Pytania co do Vc
Moderator: misha
Re: Pytania co do Vc
Thunderstomp
Always strike last, Zadaje D6 hitów w wrogi unit, zamiast jednego tak jak Stomp
Always strike last, Zadaje D6 hitów w wrogi unit, zamiast jednego tak jak Stomp
Wiadomo śmierć frajerom. ~ As1, roku pańskiego 2020
Chyba chodziło Ci TFoBK?
Jeżeli jest zapis any ranged atack, to jak najbardziej
Jeżeli jest zapis any ranged atack, to jak najbardziej
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Koziorożec
- Wałkarz
Jedną inwokacją możesz im dowskrzeszać tylko jednego wounda na fell batach, pierw leczysz rannych później wskrzeszasz nowe modele.Madimiel pisze:Pytanie jak sie teraz wskrzesza Wilki i Fell baty?
Wilki zapewne dalej pojedynczo
A Fell Baty? Na kazde dwa oczka na kostce jednego czy mozna wskrzeszac "ranne" gdy wynik jest nieparzysty czy jak??
Nie weźmiesz, bo enchanted i hauberk są liczone jako magiczne zbroje, a zbroje można mieć tylko jedną, więc albo to, albo toJarekK pisze:a ja mam inne pytanie jak wezmę sobie walach's bloody hauberk i mam warda na 5+ i wezmę enchanded shield to dostaje warda na 4+ w kombacie za (HW&S + zbroja)???
A warda na 6 za parry dostajesz tylko jak używasz zwykłej broni i tarczy, magiczne nie dają tego efektu.
Troche nie jasnoKoziorożec pisze:Jedną inwokacją możesz im dowskrzeszać tylko jednego wounda na fell batach, pierw leczysz rannych później wskrzeszasz nowe modele.
Jedna inkantacja moge dowskrzeszac wilkom 1 wounda czyli jeden model tak? czy moze na mysli miales Fell Baty?
Powiedzmy mam 2 zdrowe Baty jednego na 1W dostja inkantacje i co? zucam k6? czy ten ranne dostaje brakujacego W a moze roll tylko co wtedy gdy zuce powiedzmy 4?
Lecze tego rannego dostaje jednego zdrowego i jednego na 1 W czyli po inkantacji stoi 4 zdrowe i jeden z jedna rana (ofc jesli mam na Wampirku Summon creatures of the Night)
- Koziorożec
- Wałkarz
Czy dożywianie zombich z sumon undead horde dostaje bonus z zasady zombiaków "Newly dead" ?
Daje Normalnie Koziorożec jest napisane przy czarze że wskrzesza się z zasadami invokacji
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
- Koziorożec
- Wałkarz
No właśnie jest wzmianka, ale z tego co widzę dotyczy ona tylko sposobu dostawiania modeli.MORFI pisze:Daje Normalnie Koziorożec jest napisane przy czarze że wskrzesza się z zasadami invokacji
Jest napisane wydaje mi się ze zgodnie z zasadami czasu Invokacja wszystkimi nie tylko ta z modelami
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali