Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
wybiera kolejnosc ;]
wiec moze wybrasz ze masz +1 a potem o 1 wieksza niz T
wiec moze wybrasz ze masz +1 a potem o 1 wieksza niz T
W faq-u do demonów też jest taki kwiatek - odnośnie syrenki.Żaba pisze:o tym w jakiej kolejności działa manbane i rending stars decyduje gracz którego to tura - czyli krótko mówiąc w Twojej tak w przeciwnika nie - jak dla mnie to najlepszy FAQ jaki do tej pory GW wypuściło - w sumie to każde pytanie o zasady można tak rozwiązać - ten ma racje czyja turaDreef pisze:Czy łączenie Manbane + Rending Stars, może dac dalej Assassinowi siłę 7 na gwiazdkach? Bo tekst erraty jest dla mnie niezrozumiały :
In combining Manbane and Rending Stars, which ability happens first, the +1 strength from stars or the rising of the basic strength to +1 above the target oughness?
the player whose turn is taking place chooses
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Przeciwnik z 5T powie dodaj sile za gwiazdki a później menblade,
W rezultacie dodajesz siłe do swojej razem masz 5 i teraz liczysz bonus za menblade masz 6 siły bo teraz ten bonus zastepuje twoja poprzednią siłe, gdyby było odwrotnie dostaniesz bonus za manblade a nastepnie +1 dzięki temu otrzymasz 7 siły a nie 6.
Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7
A tak nawiasem mówiąc po co ci assasin ? Hydra lepsza za te punkty.
W rezultacie dodajesz siłe do swojej razem masz 5 i teraz liczysz bonus za menblade masz 6 siły bo teraz ten bonus zastepuje twoja poprzednią siłe, gdyby było odwrotnie dostaniesz bonus za manblade a nastepnie +1 dzięki temu otrzymasz 7 siły a nie 6.
Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7
A tak nawiasem mówiąc po co ci assasin ? Hydra lepsza za te punkty.
Daemons, X-Wing & Black Tea
To wejdzie w PUS i po problemie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ja proponuje poinformować oponenta o możliwości wyboru kolejności. Jeśli gramy w WFB to dla przyjemności nie po to by wałować kolegów.Remx pisze:Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7 .
zgadzam się w 100%Voihiern pisze:Ja proponuje poinformować oponenta o możliwości wyboru kolejności. Jeśli gramy w WFB to dla przyjemności nie po to by wałować kolegów.Remx pisze:Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7 .
@ Remx
Hydra wchodzi, Assassin też.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=24813 masz tu moją rozpiskę na 1650 pkt, na dole (ostatni post, ta poprawiona) spójrz czy coś jeszcze można zmienic?
Ja nie wałuje ja po prostu się nie odzywam, najwyżej powiem co w sobie assasin ma i jak po kolei z osobna działaVoihiern pisze:Ja proponuje poinformować oponenta o możliwości wyboru kolejności. Jeśli gramy w WFB to dla przyjemności nie po to by wałować kolegów.Remx pisze:Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7 .
W booku nie jest napisane aby informować przeciwnika "ty weś zmień mi kolejność bonusowania bo będziesz miał wiekszą szanse że assasin nie zawounduje"
Co do rozpy to napisze w tamtym temacie...
Daemons, X-Wing & Black Tea
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
krótka piłka
jakie sa rozmiary podstawki dla pegazow oraz kotla?
jakie sa rozmiary podstawki dla pegazow oraz kotla?