Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
wybiera kolejnosc ;]
wiec moze wybrasz ze masz +1 a potem o 1 wieksza niz T
wiec moze wybrasz ze masz +1 a potem o 1 wieksza niz T
W faq-u do demonów też jest taki kwiatek - odnośnie syrenki.Żaba pisze:o tym w jakiej kolejności działa manbane i rending stars decyduje gracz którego to tura - czyli krótko mówiąc w Twojej tak w przeciwnika nie - jak dla mnie to najlepszy FAQ jaki do tej pory GW wypuściło - w sumie to każde pytanie o zasady można tak rozwiązać - ten ma racje czyja turaDreef pisze:Czy łączenie Manbane + Rending Stars, może dac dalej Assassinowi siłę 7 na gwiazdkach? Bo tekst erraty jest dla mnie niezrozumiały :
In combining Manbane and Rending Stars, which ability happens first, the +1 strength from stars or the rising of the basic strength to +1 above the target oughness?
the player whose turn is taking place chooses![]()
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Przeciwnik z 5T powie dodaj sile za gwiazdki a później menblade,
W rezultacie dodajesz siłe do swojej razem masz 5 i teraz liczysz bonus za menblade masz 6 siły bo teraz ten bonus zastepuje twoja poprzednią siłe, gdyby było odwrotnie dostaniesz bonus za manblade a nastepnie +1 dzięki temu otrzymasz 7 siły a nie 6.
Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A tak nawiasem mówiąc po co ci assasin ? Hydra lepsza za te punkty.
W rezultacie dodajesz siłe do swojej razem masz 5 i teraz liczysz bonus za menblade masz 6 siły bo teraz ten bonus zastepuje twoja poprzednią siłe, gdyby było odwrotnie dostaniesz bonus za manblade a nastepnie +1 dzięki temu otrzymasz 7 siły a nie 6.
Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A tak nawiasem mówiąc po co ci assasin ? Hydra lepsza za te punkty.
Daemons, X-Wing & Black Tea
To wejdzie w PUS i po problemie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ja proponuje poinformować oponenta o możliwości wyboru kolejności. Jeśli gramy w WFB to dla przyjemności nie po to by wałować kolegów.Remx pisze:Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7.
zgadzam się w 100%Voihiern pisze:Ja proponuje poinformować oponenta o możliwości wyboru kolejności. Jeśli gramy w WFB to dla przyjemności nie po to by wałować kolegów.Remx pisze:Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
@ Remx
Hydra wchodzi, Assassin też.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=24813 masz tu moją rozpiskę na 1650 pkt, na dole (ostatni post, ta poprawiona) spójrz czy coś jeszcze można zmienic?
![Obrazek](http://images67.fotosik.pl/668/b54a419c25d55655gen.jpg)
Ja nie wałuje ja po prostu się nie odzywam, najwyżej powiem co w sobie assasin ma i jak po kolei z osobna działaVoihiern pisze:Ja proponuje poinformować oponenta o możliwości wyboru kolejności. Jeśli gramy w WFB to dla przyjemności nie po to by wałować kolegów.Remx pisze:Jak koleś nie powie ci że masz koniecznie w tej kolejnosci pierwszej strzelać to nic nie mówisz i strzelasz z S7.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
W booku nie jest napisane aby informować przeciwnika "ty weś zmień mi kolejność bonusowania bo będziesz miał wiekszą szanse że assasin nie zawounduje"
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Co do rozpy to napisze w tamtym temacie...
Daemons, X-Wing & Black Tea
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
krótka piłka
jakie sa rozmiary podstawki dla pegazow oraz kotla?
jakie sa rozmiary podstawki dla pegazow oraz kotla?
![Obrazek](http://img61.imageshack.us/img61/1646/drunkenmasterph3km5.gif)