KULTOWY TUR NA 8smą

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bartys
Kradziej

Re: KULTOWY TUR NA 8smą

Post autor: Bartys »

narazie nie mam zgłoszeń. Wiem że teraz to wszyscy żyją jeszcze draconem jednak jeśli do czwartku następnego tygodnia do 9:00 nie będzie tych 20 zgłoszeń to niestety impreza zostanie przesunięta lub nawet odwołana
więc zapraszam do wysyłania maili;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

moze pomyslcie o 7 edycji... wtedy w sumie moga BYC zgloszenia :)

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

jako kolejny trening do DMP..

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A jaki format 2399 czy 2400?
Są połówki za oddziały czy nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

a Kaleson twardo za 8smą.
ja też jestem za ósmą, im szybciej zrobimy turniej tym szybciej będzie wiadomo czy 8 edycja naprawde ssie..

Bartys
Kradziej

Będziemy grać na 8smą bo to jest aktualna edycja wfb. Gramy na 2400 i są połówki

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

goboss pisze:a Kaleson twardo za 8smą.
ja też jestem za ósmą, im szybciej zrobimy turniej tym szybciej będzie wiadomo czy 8 edycja naprawde ssie..
+1

No i nie jest prawdą, że nie ma zgloszeń... ja się zgłosiłem :D

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Jako, że w Łodzi miał być tego dnia turniej, a został odwołany, to możliwe jest, że znów zawita jakaś radosna ekipa z miasta włókniarzy ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

ja chętnie bym wpadł ale niestety wyjeżdzam na ten weekend kiedy będzie turniej:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ja przyjdę, aczkolwiek wielka szkoda, ze dopuszczacie dwa czołgi, jeden punkt mniej i by się nie mieściły.

Skoro zmieniacie już zasady 8mej edycji wprowadzając połówki za oddziały, to może jeszcze coś zmienicie? Serio pytam, bo wiele rzeczy przydałoby się powiedzieć, lub ograniczyć jeszcze przed turniejem
Obrazek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Kalesoner pisze:Ja przyjdę, aczkolwiek wielka szkoda, ze dopuszczacie dwa czołgi, jeden punkt mniej i by się nie mieściły.

Skoro zmieniacie już zasady 8mej edycji wprowadzając połówki za oddziały, to może jeszcze coś zmienicie? Serio pytam, bo wiele rzeczy przydałoby się powiedzieć, lub ograniczyć jeszcze przed turniejem
No właśnie, ten limit punktowy o 1 mniejszy wydaje się być rozsądną propozycją...
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

a nie lepiej zagrać na 8 poprostu i zobaczyć co ewentualnie trzeba poprawić. jak nie ma w rb połówkek to może zagrajmy na rb...
+1 dla 2399
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jeszcze mam uwagę do scenariuszy. Dlaczego battle for the pass? I nie ma szans na wylosowanie Brejkpointów...

Ktoś ma ochotę wystawić 17 maszyn...?

Nie lepiej losować scenariusz przed każdą bitwą, jak to robią 40tkowcy? Bo taki wybór scenariuszy to w gruncie rzeczy trzy razy picza, tyle że dwa razy z upierdliwym losowym deploymentem i raz z megabonusem dla gunline'ów.

Bartys
Kradziej

Sorry nie pamiętałem że nie ma połówek w 8smej to i tu nie będzie. Ze scenariuszami się zastanowimy jeszcze ale część z nich trzeba dopracować do potrzeb turniejowych (np. ten z rezerwami- ile można wstawić unitów do rezerw? Bo może wezmę stronę wystawię wszystko w ostatniej turze i będę miał remis?) a ten z breaking pointami? Co się dzieje jak się kogoś „złamie” i powinien wygrać bitwę? Dostaje 20-0?

Ostatecznie powiem tak:
-co do los’a czekamy na LS
-co do punktów poproszę jakiegoś moda o wrzucenie ankiety 2399 czy 2400
-co do połówek za unity nie ma ich skoro nie ma o tym wzmianki w Rb
-co do scenariuszy pogadamy jeszcze między sobą- ja myślę że można wszystkie dostosować do gry turniejowej pod kątem liczenia dużych punktów w razie spełnienia warunku zwycięstwa i losować co bitwę „jak to robią czterdziestkowcy” ;)

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

To jakieś nieporozumienie, 40-tkowcy tak nie robią ;) Inna sprawa, że tam typy rozstawienia są 3 i misje 3, więc przed grą (towarzyską) rzuca się 2 razy i otrzymuje się 1 z 9 misji. Na turniejach jest to zwykle ustalone w regulaminie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Tzn według najnowszego FAQa niemieckiego (pewnie wkrótce update pójdzie też na stronie angielskiej) magia działa na czołg, więc nie stanowi on już takiego problemu. Nie masz maszyn kolego - bierz metal.

Jeśli chodzi o złamanie kogoś, to po prostu RB nie przewiduje żadnego 20-0 ani 17-3. Jest inna skala zwycięstw. Ja bym jednak pograł na w miarę czyste zasady GW (poza LOS, rzecz jasna) zamiast od razu ubierać to w zasady turniejowe do siódemki, bo istotnie - w systemie 20-0 brejpointy robią taki WTF. Ewentualnie można przyjąć uproszczenie, że jak się wygra na brejkpointy to jest 20-0, ale modyfikowane o każdy brejkpoint, który pokonanemu udało się "wyszarpać", razy dwa.

Czyli jak Kazik zszedł do 3 brejkpointów i przegrał, ale wcześniej zabił przeciwnikowi generała, to przegrywa 16-4 (bo dwa brejkpointy ubił). Z ewentualnym zastrzeżeniem, że wygrany zawsze dostaje minimum 11-9.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

A moze zrobic, ze jesli ktos wygral na breakpointy, to ma np +5 duzych pktów (max 20).

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

no to by mialo sens o ile przegrany ma -5 do wyniku bez breakpointowego. ale traci wtedy troche charakter scenariusz, pomysl Barbarossy chyba lepszy, bo jednak o to chodzi zeby jednak gre w momencie zlamania przerwac.
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Chętnie zagram na 8kie. System 20-0,10-10,0-20 jest zdecydowanie do bani:>. Stare, dobre liczenie VP będzie kozak.Albo zrobcie liste 20 "objectivów" za każdy 1 DP i też może być śmiesznie :P.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

SoCiu pisze: System 20-0,10-10,0-20 jest zdecydowanie do bani:>.
Jak mawiał mój nauczyciel geografii: "Jest jedno pytanie więc oceny są skrajne, albo 1 albo 6" :)
Szkoda że mnie nie będzie :/
Obrazek

ODPOWIEDZ