To akurat nie jest za dobre potwierdzenie .kufel007 pisze: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod2120007
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
kufel007 pisze:na poparcie moich słów:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod2120007
z gorącym pozdrowieniem
FailSpecial Rules: Large Target; Unbreakable; Terror; Unit Strength 10
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
chodzi o to że w VIIIed unit strenght nie istnieje więc są to stare zasady
Strona 484, która została wydana razem z całym Rulebookiem przed ukazaniem się errat, w których to pojawiły się zmiany... Lex posterior itd. Ponadto wątpliwości związane ze statystykami nigdy nie stanowiły problematyki w kwestiach zdrowego rozumu. Dane -> używane.kufel007 pisze:Dlaczego? Jeśli tak to strona 484 z booka. Ale przede wszystkim zdrowy rozum panowie!
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Infernal Puppet
- Masakrator
Z nimi to wszystko możliwe . Pamiętam jak jeszcze niedawno na ich stronie longbeardsi mieli 8 ruchu .
Może zresztą nadal mają , nie sprawdzałem ostatnio .
Może zresztą nadal mają , nie sprawdzałem ostatnio .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Taaa... Ten unit Strength to też nowa zasada? Tutaj po prostu niczego nie zmienili. A FAQ mogli pomylić się równie dobrze co w Rule booku. Jak dla mnie z aktualną celnością machin i zniesieniem ograniczeń jaka siła może woundować, a jaka nie, czołg z T6 byłby totalną plewą...kufel007 pisze:Drodzy Koledzy... Nie sądzicie, że charakterystyka podana w: The Empire Official Update July 2010 to zwykła literówka?Jab pisze: Nie wspomnę już o czołgu z T10
W Bestiary na końcu nowego booka stoi jak byk S6/T6/W10. Nie powinno się równocześnie ukazać sprostowanie tego, co szanowny staf GW sknocił w nowiutkim booku??
Sądzę, że nie ma się co niezdrowo podniecać i knuć niecne rozpiski na 2 ST (albo i lepiej jak bozia da!)
na poparcie moich słów:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod2120007
z gorącym pozdrowieniem
ale pierdolicie!
w booku z tyłu jest napisane tak że ma 6 T, erraty chyba logiczne wychodzą po booku(i zmieniają to na10), rozwalił mnie bystrzak który sugeruje się informacją z tabelki w sklepie GW po prostu szukanie dziury w całym
w booku z tyłu jest napisane tak że ma 6 T, erraty chyba logiczne wychodzą po booku(i zmieniają to na10), rozwalił mnie bystrzak który sugeruje się informacją z tabelki w sklepie GW po prostu szukanie dziury w całym
+1Rafał_Pękala pisze:chodzi o to że w VIIIed unit strenght nie istnieje więc są to stare zasady
LEAVE NO MAN BEHIND!
To ja poproszę jeszcze itemy i będzie pełnia szczęściaLidder pisze:masz Pan, testuj http://www.pavulonteam.pl/LoresOfMagic.pdf
z góry dzięki
Witam,
Nie wiem czy ktoś ma podobne doświadczenia do moich, ale po wczorajszym telefonie, jestem nieco zbulwersowany. Otóż dzwoniłem do Fabra z zapytaniem dlaczego nie realizują zamówienia? I co się okazało? Ha! Nie mogą go zrealizować, ponieważ cyrkle, które zamówiłem są niedostępna, mimo iz były w ofercie sklepu. Dlaczego? Bo firma GW dostarczyła do Polski (nie do sklepu, do naszego kraju!), uwaga, 6 egzemplarzy cyrkli i 6 egz. kostek! I po prostu nie ma więcej. Nie ma i już. Koniec. Więc jeśli ktoś zamawiał cyrkle lub kostki, niech wie, że ich raczej nie dostanie. To jest normalny S K A N D A L ! ! !
Lug
Nie wiem czy ktoś ma podobne doświadczenia do moich, ale po wczorajszym telefonie, jestem nieco zbulwersowany. Otóż dzwoniłem do Fabra z zapytaniem dlaczego nie realizują zamówienia? I co się okazało? Ha! Nie mogą go zrealizować, ponieważ cyrkle, które zamówiłem są niedostępna, mimo iz były w ofercie sklepu. Dlaczego? Bo firma GW dostarczyła do Polski (nie do sklepu, do naszego kraju!), uwaga, 6 egzemplarzy cyrkli i 6 egz. kostek! I po prostu nie ma więcej. Nie ma i już. Koniec. Więc jeśli ktoś zamawiał cyrkle lub kostki, niech wie, że ich raczej nie dostanie. To jest normalny S K A N D A L ! ! !
Lug
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
bo korzystasz z najbardziej drętwego sklepu...w innych jak tylko się dowiedzieli jaka sipa jest z tymi cyrklami i kostkami od razu wycofali je z oferty i rozesłali mejle do ludzi zamawiających...
polecam CI zerknąć do replikatora...
