Schizma? - WFB i zapowiadany Bastard WFB

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Re: Schizma? - WFB i zapowiadany Bastard WFB

Post autor: Doman- »

Skiper pisze:Dlaczego pan autor RB ma z założenia robić lepsze zasady niż grupa graczy i dlaczego powinno się grać tak jak jest w RB, a nie jak podpowiada zdrowy rozsądek?
nie wiem czy lepsze, ale czekam aż dane podgrupy w projekcie BS zaczną lobbować za swoimi armiami i różnymi punktami widzenia... przykre to będzie
sam jest ciekaw jak to będzie wyglądać na końcu, dlatego daje zielone światełko

Skiper
Mudżahedin

Post autor: Skiper »

Jeżeli będzie powszechny czyli popularny znaczy, że dobry bo ludzie nogami zagłosują na turnieje.
Chyba, że popularność turów z BP to jakiś szerszy spisek :mrgreen:
nie wiem czy lepsze, ale czekam aż dane podgrupy w projekcie BS zaczną lobbować za swoimi armiami i różnymi punktami widzenia... przykre to będzie
sam jest ciekaw jak to będzie wyglądać na końcu, dlatego daje zielone światełko
Dlatego lepiej nie smędzić tylko poczekać, nikt nikogo do niczego nie zmusza, będzie to chybiony pomysł - nie przyjmie się.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, o 22:43 przez Skiper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Znaczy niepokoi Cię, że BS będzie lepszym pakietem zasad pod względem turniejowym, będzie bardziej spójny i logiczny oraz zwyczajnie ludziom będzie się lepiej w niego grało? Wolny rynek, każdy wybiera to co mu się bardziej podoba, przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Varinastari pisze: BS stanie się nowym BP- w kwestii powszechności.
imo stanie się, ale nie dlatego że pomysłodawca jest w LS i sam jest popularny :roll:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Varinastari utrafił w sedno. Gdyby pomysłodawcą BP był kto inny mniej poważany najprawdopodobniej zostałby wyśmiany i olany.

I twierdzę że 8ed potrzebuje persony pokroju Barba za którą poszliby zwolennicy 8ed.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

BS stanie się nowym BP- w kwestii powszechności.
Stanie się, albo nie. Nie sądzę, żebyśmy na Śląsku grali w BS. Już BP spotkało się chłodnym przyjeciem. Nikt rozsądny nie bedzie robil turnieju, na ktory prawie nikt nie przyjdzie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Po prostu może jawić się jako wielce niepokojące to, iż jeden z członków LS czyni tak radykalnie kroki. I to zaraz po narodzinach ósmej edycji.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jesteśmy wolnymi ludźmi i możemy robić to, co nam się podoba. Zwłaszcza w tak bzdurnych sprawach, jak wfb.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Skiper pisze:Dlaczego pan autor RB ma z założenia robić lepsze zasady niż grupa graczy?
Dlaczego zawodowy ślusarz ma z założenia robić lepsze meble niż grupa gości, którzy lubią na tych meblach siedzieć?

Najbardziej mnie bawi, że większość zaangażowanych w dyskusję sprawia wrażenie całkowicie przekonanych, że napisanie rulesetu to jest hop-siup jeden wieczór roboty przy piwku i umie to zrobić każdy średnio rozgarnięty przedszkolak. Naprawdę z niecierpliwością czekam na efekty :D

A, i podpisuję się pod opinią, że "Projekt Bastard Sword" powinien mieć własną siedzibę/stronę/blog/forum, a nie miejsce tutaj.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, o 23:10 przez Don_Silvarro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ale zgodzisz się z tym, że to jakby Trybunał Konstytucyjny (LS) zaczął by robić pod publikę i za miast weryfikowania prawa czy jest one zgodne czy nie z konstytucją(Rulebookiem), zaczałby je "na serio" tworzyć (za miast GW/LL/graczy) - a właśnie takim czymś jest dla mnie BS.

