli przeważnie na jedynkę)? Czy też każdy czar w tych lorach można mieć jeden raz i koniec?
P.S. Jest nawet wzmianka o sytacji gdy czarodziej nie moze zamienic duplikowanego czaru na inny(bo juz wszystkie posiada w armii) i slot na czar przepada. Akapit nad signature spell.
Nicejurak pisze:na tej samej stronie rowniez wisi ze czary z ab na ktore mozna wymienic dowolny czar (tzw jedynki) z ab'ekowego lora mozna powtarzacLidder pisze:Nie, kazdy lore ma zaznaczony signature spell. Nie mozna po prostu zamienic na "1".debelial pisze:Czy w lorach innych niż rulebookowe jako Signature spell uznajemy to, na które można sobie zamienić (czyli przeważnie na jedynkę)? Czy też każdy czar w tych lorach można mieć jeden raz i koniec?
P.S. Jest nawet wzmianka o sytacji gdy czarodziej nie moze zamienic duplikowanego czaru na inny(bo juz wszystkie posiada w armii) i slot na czar przepada. Akapit nad signature spell.
prawa kolumna (p490), sam poczatek, jest to drugi podpunkt wyjatku podczas popwtarzania czaru.Lidder pisze:jurak pisze:NiceLidder pisze: na tej samej stronie rowniez wisi ze czary z ab na ktore mozna wymienic dowolny czar (tzw jedynki) z ab'ekowego lora mozna powtarzacale ja tego nie umiem znalezc :<
pierwszy punkt odnosi sie czesciowo do horrorow i modeli ktore maja wbudowane (nie mam pojecia co to moze byc) spele, lub dokupione.debelial pisze:Ano fakt, czyli te czary są tak jakby signature spellami w abkowych lorach.
A co jest z przedmiotami/umiejętnościami dającymi znajomość całego lora? Czy wg brzmienia tej zasady nie wybiera on żadnego czaru (bo ma od razu wszystkie), czyli nie blokuje tych czarów dla innych?