Spellweaver @ 305 Pts Magic Level 4; Lore of Life; General
Wand of Wych Elm [55]
Noble @ 125 Pts BSB
Moonstone of the Hidden Ways [35]
Branchwraith @ 90 Pts
Cluster of Radiants [25]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
7 Treekin @ 455 Pts
7 Treekin @ 455 Pts
9 Wardancers @ 162 Pts
Treeman @ 285 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Total Army Cost: 2599
WE 2600 8ed
WE 2600 8ed
Przepis na armię by Kaleson:
- weź 8-10 oddziałów jednego typu
- dodaj bohaterów
- dodaj ze 3 oddziały, które robią coś zupełnie innego niż horda z punktu pierwszego
- następnie odpieraj zarzuty, że Twoje armie nie robią nic poza remisowaniem i są nudne
- weź 8-10 oddziałów jednego typu
- dodaj bohaterów
- dodaj ze 3 oddziały, które robią coś zupełnie innego niż horda z punktu pierwszego
- następnie odpieraj zarzuty, że Twoje armie nie robią nic poza remisowaniem i są nudne
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Ta rozpiska w wersji gorszej miała 3 plejtesty, jeden delikatnie przegrany z DE przez pitkę na lorda maga i drzewo, maskę na goblińskim parku maszynowym i duże zwycięstwo z dow. Remisów chwilowo brak, to jest ofens, albo robi kuku albo dostaje po dupie, mało możliwe żeby się nadawał do robienia remisów.
Mniejszą ilością driad ryzykujesz że te śmieciowe hordowe klocki typu slave czy night goblin mogą Cie zbrejkować w pierwszej turze - te oddziały po 6 wydawało się przynajmniej że zawsze wygrywają (narazie na dwóch bitwach takich używałem i nie jest źle)
Dzisiaj z ciekawości sprawdzam Twoja stara rozpę po drobnych zmianach bo na 2400 mi się Treeman nie zmieścił niestety :/
EDIT jezeli chodzi o moonstone - turniejowo tak ale my narazie gramy na prawidlowe losowanie terenow i na wszystkie bitwy raz sie jeden lasek wylosowal w sumie
Dzisiaj z ciekawości sprawdzam Twoja stara rozpę po drobnych zmianach bo na 2400 mi się Treeman nie zmieścił niestety :/
EDIT jezeli chodzi o moonstone - turniejowo tak ale my narazie gramy na prawidlowe losowanie terenow i na wszystkie bitwy raz sie jeden lasek wylosowal w sumie
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
25NG statystycznie przegrywa z driadami ustawionymi 6 z przodu 2 z tyłu nawet kiedy mają bonus za szarżę. Ale driady są do zgarniania maszyn i czyszczenia drogi przed drzewami, a nie do brejkowania regimentów, od tego są treekiny.
Kaleson, żartowałem.Kalesoner pisze:Ta rozpiska ....mało możliwe żeby się nadawał do robienia remisów.
Widzę, że to nie defens, bo i nie ma strzelania większego, ani magii większej.
Dobra rozpa, zresztą.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Bo skończyliśmy za szybko - dogrywając 4 turę na chybcika. Przez dwie tury chętnie bym sobie bezkarnie pomagował i potestował Hydry vs Treekiny lub WD – bo driad to chyba mało już zostało.Kalesoner pisze:Ta rozpiska w wersji gorszej miała 3 plejtesty, jeden delikatnie przegrany z DE przez pitkę na lorda maga i drzewo,
Wrzuć dziesięć łuków – nie może być tak, żeby magiczki mogły sobie luzem biegać.
Ponadto to jakieś schronienie dla Arcymaga – jeśli ciągle będziesz go teleportował pod armię wroga, żeby zaliczyć jedną spaloną szarżę ….
Wnioski po jednej partii;
10 łuków.
Póki jest Laska – wróg czaruje w zasadzie wyłącznie na IF.
Bez Laski – jak bez ręki.
W zwinność i zwrotność Treekinów nie wierzę.
Pamiętaj o „The Dweller Below”.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Ja bym dał Lvl magii tej Nimfomance. Za treekina jednego i coś jeszcze by mogło wejść.
Jakby odjąć treekiny i dodać 6x łuki to byłaby to moja rozpa.
Jakby odjąć treekiny i dodać 6x łuki to byłaby to moja rozpa.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Zresztą gram rozpiską, która mi się podoba bez PG w żadną stronę.
A treekiny to im coś zrobią?
WL trafiają na 3+, ranią na 3+ i warda masz tylko. 30WL z zasadą hordy rozłoży drzewka warte ok. 400ptk. To już driady wolałbym na nich puścić.
A treekiny to im coś zrobią?
WL trafiają na 3+, ranią na 3+ i warda masz tylko. 30WL z zasadą hordy rozłoży drzewka warte ok. 400ptk. To już driady wolałbym na nich puścić.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Ja wolę driady, driady, driady. WL ich nie lubią o ile nie mają AoL. Ale przecież nie tylko WL nas straszą. Dużo bardziej boję się empire. Czy organek.