Z kolejnych szeregów jeden model może wypłacić tylko jeden atak. A więc 30 korsarzy wypłaci w sumie 20 ataków z tylnich czeregów + 30 ataków z pierwszego.Pastor pisze:I tutaj mam pytanie czy za 10osób w szeregu kolejny szereg otrzymuje atak?
DE a 8 edycja
Moderator: Yudokuno
Re: DE a 8 edycja
LOL
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
no pewnie przecież Ty wiesz najlepiej, proponuję zgłoszenie Twojej kandydatury na LS, tam potrzebują ludzi bez najmniejszych wątpliwości zwróć tylko uwagę że słówka potrafią mieć równocześnie kilka znaczeń (proponuję mała podróż po jakimkolwiek słowniku). I mały teścik lingwistyczny - jak kula ognia znalazła się we wrogim regimencie ? ano została tam rzuconaRince pisze: W ogole tutaj chyba nie ma co dyskutowac.
Ż.
Moglbys wypisac slowka z obu definicji, ktore maja dla ciebie tak wiele znaczen, zamiast traktowac mnie swoim jakze wyrafinowanym cynizmem?
R.
R.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Dokladnie i na moje wyjasnia to tak że jeśli centrum rzucenia czaru jest poza 12" hoteka ale obszar dzialania czaru wchodzi w te 12" to chotek działa.SexRocket pisze:a moim zdaniem w erracie jasno stoi ze hotek dziala TYLKO jesli spel jest targetowany 12" od wlasciciela hoteka, a faqu wyjasnia tylko problem czy hotek dziala na obszarowki
Z tego co doczytałem w booku, maszyny dają covera dla załogantów i wnioskuje że to jest pełna zasłona czyli -2 do Hita
A co zatem idzie wcześniejsze wnioskowanie że łucznikami będą zdejmować nam balisty nie będzie aż takie proste.
Daleki zasięg -1, cover -2, czyli przy zasięgu max. trafiają nas na 6 ale balisty przeważnie są na końcu blatu czyli łucznik musi podejść co daje nam że trafia na 7+.
Ale przyjmijmy że z 20 hitów przeciwnik wylosował 4-5 szóstek teraz z tych 4-5 ma wypaść kolejna 6-tka aby zranić, jak już zrani możemy użyć armor save na 6+ chyba że dostaniemy bufa Scale Skin na 5+ lub jakiegoś ward save
A co zatem idzie wcześniejsze wnioskowanie że łucznikami będą zdejmować nam balisty nie będzie aż takie proste.
Daleki zasięg -1, cover -2, czyli przy zasięgu max. trafiają nas na 6 ale balisty przeważnie są na końcu blatu czyli łucznik musi podejść co daje nam że trafia na 7+.
Ale przyjmijmy że z 20 hitów przeciwnik wylosował 4-5 szóstek teraz z tych 4-5 ma wypaść kolejna 6-tka aby zranić, jak już zrani możemy użyć armor save na 6+ chyba że dostaniemy bufa Scale Skin na 5+ lub jakiegoś ward save
Daemons, X-Wing & Black Tea
Widać źle wyczytałeś... Znów piszesz brednie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ma ktos jakikolwiek pomysl na Lore of Life i czar nr 6?
Dzis znow, mimo hoteka i feedback scrolla, dostalem czar z iffki i mi zginela duza czarodziejka i polowa oddzialu...
Nawet wrogi czarodziej nie zginal, a potem sie uleczyl za to, ze wszedl czar...
Da sie przed tym jakos zastawic/zablokowac? Ludzie grajacy lore of life sie kompletnie nie boja misscastow/ifek bo albo na 2+ zbijaja, albo sie potem ulecza.
Dzis znow, mimo hoteka i feedback scrolla, dostalem czar z iffki i mi zginela duza czarodziejka i polowa oddzialu...
Da sie przed tym jakos zastawic/zablokowac? Ludzie grajacy lore of life sie kompletnie nie boja misscastow/ifek bo albo na 2+ zbijaja, albo sie potem ulecza.
