8 edycja- pytania

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Re: 8 edycja- pytania

Post autor: Aro »

Remo pisze:
Aro pisze:Czy wobec obecnych zmian Zionięcie Smoka będzie mierzone od Głowy czy od Podstawki.
Aro pisze:RB str 67 z opisu wynika, że templatke przystawiamy do głowy.
A więc? :roll:

Sam sobie odpowiedziałeś. Co Cię obchodzi co ktoś napisze? W RB jest napisane tak i koniec.
Wiesz w 7ed RB również było od głowy i jakoś od podstawki dokładało się templatkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Remo pisze:
Aro pisze:Czy wobec obecnych zmian Zionięcie Smoka będzie mierzone od Głowy czy od Podstawki.

Sam sobie odpowiedziałeś. Co Cię obchodzi co ktoś napisze? W RB jest napisane tak i koniec.
Tak sie mierzyło na wypadek jakby ktoś wpadł na pomysł teleskopowej głowy smoka wysuwającej się na 20 cali :D
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

szafa@poznan pisze:
Remo pisze:

Tak sie mierzyło na wypadek jakby ktoś wpadł na pomysł teleskopowej głowy smoka wysuwającej się na 20 cali :D
"Się mierzyło" czy "się było uściślone"? Ale mam nadzieję, że cała Polska nie grała tak tylko dlatego, że gdyby, ktoś kiedyś przypadkowo jednego smoka skonwertował w tak niecodzienny sposób aby szerzyć rzeź i zniesmaczenie to reszta miałaby pozamiatane?

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

o ile mnie pamięć nie myli - było uścislone, ale reki bym sobie nie dał uciąc za to.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Czy hydra podładowana kociołkiem ma KB też na breath attakach w CC ? I czy na stomp-ie ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

KB działa tylko na hth chyba, że masz napisane inacze [ np WW mają ].
Tak więc zionięcie nie ale stomp chyba już tak...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Kusza DE ma AP rzucam czar na ten unit dający również AP czy kusznicy będą posiadali 2AP ?

The Purple sun of xereus - obieram miejsce gdzie stoi następnie kierunek gdzie poleci i rzucam kostką artyleryjską, wylosowałem 8, templatka przesuwa się 8 cali po wyznaczonym kursie.
Czy jednostki które stały na drodze templatki oberwały ? i muszą zdawać testy ? czy tylko te gdzie templatka zatrzymała sie ?
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Remx pisze: The Purple sun of xereus - obieram miejsce gdzie stoi następnie kierunek gdzie poleci i rzucam kostką artyleryjską, wylosowałem 8, templatka przesuwa się 8 cali po wyznaczonym kursie.
Czy jednostki które stały na drodze templatki oberwały ? i muszą zdawać testy ? czy tylko te gdzie templatka zatrzymała sie ?
Po pierwsze nie leci tylko 8 cali. Purple Sun of Xereus leci tyle cali ile masz na artyleryjce x 3. Wszystko pod drodze choćby dotknięte obrywa. Wystarczy przeczytać opis czaru.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

zasady specjalne w 8ed kumulują się więc mają -2 Asv

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Czy bohater z eterycznością, może wejść do oddziału bez niej?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Może.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Się mierzyło" czy "się było uściślone"? Ale mam nadzieję, że cała Polska nie grała tak tylko dlatego, że gdyby, ktoś kiedyś przypadkowo jednego smoka skonwertował w tak niecodzienny sposób aby szerzyć rzeź i zniesmaczenie to reszta miałaby pozamiatane?
Te teleskopowe głowy to bzdura. Ale było uściślone dlatego, że różne smoki mają głowy w różnych miejscach i w różnej odległości od krańca podstawki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Eeej, ja akurat byłem świadkiem, jak przyjechał gość ze smokiem z teleskopową głową. Dawno temu to było (chyba jakieś 7 lat), ale pamiętam mega ROTFL / WTF :?: z tej okazji.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

jest cos takiego jak missdispel na 2x1 w tej ed.?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

KB działa tylko na hth chyba, że masz napisane inacze [ np WW mają ].
Mi o zianie w HtH chodziło :) . Więc jak ? Też :mrgreen: ?
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

bigpasiak pisze:KB działa tylko na hth chyba, że masz napisane inacze [ np WW mają ].
zionięcie w Hth ma KB - bo technicznie rzecz biorąc to są hity, liczące się do CR-a tak jak cała reszta ataków :lol2: nie kładziesz przecież templatki :mrgreen: s 67 nowego RB to potwierdza
Rafał_Pękala pisze:zasady specjalne w 8ed kumulują się więc mają -2 Asv
chyba jednak nie bo jak dostaniesz drugą regenkę to i tak rzucasz na jedną, podobnie z 2 x ASF-em (czy Ass z gwardii ze sztandarkiem jest najszybszy na świecie :?: ), KB itd., itp.

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Miło. Hydra właśnie w moich oczach awansowała do jednej kategori z czołgiem i abomką :P .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

żaba: czyli według ciebie witchki mają tylko 2 ataki?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

AHW + Frenzy + 1 A z profilu to razem 3

Ż.

Zablokowany