Nowe figurki skavenów w starterze 8 edycji

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowe figurki skavenów w starterze 8 edycji

Post autor: Pacek »

Tandor92 pisze:Jak to po ch*j? clanraty są standardowymi oddziałami skavenów, a stater jest STARTEREM dla nowych graczy nie posiadających figurek, a nie pół darmowym powiększeniem armii dla weteranów. Zresztą monki nie są stare i wyglądają bardzo dobrze.
+1
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Tandor92 pisze:Jak to po ch*j? clanraty są standardowymi oddziałami skavenów, a stater jest STARTEREM dla nowych graczy nie posiadających figurek, a nie pół darmowym powiększeniem armii dla weteranów. Zresztą monki nie są stare i wyglądają bardzo dobrze.
nie zrozumiales... clanraty ok ale nie az tak duzo! lepiej zeby dali monki i clanraty a nie tylko clanraty...
obecne modele monkow wcale nie wygladaja rewelacyjnie... raczej monotonnie i nudno... zobacz na monkow z furmanki, wygladaja o wiele lepiej niz te stare, wszystkie na jedna modle bez urozmaicen... a starter to rowniez okazja zeby wlasnie odswiezyc modele i uzupelnic zasoby :> odsetek ludzi ktorzy kupuja teraz starter po to zeby nauczyc sie grac jest bardzo maly... poprostu sie to nie oplaca... lepiej kupic booka i figurki z wybranej armii a nie bawic sie w startery... mnie najbardziej interesuje jakos figurek ze startera... zeby to nie byl kolejny skull pass

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Ale GW robi starter pod nowych graczy, to że wielu ludzi nimi uzupełnia se armia, to druga sprawa. 40 clanratów to malutki oddział hordy(jedyny hordowy oddział w starterze). Starter jest tak zrobiony aby nie opłacało się kupować kilku(przynajmniej w teorii) dlatego specjale na dość oryginalnych monstarch, po co komu 2? Clanraty z włóczniami, nawet jeśli jeden klocek się przyda to po co ich cała armia(HW są znacznie częściej używane), monków nie ma z tego samego powodu, lepiej mieć przecież 40 monków i 40 clanratów niż 80 clanratów, prawda? Mi to akurat na rękę, monków jest już wystarczająco w batalionach.

Zresztą, nawet jakby były monki to myślisz, że będą one nie wiadomo jak super? Zwykłe 1-częściówki, modeli ma być jak najwięcej za jak najmniejsza cenę. Jeśli nie chcesz drugiego skull passa, to kup batalion, a o starterze zapomnij.
Starter do 40k jest lepiej wykonany, modele są 3+ częściowe, ale jest tam ich 42+ 4 maszyny... ponad 2 razy mniej.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

chyba nie doczytałeś mojego posta do końca :> mi zależy na jakości figurek ze startera tak jak napisałem ... nie spodziewam się nie wiadomo czego... wishlist to prywatna sprawa każdego z osobna. Powody dla których ludzie kupują starter są rożne ;) mój kolega np kupił skull pasa żeby zrobić sobie chadecje ;) ja wszystko konwertuję a figsy ze startera pójdą na bitsy ;)

densew15
Wałkarz

Post autor: densew15 »

uwazam ze teraźniejsze clanraty i tak juz pod skulpasowe figurki podchodza wiec raczej ich nie zmienia (w koncu tylko reke i tarcze sie dokleja ) a co ty mówisz że 40 clanów to za dużo ja osobiście stawiam rozpiski na minimum 50 (do pchania dzwonka + jakis oddziały do trzymania elektryka ) wiec uważam że każda osoba posiadając skaveny powinna miec 60 clanów minimum + około 63 slavów
(3x21 + music) jeżeli ploty się potwierdzą to starter spoko choć GW mogło by wydać katape, abomke lub inne rzeczy których nie ma a nie poprawiac teraźniejze )

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Abomka jest w produkcji :twisted:

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Abomki za chuchu by do startera nie dali :roll:
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

densew15
Wałkarz

a moze GW by raz dało jakiegos rara (wiem ze mało możliwe ale chodzi mi tylko o to że wydaja modele które juz są zamiast się wziąść za coś czego nie ma )

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Pacek pisze:Abomki za chuchu by do startera nie dali :roll:
A gdzie napisałem, że wyjdzie w starterze? :roll:

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Virgo jest chyba wyraźnie napisane w nazwie tematu, ze chodzi o figurki do startera 8-edcyjnego :roll:

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

jamakot pisze:maże abomke zrobią [-o<
Lazur pisze:Według mnie nie wsadzą abomki do pudła za jakieś 200zł.
Afro pisze:Też się zastanawiam jak ludzie mogą myśleć o dzwonie, czy abominacji w starterze.
Kefas pisze:może abomka ale raczej wątpliwa sprawa
densew15 pisze:choć GW mogło by wydać katape, abomke lub inne rzeczy których nie ma a nie poprawiac teraźniejze )
Goglem pisze:Kur...cze czemu GW poprawia ładne modele które już są, zamiast wydać np. Abomke, albo Katape.
Cieszę się, że mogłem pomóc :)

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Virgo, nie pisałem apropos Twojej wypowiedzi, jedynie sobie tak o biadoliłem :D mogliby abomkę wydać po prostu, c'nie? :D

densew15
Wałkarz

bo mnie np. ciekawi jak GW abomke zrobi:D

Awatar użytkownika
Corabb
Pseudoklimaciarz

Post autor: Corabb »

Na Warseerze pojawiły się już pierwsze zdjęcia nowych Skavenów ze startera:

http://www.lounge.belloflostsouls.net/s ... stcount=97

:D

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Rat Ogry są moim zdaniem świetne :twisted:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Wow :shock:
To mnie GW zaskoczyło, klanraci to ci sami co z normalnych boxów, Rat Ogry wyglądają naprawdę solidnie a WT też znośny. Tylko moździerz mi nie podchodzi :?
Ale jeśli te figsy na serio będą w starterze to jestem naprawdę w dużym, pozytywnym szoku :)
Czas chyba powoli zbierać na "Wyspę Krwi" :P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Czy mi się wydaje czy niektóre clanraty mają h&s, bo aż mi się nie chce wierzyć że GW w starterze da figurki w takiej konfiguracji. Miotacz ognia i rat ogr pierwsza klasa, a moździerz taki se.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

na warseerze są zdjęcia pozostałych figurek - warlorda, engeeniera i chyba jeszcze jednego weapon teamu - tej wykopywaczki. Ogólnie figurki wg mnie b. ładne, więc na pewno kupię starter.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

gervaz pisze:na warseerze są zdjęcia pozostałych figurek - warlorda, engeeniera i chyba jeszcze jednego weapon teamu - tej wykopywaczki. Ogólnie figurki wg mnie b. ładne, więc na pewno kupię starter.
Możesz wrzucić linka? Byłbym bardzo wdzięczny.
Wiem, że to nie na temat ale ktoś wie czy są też już zdjęcia elfów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

UP.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=280 Przejdź mniej więcej na sam koniec to znajdziesz

ODPOWIEDZ