Skiper
Mudżahedin

Don_Silvarro pisze:
Skiper pisze:Dlaczego pan autor RB ma z założenia robić lepsze zasady niż grupa graczy?
Dlaczego zawodowy ślusarz ma z założenia robić lepsze meble niż grupa gości, którzy lubią na tych meblach siedzieć?
Złe porównanie.
I błagam nie każ mi pisać dlaczego. :roll:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jest różnica pomiędzy działalnością modyfikacyjną a kreacyjną. Obie są inaczej postrzegane przez społeczeństwo, charakteryzują się także nieco innym zakresem obowiązywania.
Jesteśmy wolnymi ludźmi i możemy robić to, co nam się podoba. Zwłaszcza w tak bzdurnych sprawach, jak wfb.
Ależ oczywiście. Tego nikt nie neguje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Don_Silvarro pisze: A, i podpisuję się pod opinią, że "Projekt Bastard Sword" powinien mieć własną siedzibę/stronę/blog/forum, a nie miejsce tutaj.
8 edycja wfb tez bo forum zostalo zalozone podczas 7 edycji?

prosze :roll:

Skiper
Mudżahedin

I przed grą w 8ed. WFB siedem razy myć figurki , którymi się grało w BSa.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Bo BS nie jest koszerne.
Lest we forget:
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Nikt napewno nikogo nie będzie wyganiał z tego forum.

Ja zaś oczekuje, że Bastard Sword pozwoli mi pograć w "spójnego WFB". Obecnie mamy miszmasz 6,7 i niedługo 8 edycyjnych podręczników z takimi dodatkami jak Stare CHD z RH czy nowy fanowski CHD albo DoW z annuala 2004. Nie wspominając o lorach magii dzielących się na 6,7 i 8 edycyjne. Zaś podręczniki do 8 edycji w sporej częsci mogą nie zostać nawet wydane w dobie 9 edycji. Ciekawe czy jakaś armia będzie miała wtedy jeszcze armybook z 6 edycji ;P.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Wezwanie skierowane do Administratora niniejszego forum (wfb-pol.org tj warhamer fantazy batle pol. org):

W związku z notorycznym i złośliwym wprowadzaniem w błąd potencjalnych użytkowników naszego produktu (tj.Warhamer Fantazy Batle) odbywającym się na niniejszego forum, polegającym na uporczywym i podstępnym sugerowaniu iż częścią składową naszego produktu tj. wfb są utwory innych twórców, a w szczególności:

Warhammer 40.000
Lord of the Rings
Mordheim
Warmaster
Blood Bowl
WAB
Warlord
Warmachine & Hordes
Flames Of War

żądam by usunąć powyżej wskazane podfora, żerujące na prawach autorskich i dobrym imieniu marki którą reprezentuje. Na spełnienie niniejszego wezwania daję 24 godzinny termin, po upływie którego emigruję na Śląsk, do ostatniego matecznika prawdziwego wfb.

z uszanowaniem,

:lol2: :lol2: :lol2:

Ż.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Kal_Torak pisze: Ciekawe czy jakaś armia będzie miała wtedy jeszcze armybook z 6 edycji ;P.
Chaos Dwarfs i Dogs of War :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Warhammer 40.000
Lord of the Rings
Mordheim
Warmaster
Blood Bowl
WAB
jest dziełem GW i są to w większym czy mniejszym stopniu pokrewne więc ich kącik jest na miejscu.40k ma linka do bliźniaczego forum.

Warlord
Warmachine & Hordes
Flames Of War
Są dziełem innych twórców. Ale jednak systemamu "oficjalnymi" jako gościnne występują tu na forum z własnym kącikiem.
Bastard natomiast jet/będzie dziełem pasożytniczym(lub eksperymentem genetycznym) graczy więc sądzę że powinien mieć własne miejsce i być co najwyżej zalinkowany jeśli już do własnego forum tak jak 40k jeśli już miałby powstać.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Wow, taktyka "won z mojego forum".

Naprawdę gratuluję poziomu i dbałości o czystość rasową systemów "oficjalnych".

Sądzisz, że takie smęcenie cokolwiek Ci da?

ODPOWIEDZ