Mieszkanie w Bydgoszczy ;)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Re: Mieszkanie w Bydgoszczy ;)
Tory do nikąd to nic. Przez prawie rok mieliśmy kładkę/most który łączył wyspę młyńską z niczym (kończył siękilka metrów przed brzegiem, bo miasto nie sprawdziło kto jest właścicielem ziemi z którą wyspa miała być mostem połączona. Teraz ten most ma bardzo specyficzne zakończenie Dodam, że chodzi o ścisłe centrum miasta Bydgoszczy.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem
— Stanisław Lem
Może i nie są takie jak w Wawie czy pewnych miejscach w Łodzi ale samo ułożenie miasta jest korkogenne.
Bydgoszcz to dłuuuga kiszka. (wschód-zachód). O ile podróż z północy na południe trwa ok. 15min to z E-W już godzinę jak dobrze pójdzie.
Bydgoszcz to dłuuuga kiszka. (wschód-zachód). O ile podróż z północy na południe trwa ok. 15min to z E-W już godzinę jak dobrze pójdzie.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
no korki masakra... jak jedzie sie z torunia do bydgoszczy to 20min do bydzi i 40 minut do centrum (jak dobrze pojdzie)...
Smutna prawda ale dla człowieka który ogarnie miasto przejazd przez nie zabiera o wiele mniej wystarczy tylko wiedzieć gdzie nie wjeżdżać aby nie stać:) [co nie Ziemko ]Jose pisze:no korki masakra... jak jedzie sie z torunia do bydgoszczy to 20min do bydzi i 40 minut do centrum (jak dobrze pojdzie)...
Laik pisze:Tak jakby korków w innych miastach nie było…
Co do torów – w Krakowskich czy Bielskich ulicach też są, nic nadzwyczajnego.
No to u was :p . Ja we Wrocławiu tak nie mam (albo przynajmniej nie widziałem).
z moich obserwacji wynika ze problem korków ostro się pogorszył na przestrzeni kilku lat... zawsze się gdzieś stoi... nawet jak się wie jakie ulice omijać...gokish pisze:Smutna prawda ale dla człowieka który ogarnie miasto przejazd przez nie zabiera o wiele mniej wystarczy tylko wiedzieć gdzie nie wjeżdżać aby nie stać:) [co nie Ziemko ]Jose pisze:no korki masakra... jak jedzie sie z torunia do bydgoszczy to 20min do bydzi i 40 minut do centrum (jak dobrze pojdzie)...
No z ksieciem Tomaszem zrobilismy w kwietniu niezly rajd ok 14-15 i udalo sie jakos korki ominac, ale generalnie tak jak piszesz Jose na przestrzeni lat Bydgoszcz strasznie stala sie zapchana obojetnie o ktorej i gdzie.
Na Błoniu fajnie się mieszka - to chyba jedno z najlepszych osiedli pod względem komunikacji. Zwłaszcza jeśli mieszkasz w pobliżu pętli autobusowej. Ale... jeśli masz lub planujesz dzieci to się przeprowadź. Na Wyżyny najlepiej...Afro pisze: mieszkanie znalazłem na Błoniach (tak na 90% myślę), studia mam już za sobą, wyjeżdżam 'za pracą' Ciężko mi pytać o coś dokładnie, bo szukam ogólnych informacji, rzeczy typu ile kosztuje piwo w barze to sprawdzę osobiście, głownie chodzi mi o to, czy nie jest nudno w mieście, czyli jakieś koncerty/życie wieczorową porą itp. Co do warhammera, to podrzućcie jakies miejsca, gdzie można wpaść i spotkać kogoś grającego.
A grającego nikogo nie spotkasz raczej, bo ludzie są zżyci i umawiają się głównie w domach. Jak już się przeprowadzisz, to poproś Ziemka o dostęp do naszego forum.
A z ciekawości - za jaką pracą wyjechałeś?
to chyba raczej zależy od tego kto chce uderzyć a nie kto chce dostać
No tak u was to wolą tory usuwać na szybkoTomCio pisze:Laik pisze:Tak jakby korków w innych miastach nie było…
Co do torów – w Krakowskich czy Bielskich ulicach też są, nic nadzwyczajnego.
No to u was :p . Ja we Wrocławiu tak nie mam (albo przynajmniej nie widziałem).
łuuuuuu na bogato widzę.
- gerald_tarrant
- Masakrator
remont na powyższym zdjeciu trwa juz tyle lat, że mogą sobie pozwolić...:/
Sciezki niby sa, ale ja mam jakos wrazenie, ze nigdy nie sa tam, gdzie akurat chcesz jechacAfro pisze:słuchajcie, a jak wygląda jazda rowerem po mieście? są jakieś ścieżki? zawsze chciałem jeździć rowerem do pracy
Generalnie troche ludzi na rowerach smiga, wiec chyba sie da. Z tymi korkami to bym nie przesadzal. W godzinach szczytu to bywa ciezko, ale gdzie tam Bydzi do takiego np poznania w trakcie targow... Problem pojawia sie, jak chce sie dostac z jednej strony rzeki na druga... ale i tu nie jest tak zle, czasem trzeba chwile postac i tyle. To juz gorzej jest w tej kwestii w Toruniu przy smiganiu przez wisle. Nie demonizowal bym w tej kwestii Bydgoszczy... sam za Bydzia nie przepadam, mimo ze tu mieszkam, ale zle nie jest. Ze malo sie dzieje (typu koncerty i inne takie), to prawda, ale tez jak czlowiek poszuka to znajdzie to czy owo do roboty. Dobry klub na piwo tez sie znajdzie.
Co do grania, to Kohorta jest tylko, a w zasadzie to AZ Kohorta jest Z lokalem do grania gorzej, cos nam to organizowanie miejscowki nie idzie... najczesciej gramy jak Piotr powiedzial... "po domach".
pozdrawiam!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta