![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jakie są według Was jego największe wady, a jakie zalety?
Jakie dajecie daeminic gifty?
Czy warto brać hellcannona na turniej?
Moderator: JarekK
chyba ze wytluczesz ChD jedna samobojcza szarza oddzialu za 81 pkt.. (a nawet nie samobojcza bo moze sie zbioratrikk pisze:A ja wystawilbym go samego na flance i dal blade of ether ;]
ew scroll+przerzuty
4A, Ws4, S6 no-save ;d
Flanka czysta ;]
dobra metoda, ale czy warto :/ ? maly herd jest srednim zagrozeniem, duzy to 100pkt, wtapiasz 400pkt w strzal? owszem ze szcurami to jest duzo warte, ale na wszystkie inne armie masz armie mniejsza o te 400pkt... bo helka malo malo robi, sam strzal to tylko dodatek IMO, najwazniejsze jest wprowadzenei jej do walki, tyle ze tutaj dochodzi przeciwnik.. to raz, ktory wie jak dziala helka i bedzie probowal spowodowac wbicie sie w nia... a dwa ze moze dzialac troche losowo.. zreszta M tez nie najlepszy w kwestii wprowadzania gdziekolwiek...ZZZ pisze:Z tego co piszesz Thurion, to biorąc helkę warto mieć w pobliżu jakiś mały oddział wyłapujący skirmiszerów lub lekką kawę aby nie zakłocały strzałów helki. Myślę, że w tej roli fajnie sprawdzi sie beast herd.
Co wy na to?
znajac GW to wogle juz jej nie bedzie.. po prostu epizod z SocAro pisze: Helka ogólnie jest SPOXi tak sobie z Piszczałką kminimy, czy przypadkiem GW nie wpadnie na pomysł podobny do tego z Tankiem.
Ja tam dwie helki wystawiałbym.
No litości, to chyba najtwardsza obsługa w grze, 3 Krasnoludów Chaosu z T4 i savem 5+, zwykłe Krasnoludy z obsługi maszyn mają T4 6+, nie mówiąc o elfach (tym bardziej, że jest ich tylko dwóch w obsłudze RBT) i ludziach z T3 i brakiem save'a lub savem 6+.ataman pisze:mieciutka obsługa
Mate pisze:Swoją drogą zastanawiam się, dlaczego ChD nie mają dostępu do Helki w army liście, w końcu to oni ją "zbudowali"...
No jasne, że nie było. Ale co za problem zrobić update w Army Liście?Łosiu pisze:Mate pisze:Swoją drogą zastanawiam się, dlaczego ChD nie mają dostępu do Helki w army liście, w końcu to oni ją "zbudowali"...
Bo w V edycji helki nie było ;p