Wiesz w 7ed RB również było od głowy i jakoś od podstawki dokładało się templatkę.Remo pisze:Aro pisze:Czy wobec obecnych zmian Zionięcie Smoka będzie mierzone od Głowy czy od Podstawki.A więc?Aro pisze:RB str 67 z opisu wynika, że templatke przystawiamy do głowy.
Sam sobie odpowiedziałeś. Co Cię obchodzi co ktoś napisze? W RB jest napisane tak i koniec.
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Tak sie mierzyło na wypadek jakby ktoś wpadł na pomysł teleskopowej głowy smoka wysuwającej się na 20 caliRemo pisze:Aro pisze:Czy wobec obecnych zmian Zionięcie Smoka będzie mierzone od Głowy czy od Podstawki.A więc?Aro pisze:RB str 67 z opisu wynika, że templatke przystawiamy do głowy.
Sam sobie odpowiedziałeś. Co Cię obchodzi co ktoś napisze? W RB jest napisane tak i koniec.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
"Się mierzyło" czy "się było uściślone"? Ale mam nadzieję, że cała Polska nie grała tak tylko dlatego, że gdyby, ktoś kiedyś przypadkowo jednego smoka skonwertował w tak niecodzienny sposób aby szerzyć rzeź i zniesmaczenie to reszta miałaby pozamiatane?szafa@poznan pisze:Tak sie mierzyło na wypadek jakby ktoś wpadł na pomysł teleskopowej głowy smoka wysuwającej się na 20 caliRemo pisze:Aro pisze:Czy wobec obecnych zmian Zionięcie Smoka będzie mierzone od Głowy czy od Podstawki.A więc?Aro pisze:RB str 67 z opisu wynika, że templatke przystawiamy do głowy.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
o ile mnie pamięć nie myli - było uścislone, ale reki bym sobie nie dał uciąc za to.
Beasts of Chaos - circa 5k
- Infernal Puppet
- Masakrator
Czy hydra podładowana kociołkiem ma KB też na breath attakach w CC ? I czy na stomp-ie ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
KB działa tylko na hth chyba, że masz napisane inacze [ np WW mają ].
Tak więc zionięcie nie ale stomp chyba już tak...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Kusza DE ma AP rzucam czar na ten unit dający również AP czy kusznicy będą posiadali 2AP ?
The Purple sun of xereus - obieram miejsce gdzie stoi następnie kierunek gdzie poleci i rzucam kostką artyleryjską, wylosowałem 8, templatka przesuwa się 8 cali po wyznaczonym kursie.
Czy jednostki które stały na drodze templatki oberwały ? i muszą zdawać testy ? czy tylko te gdzie templatka zatrzymała sie ?
The Purple sun of xereus - obieram miejsce gdzie stoi następnie kierunek gdzie poleci i rzucam kostką artyleryjską, wylosowałem 8, templatka przesuwa się 8 cali po wyznaczonym kursie.
Czy jednostki które stały na drodze templatki oberwały ? i muszą zdawać testy ? czy tylko te gdzie templatka zatrzymała sie ?
Daemons, X-Wing & Black Tea
Po pierwsze nie leci tylko 8 cali. Purple Sun of Xereus leci tyle cali ile masz na artyleryjce x 3. Wszystko pod drodze choćby dotknięte obrywa. Wystarczy przeczytać opis czaru.Remx pisze: The Purple sun of xereus - obieram miejsce gdzie stoi następnie kierunek gdzie poleci i rzucam kostką artyleryjską, wylosowałem 8, templatka przesuwa się 8 cali po wyznaczonym kursie.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Te teleskopowe głowy to bzdura. Ale było uściślone dlatego, że różne smoki mają głowy w różnych miejscach i w różnej odległości od krańca podstawki.Się mierzyło" czy "się było uściślone"? Ale mam nadzieję, że cała Polska nie grała tak tylko dlatego, że gdyby, ktoś kiedyś przypadkowo jednego smoka skonwertował w tak niecodzienny sposób aby szerzyć rzeź i zniesmaczenie to reszta miałaby pozamiatane?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Eeej, ja akurat byłem świadkiem, jak przyjechał gość ze smokiem z teleskopową głową. Dawno temu to było (chyba jakieś 7 lat), ale pamiętam mega ROTFL / WTF z tej okazji.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Mi o zianie w HtH chodziło . Więc jak ? Też ?KB działa tylko na hth chyba, że masz napisane inacze [ np WW mają ].
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
zionięcie w Hth ma KB - bo technicznie rzecz biorąc to są hity, liczące się do CR-a tak jak cała reszta ataków nie kładziesz przecież templatki s 67 nowego RB to potwierdzabigpasiak pisze:KB działa tylko na hth chyba, że masz napisane inacze [ np WW mają ].
chyba jednak nie bo jak dostaniesz drugą regenkę to i tak rzucasz na jedną, podobnie z 2 x ASF-em (czy Ass z gwardii ze sztandarkiem jest najszybszy na świecie ), KB itd., itp.Rafał_Pękala pisze:zasady specjalne w 8ed kumulują się więc mają -2 Asv
pozdro,
Ż.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Miło. Hydra właśnie w moich oczach awansowała do jednej kategori z czołgiem i abomką .