WE 2600 8ed

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

WE 2600 8ed

Post autor: Kalesoner »

Spellweaver @ 305 Pts Magic Level 4; Lore of Life; General
Wand of Wych Elm [55]

Noble @ 125 Pts BSB
Moonstone of the Hidden Ways [35]

Branchwraith @ 90 Pts
Cluster of Radiants [25]

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

7 Treekin @ 455 Pts
7 Treekin @ 455 Pts

9 Wardancers @ 162 Pts

Treeman @ 285 Pts

Great Eagle @ 50 Pts

Total Army Cost: 2599
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Przepis na armię by Kaleson:
- weź 8-10 oddziałów jednego typu
- dodaj bohaterów
- dodaj ze 3 oddziały, które robią coś zupełnie innego niż horda z punktu pierwszego
- następnie odpieraj zarzuty, że Twoje armie nie robią nic poza remisowaniem i są nudne

:P
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Ta rozpiska w wersji gorszej miała 3 plejtesty, jeden delikatnie przegrany z DE przez pitkę na lorda maga i drzewo, maskę na goblińskim parku maszynowym i duże zwycięstwo z dow. Remisów chwilowo brak, to jest ofens, albo robi kuku albo dostaje po dupie, mało możliwe żeby się nadawał do robienia remisów.
Obrazek

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

Mniejszą ilością driad ryzykujesz że te śmieciowe hordowe klocki typu slave czy night goblin mogą Cie zbrejkować w pierwszej turze - te oddziały po 6 wydawało się przynajmniej że zawsze wygrywają (narazie na dwóch bitwach takich używałem i nie jest źle)
Dzisiaj z ciekawości sprawdzam Twoja stara rozpę po drobnych zmianach bo na 2400 mi się Treeman nie zmieścił niestety :/

EDIT jezeli chodzi o moonstone - turniejowo tak ale my narazie gramy na prawidlowe losowanie terenow i na wszystkie bitwy raz sie jeden lasek wylosowal w sumie :D
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Kalesoner
Szczur Królów

25NG statystycznie przegrywa z driadami ustawionymi 6 z przodu 2 z tyłu nawet kiedy mają bonus za szarżę. Ale driady są do zgarniania maszyn i czyszczenia drogi przed drzewami, a nie do brejkowania regimentów, od tego są treekiny.
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Kalesoner pisze:Ta rozpiska ....mało możliwe żeby się nadawał do robienia remisów.
Kaleson, żartowałem.
Widzę, że to nie defens, bo i nie ma strzelania większego, ani magii większej.
Dobra rozpa, zresztą.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Nudna jak flaki z olejem, ale na wiele armii (szczegolnie tych na kolach piechoty) morderczo skuteczna. Ale ma tez swoje slabosci - autowinu nie daje. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kalesoner pisze:Ta rozpiska w wersji gorszej miała 3 plejtesty, jeden delikatnie przegrany z DE przez pitkę na lorda maga i drzewo,
Bo skończyliśmy za szybko - dogrywając 4 turę na chybcika. Przez dwie tury chętnie bym sobie bezkarnie pomagował i potestował Hydry vs Treekiny lub WD – bo driad to chyba mało już zostało. ;)

Wrzuć dziesięć łuków – nie może być tak, żeby magiczki mogły sobie luzem biegać.
Ponadto to jakieś schronienie dla Arcymaga – jeśli ciągle będziesz go teleportował pod armię wroga, żeby zaliczyć jedną spaloną szarżę …. [-X

Wnioski po jednej partii;
10 łuków.
Póki jest Laska – wróg czaruje w zasadzie wyłącznie na IF.
Bez Laski – jak bez ręki.
W zwinność i zwrotność Treekinów nie wierzę.
Pamiętaj o „The Dweller Below”. :)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

dorzucilbym 1 malego maga ze scrollem.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

ja mysle żeby wrzucić do czegoś podobnego małego maga z przedmiotem dający if na dubletach żeby wyczarowac smoka... co wy na to?

Kalesoner
Szczur Królów

Mały mag losuje tylko dwa czary, jak nie wylosujesz 6 to cały plan wPiSdu.
Najfajniej się na IFce z dużej ilości kości rzuca 3kę z Lifa i od razu na 2 + ignoruje miscasta. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

A gdzie siedzi mag w dobie – „nie ma się gdzie schować”?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

hehehe dobre pytanie:D

Kalesoner
Szczur Królów

Laik pisze:A gdzie siedzi mag w dobie – „nie ma się gdzie schować”?
To do mnie pytanie? Oczywiście w tancerzach, nigdzie indziej nie może.
Obrazek

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Ja bym dał Lvl magii tej Nimfomance. Za treekina jednego i coś jeszcze by mogło wejść.

Jakby odjąć treekiny i dodać 6x łuki to byłaby to moja rozpa.:D
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

bez treekinów nie ma pierdolniecia... a łukami nie wystrzelasz 30 WL:P

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Zresztą gram rozpiską, która mi się podoba bez PG w żadną stronę.
A treekiny to im coś zrobią?

WL trafiają na 3+, ranią na 3+ i warda masz tylko. 30WL z zasadą hordy rozłoży drzewka warte ok. 400ptk. To już driady wolałbym na nich puścić.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Kalesoner
Szczur Królów

Pare razy driady i WL mają ciepło. A z drzewkiem albo 3kinami od boku na dokładkę robi się jeszcze milej. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Ja wolę driady, driady, driady. WL ich nie lubią o ile nie mają AoL. Ale przecież nie tylko WL nas straszą. Dużo bardziej boję się empire. Czy organek.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

. (Sorry)
Ostatnio zmieniony 16 lip 2010, o 14:37 przez MAĆKO, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