A wracając do errat i ludzkich wymysłów...spalmy 8 ed na stosie i wymyślmy własne zasady niech każdy gracz na turneij przyjedzie z własnym RB i wg niego gra wtedy będzie na pewno zbalansowana rozgrywka i zeeero PG
polecam CI zerknąć do replikatora...
A wracając do errat i ludzkich wymysłów...spalmy 8 ed na stosie i wymyślmy własne zasady niech każdy gracz na turneij przyjedzie z własnym RB i wg niego gra wtedy będzie na pewno zbalansowana rozgrywka i zeeero PG
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Dlaczego? Mi się tam 8mka podoba Szczególnie magia! W końcu coś zrobili w tym kierunku. Mag w realiach fantasy to był Ktoś! Traktowanie czarodziejów jako caddy's to bluźnierstwo
Nie wszyscy grają na turniejach! A swoje zasady już macie: Polhammer ... zastanawia mnie tylko czemu nie ma Gerhammera, Frahammera, Spainhammera itp... czyżby znów mesjanizm Narodu Polskiego, który musi prostować spaczone wymysły staffu GW!
Pamiętam jeden "turniej" w mojej wiosce (celowo piszę wiosce bo zaraz podniosą się oburzone głosy, że w mieście tak się nie gra ):
Jakieś gówniane punkty, żeby było więcej grających (1000 czy jakoś tak).
Kolesie przed grą gadali do siebie tak, że nawet grający,"normalny" gracz WFB nic by nie zrozumiał Taki Gadanyhammer "Ty mnie tak.... eeee to ja Cię tak! " różne dziwne (żałosne) spolszczenia itp. A na stole... Kadłubki Dwarfów (pytam "co to??" -Chaos Warriors), gołe koniki Bretonni ("A to??" -Psy chaosu) Powodzenia na turniejach!
@katerek i inni rozpiskowi PGkaterek pisze:A wracając do errat i ludzkich wymysłów...spalmy 8 ed na stosie i wymyślmy własne zasady niech każdy gracz na turneij przyjedzie z własnym RB i wg niego gra wtedy będzie na pewno zbalansowana rozgrywka i zeeero PG
Nie wszyscy grają na turniejach! A swoje zasady już macie: Polhammer ... zastanawia mnie tylko czemu nie ma Gerhammera, Frahammera, Spainhammera itp... czyżby znów mesjanizm Narodu Polskiego, który musi prostować spaczone wymysły staffu GW!
Pamiętam jeden "turniej" w mojej wiosce (celowo piszę wiosce bo zaraz podniosą się oburzone głosy, że w mieście tak się nie gra ):
Jakieś gówniane punkty, żeby było więcej grających (1000 czy jakoś tak).
Kolesie przed grą gadali do siebie tak, że nawet grający,"normalny" gracz WFB nic by nie zrozumiał Taki Gadanyhammer "Ty mnie tak.... eeee to ja Cię tak! " różne dziwne (żałosne) spolszczenia itp. A na stole... Kadłubki Dwarfów (pytam "co to??" -Chaos Warriors), gołe koniki Bretonni ("A to??" -Psy chaosu) Powodzenia na turniejach!
Stary! Święte słowa!tetsuo pisze:Szczera prawda, na turniejeach spotkasz mnostwo zakompleksionych dzieciakow majacych caloroczne zwolnienie z WF ktorzy prubuja odbic to sobie wygrywajac w WFB - dla takich trzeba byc jak surowy ojciec i tak zwanych przeze mnie dynksiarzy, graczy ktorym sie niemilosiernie trzesa rece przy przesuwaniu figurek a jak wyrzuca 1 to smrod czuc na calej sali. Sa oczywiscie gracze z ktorymi gra to czyta przyjemnosc. Powiedzialbym pol na pol.Przez moją krótką karierę gracza spotkałem osoby, które ostrzegały mnie przed środowiskiem polskiego bitewniaka - kłótliwe i nieprzyjemne, szkoda, że wychodzi na to, iż po części te osoby miały rację.
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
To nie wiem na jakie turnieje chodzicie...kufel007 pisze:Stary! Święte słowa!tetsuo pisze:Szczera prawda, na turniejeach spotkasz mnostwo zakompleksionych dzieciakow majacych caloroczne zwolnienie z WF ktorzy prubuja odbic to sobie wygrywajac w WFB - dla takich trzeba byc jak surowy ojciec i tak zwanych przeze mnie dynksiarzy, graczy ktorym sie niemilosiernie trzesa rece przy przesuwaniu figurek a jak wyrzuca 1 to smrod czuc na calej sali. Sa oczywiscie gracze z ktorymi gra to czyta przyjemnosc. Powiedzialbym pol na pol.Przez moją krótką karierę gracza spotkałem osoby, które ostrzegały mnie przed środowiskiem polskiego bitewniaka - kłótliwe i nieprzyjemne, szkoda, że wychodzi na to, iż po części te osoby miały rację.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Bełkotliwe brednie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.