2 sytuacje do wyjaśnienia

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nie rozumiem was. obrazek wygląda tak. czy ta sarża jest legalna?

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie. nie masz jak sie tam dostawic

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

jak nie jak tak? corner to corner!!

naprzeciwko klocka krasi z 5 modelami na ranke stoi klocek goblinów i dwa rydwany. gobosy - tez 5 modeli na ranke. to chyba oczywiste ze deklaruje szarze wszystkimi trzema oddzialami i wszystko jest si?

Gdzie jest zakaz dostawiania sie corner to corner, ja się pytam. róg to tez element frontu. Geometrii sie pouczcie.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

szafa@poznan pisze:nie rozumiem was. obrazek wygląda tak. czy ta sarża jest legalna?

Obrazek
Legalna.

Ozzywiście mój "diagram" jest nie dość precyzyjny. Do zombiaczka "zaszarżuj mnie" nie ma dostępu.

szafa@poznan pisze: Geometrii sie pouczcie.
Zachowuj się.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

to robic cholera precyzyjne rysunki, bo tu przysłowiowy piczy kłak ma znaczenie. i nie dziwić się że od matematycznych nieuków wyzywam, jak bzdury mi ktoś wciska, za przeproszeniem :D

pozdro i no offence

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

wystarczy ze beda te oddzialy staly przy krawedzi i diagram dobry. pamietajmy tez temat o szarzy smoka z flanki na lucznikow za obeliskiem... bo kancik to nie kancik... czasem i tak bywa...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

to mozna szarzowac po kantach? ja jakies 2 lata dostałem opieprz od sedziego ze chcialem tak szarżować:P Od tego czasu sam tak nie robie i innym nie pozwalam:P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

szarza smoka z powyższego przykładu jest legalna. wolno szarżować kancikiem, o ile nie ma innej możliwości sie dostawić.

A łucznicy, obelsik, smok...nie poruszajmy tego tematu znowu, i tak nie będzie zgody. Dośc powiedzieć - "zdania uczonych są podzielone" - jak mawia profesor Z. przy szczególnie kontrowersyjnych kwestiach ;)

Zablokowany