Prosta zasada, najlepszą obroną jest atak! Wiec poprostu zabij go pierwszy albo unieszkodliwPedros pisze:Ma ktos jakikolwiek pomysl na Lore of Life i czar nr 6?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Ten czar, to jest wrzód na dupie... ale go można objeść na trzy sposoby imo... pierwszy jest taki jak podał GarG, drugi - używaj magii ognia, metalu +familiar, twój przeciwnik jest ograniczony do 24 cali, to jego jedyna wada a trzeci, daj czarodziejce miksturkę wytrzymałości co by miała 6 i licz, że w jedną turę uda ci się zabić tego maga ;D
Na szczęście HE nie mają takiego problemu
Nie wiem jakie lory mogą brać DE, ale jeżeli mogą brać life, to obowiązuje zasada "ogień zwalczaj ogniem"
Jeżeli nie można, to faktycznie jest to problem. Ale zawsze można zdispelowć ignorowanie miscastów i podstawić mu hoteka pod nos
Nie wiem jakie lory mogą brać DE, ale jeżeli mogą brać life, to obowiązuje zasada "ogień zwalczaj ogniem"
Jeżeli nie można, to faktycznie jest to problem. Ale zawsze można zdispelowć ignorowanie miscastów i podstawić mu hoteka pod nos
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Widziałeś kiedyś Dark elfa przejmującego się naturą i życiem? leczącego zwierzaczki in inne stworzenia? NIE! Darki mają w głowie 3 rzeczy, śmierć, ból i UlthuanAndrzej pisze:Na szczęście HE nie mają takiego problemu
jak dalej będziesz wierzył w taką chwalebną śmierć swojej armii, to w 1 dziesiątce mastera nigdy nie zagościszGarG pisze:Widziałeś kiedyś Dark elfa przejmującego się naturą i życiem? leczącego zwierzaczki in inne stworzenia? NIE! Darki mają w głowie 3 rzeczy, śmierć, ból i UlthuanAndrzej pisze: Na szczęście HE nie mają takiego problemu
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Przy dobie marszu z przerzutami praktycznie nie da sie schowac. Grasz z Helfami -> kloc WL z magami jest na 22 calu, czar ma 24, czyli 46 cali. Ok mam szanse nie zginac w pierwszej turze. Potem juz nara.
Grasz z bretka -> jw tylko ze dalej leci.
Lizaki -> eteryczny latajacy slann nie ma problemu -> a jak dostanie misscasta to jeszcze przerzuci sobie i moze mnie zabic.
Imperium -> tu mam spokojna pierwsza ture -> 12 + 8 +24 -> mam az 4" by schować cala armie. Ah zapomnialem, jak tak stoje nie rozwale mu maszynek, a 3 cannony, 3 mortary i 2 hellstormy z naszej armii z 3T robia sieczke.
WoodElfy -> Moga teleportowac sie do lasu i rzucic czar -> 46" od krawedzi przeciwnika i od lasu jest chyba niemozliwe ;D
Wlasnie, jak to jest -> tym rzuca Throne of Vines i ma if/misscast. Czy dziala mu zbijanie na 2+? To samo tylko ze bez iffki tylko np hotekowy misscast.
Grasz z bretka -> jw tylko ze dalej leci.
Lizaki -> eteryczny latajacy slann nie ma problemu -> a jak dostanie misscasta to jeszcze przerzuci sobie i moze mnie zabic.
Imperium -> tu mam spokojna pierwsza ture -> 12 + 8 +24 -> mam az 4" by schować cala armie. Ah zapomnialem, jak tak stoje nie rozwale mu maszynek, a 3 cannony, 3 mortary i 2 hellstormy z naszej armii z 3T robia sieczke.
WoodElfy -> Moga teleportowac sie do lasu i rzucic czar -> 46" od krawedzi przeciwnika i od lasu jest chyba niemozliwe ;D
Wlasnie, jak to jest -> tym rzuca Throne of Vines i ma if/misscast. Czy dziala mu zbijanie na 2+? To samo tylko ze bez iffki tylko np hotekowy misscast.
- Młody Pajak
- Kradziej
Najpierw jest rozpatrywany efekt czaru potem miscasta.
Gdy posadzę Lorda/Hero/Maga na Dark Pegazusie to otrzymuje bonus +1 do AS
Czy dostajemy jeszcze jakiś bonus ? coś wcześniej była mowa o dostawaniu jakiegoś bonusu ze statystyk mounta.
Whip of Agony - Jest Beastmaster Scourge + uderza z siłą 5
W erracie jest napisane ze Beastmaster Scourge daje Extra Atak + AP czy ma się rozumieć ze do Whip of Agony też dodają sie te bonusy ?
Czy dostajemy jeszcze jakiś bonus ? coś wcześniej była mowa o dostawaniu jakiegoś bonusu ze statystyk mounta.
Whip of Agony - Jest Beastmaster Scourge + uderza z siłą 5
W erracie jest napisane ze Beastmaster Scourge daje Extra Atak + AP czy ma się rozumieć ze do Whip of Agony też dodają sie te bonusy ?
Daemons, X-Wing & Black Tea
- Młody Pajak
- Kradziej
IMO dostaje +1 do ASV. Łączone są statystyki Wo i LD. Na potrzebe czarów I.
Reszta zasad jest taka sama jak Cavarly.
Nie dostaje się dodatkowego ataku.
Reszta zasad jest taka sama jak Cavarly.
Nie dostaje się dodatkowego ataku.
A tu Cie zdziwie bo dostajeMłody Pajak pisze:Nie dostaje się dodatkowego ataku.