Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

nie chodzi mi o reczna cenzure, czy o bota.
lecz predzej o brak przyzwolenia - ale to jest zalezne od wiekszosci forumowiczów, a moj glos niknie w tlumie :)

co do gramtyki i ortografii to oczywiscie masz racje - za to czasem mozna wysilic sobie mozgownice rozszyfrowywujac te dziwne slowa :) - moze nawet lepsze od sudoku ;-)

pozdrawiam

ps. Tomash : "wymachuje" ? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

godzina ok 9:45 - 10:00 - Error 500 :)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Asassello pisze:lecz predzej o brak przyzwolenia - ale to jest zalezne od wiekszosci forumowiczów, a moj glos niknie w tlumie :)
Zgadzam się - jestem za tym, żeby nie było zgody na bezsensowne i zbyt mocne wulgaryzmy.
Asassello pisze:]godzina ok 9:45 - 10:00 - Error 500
Cholera, HostTracker tego nie odnotował, bo on tylko sprawdza czy ściąga się sama strona. Już się kontaktuje z supportem. Czas na zero tolerancji wobec downtime'ów :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Niszcz downtimy
100% nienawiści!

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

OK. Mamy już od jakiegoś czasu Ligę Lokalną Warszawską, teraz Ligę Lokalną Draconis. Ile takich "Lig" powstanie na głównej stronie? Nie lepiej było by stworzyć np. dział "Lig", a w nim podfora Lig Lokalnych? Wydłuża nam się liczba działów na stronie głównej. Na razie nikomu to nie przeszkadza, ale co będzie jak coraz więcej regionów/klubów będzie chciało swoje tematy?
Taka luźna propozycja.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Słusznie prawisz, Christos. Lokalną Warszawską wrzuciłem do "Sceny Turniejowej" niejako tymczasowo, z braku lepszej propozycji na miejsce. Ale jeśli teraz każdy kolejny ośrodek battla będzie sobie robił ligę lokalną, zrobi się bajzel.

Moja propozycja: w scenie turniejowej powstaje forum "Ligi Regionalne/Lokalne", a Warszawska i Draconis jako podfora w owym. Dzięki temu będą widoczne na stronie głównej, ale jako mały tekst przy okazji Lig Lokalnych, a nie full-blown podforum.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Nehan
Masakrator

Error 500, error 500! :D

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Downtime :D

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Nie działało mi forum przez jakieś chyba 20 min, a jak już odpaliło to musiałem się zalogować, a mam ustawione że loguj mnie automatycznie. To tyle.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Nowa Gildia, BP, warhammer.org - wszędzie bekło - D-Wens atakuje.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Cholera, znowu nadchodzą codzienne downtime'y. Support DH tłumaczy się równie idiotycznie, jak z czasów sprzed zdiagnozowania problemów ze spacey'em.
Albo przerzucę php do odpalania jako fastcgi, albo DH zauważy, że coś znowu się ze sprzętem najwyraźniej chrzani...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Mów do mnie jeszcze :)

Pewnie są agentami D-Wensa.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Wynalazłem kolejnego błęda. Po połączeniu dwóch tematów link do powrotu na forum jest źle generowany i wypluwa error 404. Wiem, że to żaden problem, ale chciałem się pochwalić. :P
A licky boom boom down!!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kolejny raport poniżej.
Dodam tylko, że downtime najpewniej znowu wynikał z problemów klastra spacey:
http://www.dreamhoststatus.com/2007/05/ ... er-issues/
Oczywiście support DH jeszcze 3-4 dni temu szedł w zaparte i twierdził, że to wina forum. Op... już napisany i posłany pod stosowny adres.

Kod: Zaznacz cały

Weekly uptime:99.26% Downtime:59 min 19 sec
            Day 2007-05-27 Uptime:100.00%
            Day 2007-05-26 Uptime:99.42% Downtime:8 min 22 sec
            Day 2007-05-24 Uptime:98.43% Downtime:22 min 38 sec
            Day 2007-05-23 Uptime:98.03% Downtime:28 min 18 sec
            Day 2007-05-22 Uptime:100.00%
            Day 2007-05-21 Uptime:100.00%
Jak już pisałem - celujemy w 99,9% uptime.

Niezainteresowanych statystykami przepraszam za to brandzlowanie się tym "ale jesteśmy fajni i działający" i zapraszam... do innego tematu :P

Już wkrótce kolejne zmiany na BP. Na lepsze, oczywiście. ;)

Nehan
Masakrator

Internal Server Error miałem przed chwilą :P

Nehan
Masakrator

Internal Server Error miałem przed chwilą :P

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

To ja trochę z innej beczki...

Można tak ustawić wygląd forum żeby można było wyłączyć opcje widzenia jakichkolwiek grafik? Czysty tekst? Ciężko mi z awatarami i grafikami, dłużej wchodzi...

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

No i co z tymi ligami lokalnymi? Jak sie powiedziało "A"...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Już, już. Zrobiłem.
Na przyszłość mam prośbę o niepopędzanie.
Dziś zrobiłem od ręki - ale jeszcze raz zahaczysz mnie w dniu, w którym mam tysiąc spraw na głowie (a wśród nich rozliczenie podatkowe pierwszego miesiąca działalności sklepu i uzupełnianie papierków), a będę gryzł.

Fanatyk: ustaw sobie w opcjach przeglądarki.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Ej Tomash to weź uprzedzaj w tym temacie kiedy jestes zajety, coby nikt nie śmiał wtedy "marudzić".

Zresztą bardziej mi chodziło o to czy może coś się zmieniło w kwestii tych ustaleń skoro ligi nie znikneły z głownego.

Wystarczyło napisac że jesteś zajety i zrobisz to później.

ODPOWIEDZ