Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia
nie chodzi mi o reczna cenzure, czy o bota.
lecz predzej o brak przyzwolenia - ale to jest zalezne od wiekszosci forumowiczów, a moj glos niknie w tlumie
co do gramtyki i ortografii to oczywiscie masz racje - za to czasem mozna wysilic sobie mozgownice rozszyfrowywujac te dziwne slowa - moze nawet lepsze od sudoku
pozdrawiam
ps. Tomash : "wymachuje" ?
lecz predzej o brak przyzwolenia - ale to jest zalezne od wiekszosci forumowiczów, a moj glos niknie w tlumie
co do gramtyki i ortografii to oczywiscie masz racje - za to czasem mozna wysilic sobie mozgownice rozszyfrowywujac te dziwne slowa - moze nawet lepsze od sudoku
pozdrawiam
ps. Tomash : "wymachuje" ?
godzina ok 9:45 - 10:00 - Error 500
Zgadzam się - jestem za tym, żeby nie było zgody na bezsensowne i zbyt mocne wulgaryzmy.Asassello pisze:lecz predzej o brak przyzwolenia - ale to jest zalezne od wiekszosci forumowiczów, a moj glos niknie w tlumie
Cholera, HostTracker tego nie odnotował, bo on tylko sprawdza czy ściąga się sama strona. Już się kontaktuje z supportem. Czas na zero tolerancji wobec downtime'ówAsassello pisze:]godzina ok 9:45 - 10:00 - Error 500
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
OK. Mamy już od jakiegoś czasu Ligę Lokalną Warszawską, teraz Ligę Lokalną Draconis. Ile takich "Lig" powstanie na głównej stronie? Nie lepiej było by stworzyć np. dział "Lig", a w nim podfora Lig Lokalnych? Wydłuża nam się liczba działów na stronie głównej. Na razie nikomu to nie przeszkadza, ale co będzie jak coraz więcej regionów/klubów będzie chciało swoje tematy?
Taka luźna propozycja.
Taka luźna propozycja.
Słusznie prawisz, Christos. Lokalną Warszawską wrzuciłem do "Sceny Turniejowej" niejako tymczasowo, z braku lepszej propozycji na miejsce. Ale jeśli teraz każdy kolejny ośrodek battla będzie sobie robił ligę lokalną, zrobi się bajzel.
Moja propozycja: w scenie turniejowej powstaje forum "Ligi Regionalne/Lokalne", a Warszawska i Draconis jako podfora w owym. Dzięki temu będą widoczne na stronie głównej, ale jako mały tekst przy okazji Lig Lokalnych, a nie full-blown podforum.
Moja propozycja: w scenie turniejowej powstaje forum "Ligi Regionalne/Lokalne", a Warszawska i Draconis jako podfora w owym. Dzięki temu będą widoczne na stronie głównej, ale jako mały tekst przy okazji Lig Lokalnych, a nie full-blown podforum.
Nie działało mi forum przez jakieś chyba 20 min, a jak już odpaliło to musiałem się zalogować, a mam ustawione że loguj mnie automatycznie. To tyle.
Cholera, znowu nadchodzą codzienne downtime'y. Support DH tłumaczy się równie idiotycznie, jak z czasów sprzed zdiagnozowania problemów ze spacey'em.
Albo przerzucę php do odpalania jako fastcgi, albo DH zauważy, że coś znowu się ze sprzętem najwyraźniej chrzani...
Albo przerzucę php do odpalania jako fastcgi, albo DH zauważy, że coś znowu się ze sprzętem najwyraźniej chrzani...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Wynalazłem kolejnego błęda. Po połączeniu dwóch tematów link do powrotu na forum jest źle generowany i wypluwa error 404. Wiem, że to żaden problem, ale chciałem się pochwalić.
A licky boom boom down!!!
Kolejny raport poniżej.
Dodam tylko, że downtime najpewniej znowu wynikał z problemów klastra spacey:
http://www.dreamhoststatus.com/2007/05/ ... er-issues/
Oczywiście support DH jeszcze 3-4 dni temu szedł w zaparte i twierdził, że to wina forum. Op... już napisany i posłany pod stosowny adres.
Jak już pisałem - celujemy w 99,9% uptime.
Niezainteresowanych statystykami przepraszam za to brandzlowanie się tym "ale jesteśmy fajni i działający" i zapraszam... do innego tematu
Już wkrótce kolejne zmiany na BP. Na lepsze, oczywiście.
Dodam tylko, że downtime najpewniej znowu wynikał z problemów klastra spacey:
http://www.dreamhoststatus.com/2007/05/ ... er-issues/
Oczywiście support DH jeszcze 3-4 dni temu szedł w zaparte i twierdził, że to wina forum. Op... już napisany i posłany pod stosowny adres.
Kod: Zaznacz cały
Weekly uptime:99.26% Downtime:59 min 19 sec
Day 2007-05-27 Uptime:100.00%
Day 2007-05-26 Uptime:99.42% Downtime:8 min 22 sec
Day 2007-05-24 Uptime:98.43% Downtime:22 min 38 sec
Day 2007-05-23 Uptime:98.03% Downtime:28 min 18 sec
Day 2007-05-22 Uptime:100.00%
Day 2007-05-21 Uptime:100.00%
Niezainteresowanych statystykami przepraszam za to brandzlowanie się tym "ale jesteśmy fajni i działający" i zapraszam... do innego tematu
Już wkrótce kolejne zmiany na BP. Na lepsze, oczywiście.
Już, już. Zrobiłem.
Na przyszłość mam prośbę o niepopędzanie.
Dziś zrobiłem od ręki - ale jeszcze raz zahaczysz mnie w dniu, w którym mam tysiąc spraw na głowie (a wśród nich rozliczenie podatkowe pierwszego miesiąca działalności sklepu i uzupełnianie papierków), a będę gryzł.
Fanatyk: ustaw sobie w opcjach przeglądarki.
Na przyszłość mam prośbę o niepopędzanie.
Dziś zrobiłem od ręki - ale jeszcze raz zahaczysz mnie w dniu, w którym mam tysiąc spraw na głowie (a wśród nich rozliczenie podatkowe pierwszego miesiąca działalności sklepu i uzupełnianie papierków), a będę gryzł.
Fanatyk: ustaw sobie w opcjach przeglądarki.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Ej Tomash to weź uprzedzaj w tym temacie kiedy jestes zajety, coby nikt nie śmiał wtedy "marudzić".
Zresztą bardziej mi chodziło o to czy może coś się zmieniło w kwestii tych ustaleń skoro ligi nie znikneły z głownego.
Wystarczyło napisac że jesteś zajety i zrobisz to później.
Zresztą bardziej mi chodziło o to czy może coś się zmieniło w kwestii tych ustaleń skoro ligi nie znikneły z głownego.
Wystarczyło napisac że jesteś zajety i zrobisz to później.